AfterDawn logo

Sony paljasti PlayStation 5:n tekniset tiedot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sony on tänään esitellyt PlayStation 5 -pelikonsolin teknisiä yksityiskohtia. Japanilaisyhtiö seura Microsoftin esimerkkiä, sillä Xbox Series X:n tekniset tiedot kerrottiin niin ikään tällä viikolla.

Xboxin tavoin PS5 tulee käyttämään kahdeksaa AMD:n Zen 2 -mikroarkkitehtuuriin perustuvaa suoritinydintä, jotka tikittävät parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuudella. Grafiikkaprosessori toimii vuorostaan 2,23 gigahertsin tajuudella ja 36 laskentayksikköä tuottavat koneeseen 10,28 TFLOPSin edestä laskentatehoa. Käyttömuistia (GDDR6) on Xbox Series X:n tavoin PlayStation 5:ssä 16 gigatavua.

Tallennustilan osalta Sony lupaa konsoliin 825 gigatavua nopeaa SSD-muistia, mutta sitä voi tarpeen mukaan laajentaa erillisellä muistipiirillä. Konsolissa on myös 4K UHD Blu-ray -asema ja tuki ulkoisille USB-kiintolevyille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki