AfterDawn logo

Samsungilta paluu Pohjoismaiden läppärimarkkinoille - Galaxy Book S-, Galaxy Book Ion- ja Galaxy Book Flex -kannettavat myyntiin Suomessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung tekee odotetun paluun Pohjoismaiden kannettavien tietokoneiden markkinoille tuomalla Galaxy Book -sarjan koneita myyntiin. Myyntiin saapuu kolme mallia: Galaxy Book S, Galaxy Book Ion ja Galaxy Book Flex.

"Uuden Galaxy Book -malliston avulla tuomme suomalaisasiakkaiden saataville tehokkaita premium-luokan kannettavia tietokoneita, joissa on markkinoiden kehittyneintä akku- ja näyttötekniikkaa. Samsungin eri tuoteryhmien parhaat ominaisuudet yhdistyvät Galaxy Bookeissa käytettävyyteen, minkä lisäksi kannettavamme toimivat saumattomasti yhteen mobiiliekosysteemiemme uusimpien innovaatioiden kanssa", kertoo Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar.

Galaxy Book Flex- ja Galaxy Book Ion -kannettavat julkaistiin jo viime vuoden puolella.

Book Flex on näistä hieman monipuolisempi, sillä tämän laitteen varustukseen lukeutuu S Pen -kynä, jota laajentaa kannettavan käyttökohteita. 13,3" QLED -kosketusnäyttö kääntyy 360 astetta eli kannettavaa voi käyttää useissa eri asennoissa.


Flexin suorituskyvystä vastaa 10. sukupolven Intel Core i7 -suoritin (Ice Lake), jonka tukena on 16 gigatavua LPDDR4x -keskusmuistia. NVMe-tallennustilaa on 512 gigatavun verran.

Book Flex -kannettavan mitat ovat 302.6 x 202.9 x 12.9 mm ja painoa löytyy 1160 grammaa. Sisälle on saatu mahtumaan myös 69.7 Wh akku.

Galaxy Book Flex
Galaxy Book Flexin erikoisuus on S Pen kynä

Galaxy Book Ionia on saatavana kokoluokissa 15 ja 13 tuumaa (QLED Full HD). Suorituskyvystä vastaa 10. sukupolven Intel Core i5 / i7-suoritin (Comet Lake) ja keskusmuistia on 8 gigatavua (i5) tai 16 gigatavua (i7). Tallennustilaa löytyy 512 gigatavun edestä.

Laitteen magnesiumrunko painaa pienemmän version kohdalla vain 970 grammaa ja suuremman kohdalla 1190 grammaa. Tietokoneen kosketuslevyssä on langaton Qi-virranjako-ominaisuus, joten Ionilla voi helposti ladata muita laitteita, kuten älypuhelimia, Galaxy Buds+ -kuulokkeita ja Galaxy Watch -kelloa.

Ionin sisällä on myös 69.7 Wh akku, jonka luvataan tarjoavan jopa 22 tuntia käyttöaikaa yhdellä latauksella.

Galaxy Book Ion
Galaxy Book Ion edestä kuvattuna

Galaxy Book S
on näistä laitteista kevyin, sillä se painaa vain 950 grammaa. Laitteessa on 13,3 tuuman Full HD LCD -kosketusnäyttö, jonka kirkkaus yltää jopa 600 nitiin.

Galaxy Book S -kannettavassa on Intelin Lakefield i5-L16G7 (10th Gen) -suoritin, jonka pariksi saa 8 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa on myös 512 gigatavua ja sitä voi lisätä microSD-tuen avulla. Laitteessa ei ole ollenkaan tuuletinta, joka mahdollistaa ohuemman rungon.

Kaikissa näissä uusissa kannettavissa on esiasennettuna Samsung DeX, joka laajentaa käyttökohteita, mikäli omistat Samsungin puhelimen. Galaxy Book -sarjan kannettavissa on AKG:n stereokaiuttimet, kosketusalusta, joka toimii myös langattomana laturina ja kirjautuminen koneeseen tapahtuu sormenjälkilukijan avulla.


Galaxy Book -sarjan myynti alkaa kesäkuun lopussa, ja ennakkotilaukset alkavat 12. kesäkuuta Gigantin ja Samsungin verkkosivujen kautta.

Galaxy Book S
Galaxy Book S on kevyt kannettava

Suositushinnat:

  • Galaxy Book Flex: 2040 euroa
  • Galaxy Book Ion 13" i5: 1 599 euroa
  • Galaxy Book Ion 13" i7: 1899 euroa
  • Galaxy Book Ion 15" i7: 1999 euroa
  • Galaxy Book S: 1299 euroa


Lisätietoa Galaxy Book -sarjan kannettavista saa tästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki