AfterDawn logo

Garmin myönsi joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi - järjestelmien tila palaamassa hiljalleen ennalleen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Garmin on myöntänyt nettisivuillaan joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi 23. heinäkuuta. Yhtiö kuitenkin kertoo, että käyttäjien henkilökohtainen data ei päätynyt hyökkääjien haltuun.

Viime viikolla tapahtunut hyökkäys kaatoi kaikki Garminin järjestelmät, kuten Garmin Connect -sovelluksen, nettisivut, asiakaspalvelun sekä jopa laitteiden tuotannon. Asiakkaat eivät siis esimerkiksi voineet synkronoida aktiivisuutta ja muuta dataa pilvipalveluihin.

Aiemmin kerrottiin, että Garminiin on iskenyt WastedLocker-kiristyshaittaohjelma, jonka avulla kiristäjät yrittävät saada Garminilta 10 miljoonan dollarin lunnaat. Hyökkäyksen taakse yhdistettiin venäläistaustainen Evil Corp -kyberrikollisryhmä. Näitä tietoja ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, ja Garmin itse vahvistaa ainoastaan joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi.


Garmin myös kertoo, että yritys ei ole löytynyt viitteitä siitä, että käyttäjätietoihin oltaisiin päästy käsiksi, niitä olisi kadonnut tai varastettu.

Lisäksi yhtiö kertoo palauttavansa järjestelmien tilan normaaliin ja uskoo niiden olevan normaalissa käytössä seuraavien päivien aikana. Järjestelmien tilaa voi seurata täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT