AfterDawn logo

Uudesta Xboxista tihkuu lisää tietoa – Microsoft kehittää täysin uutta ääniteknologiaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoft vahvisti hiljattain, että Xbox Series X -konsoliin on tulossa erittäin tiukkaa rautaa.

Ohjelmistojätillä työskentelevä Larry Hryb eli alias Major Nelson paljastaa uudessa podcast-jaksossa lisää uusia toimintoja konsolista. Esimerkiksi mahdollisuus palata pelissä kesken jääneeseen tilanteeseen on paljon monipuolisempi kuin ensin annettiin ymmärtää. Toiminto toimii samanaikaisesti usealla eri pelillä, mutta sen lisäksi keskeytettyyn tilanteeseen voi palata vaikka konsolin käynnistäisi uudelleen esimerkiksi ohjelmistopäivityksen takia.

Xbox-tiimin johdossa niin ikään työskentelevä Jason Ronald paljastaa lisäksi, että Microsoft tutkii parhaillaan audio ray tracingiksi kutsuttua teknologiaa. Säteenjäljitys eli ray tracing on tuttu termi pelaajille grafiikoiden monipuolisen ja realistisen valaistuksen mahdollistajana, mutta ilmeisesti Microsoft on keksinyt tavan, jolla äänen käyttäytymistä voidaan simuloida äänilähteiden sijainnin, ympäristön ja väliaineen ominaisuuksien mukaan

1 KOMMENTTI

Vilperi131/1

Ei kyllä ole millään tavalla täysin uutta. Nopealla googlailulla löytää monien vuosien takaa toimivia demonstraatioita kyseisellä tekniikalla tuotetusta äänestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT