AfterDawn logo

Garmin joutui kiristäjien kohteeksi - Garminin palvelut alhaalla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
2 kommenttia

Älykelloista ja muista terveyden seuraamiseen tarkoitetuista puettavista laitteista tunnettu Garmin on joutunut kiristyshaittaohjelman kohteeksi, kertoo ZDNet. Tämän seurauksena Garminin synkronointi, asiakaspalvelu ja jopa tuotanto ovat tällä hetkellä poissa käytöstä.

Ensimmäiset raportit ongelmista tulivat jo eilen 23.7. ja yhtiö tiedotti pian tämän jälkeen asiasta Twitterissä. Ongelmat vaikuttavat muun muassa Garmin Connect -sovellukseen, Garminin nettisivuihin ja asiakaspalveluun, jotka ovat huoltotöiden takia poissa käytössä muutaman päivän ajan.

Myös Fly Garmin -palvelussa on käyttökatkoksia.


Päivitys 26.7.

Bleepingcomputer.com -sivusto kertoo, että Garminiin on iskenyt WastedLocker-kiristyshaittaohjelma, jonka avulla kiristäjät yrittävät saada Garminilta 10 miljoonan dollarin lunnaat. Kiristyksen taakse on yhdistetty venäläistaustainen Evil Corp -kyberrikollisryhmä, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

Garmin on lisännyt katkokseen liittyvän sivun nettisivuilleen.

Garmin muun muassa kertoo, että katkos ei olisi vaikuttanut käyttäjien henkilökohtaiseen dataan.

Garminin järjestelmien tilaa voi seurata tältä sivulta.

Garminin palveluiden tila 26.7

2 KOMMENTTIA

Immu331/2

Ei ihme. Tietotekniikan osaamisen taso alle kaiken arvostelun muutenkin. Lähes mikään Applen softa ei ole toiminut enää Catalina päivityksen jälkeen. Siis lähes vuoteen! Sitä saa mitä tilaa.

RingLeaderTM2/2

Garmin kyllä nyt vain sattuu olemaan Sveitsiin rekisteröity satelliittipaikannuksen laitteita valmistava yhtiö.


garmin.prezly.com


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Immu33:

Ei ihme. Tietotekniikan osaamisen taso alle kaiken arvostelun muutenkin. Lähes mikään Applen softa ei ole toiminut enää Catalina päivityksen jälkeen. Siis lähes vuoteen! Sitä saa mitä tilaa.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT