AfterDawn logo

Elisan tutkimus: ääni- ja e-kirjojen suosio kovassa kasvussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Elisan tuoreen tutkimuksen mukaan arviolta miljoona suomalaista on joko ostanut tai lainannut ääni- tai e-kirjan vuoden 2019. Tämä on lähes 30 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Prior Konsultoinnin toteuttamaan tutkimukseen vastasi 1264 henkilöä, jotka edustavat 15–75-vuotiaita suomalaisia iän, sukupuolen, koulutuksen ja asuinpaikan suhteen.

Äänikirjojen kuuntelua suosivien osuus on lähes kaksinkertaistunut vuoden 2019 aikana. Suomalaiset kertovat tutkimuksessa lukevansa erityisesti dekkareita, kaunokirjoja tai elämäkertoja.

"Äänikirjojen kuuntelijat vaikuttavat olevan erityisen kiintyneitä kirjallisuuden kuuntelemiseen, sillä 40 prosenttia kuuntelijoista kertoo käyttävänsä ainoastaan äänikirjaa, eikä esimerkiksi ollenkaan e- tai painettua kirjaa. Esimerkiksi E-kirjojen käyttäjistä suurin osa lukee myös painettuja kirjoja", kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä.

Äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi puhelimella, joten kirjavalikoiman saa käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta. Älylaitteiden yleistymisen myötä myös seniorit ovat löytäneet sähköisen kirjan, sillä Elisan tutkimuksen mukaan käyttö on lähes kaksinkertaistunut yli 65-vuotiaiden joukossa vuodessa.


Tiedotteen mukaan Elisa Kirjan 13 000 kotimaisen kirjan valikoimasta ladataan jopa 7 000 erilaista teosta kuukausittain.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT