AfterDawn logo

Ylen HD-kanavat tulevat koko Suomeen ensi kesänä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yle ja Digita ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020–2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa keväällä 2020. DNA:n lopettaessa oman antenniverkon, Digita jää ainoaksi antenniverkon operaattoriksi.

Digita lupaa Ylen HD-kanavien peiton olevan keväällä lähetysten käynnistämisen yhteydessä 85 prosenttia väestöstä ja valtakunnallinen siitä tulee ensi kesään mennessä. Digitalla on syytäkin hoppuun, sillä HD-kanaville riittää varmasti kysyntää kesällä urheilukilpailuiden takia. Kesällä käydään esimerkiksi Tokion olympialaiset. Yle hankki olympialaisten televisiointioikeudet Discovery Networks Finlandilta kahta lajia lukuunottamatta.

Mikäli HD-kanavia haluaa katsoa antennitaloudessa, tulee television tai siihen kytketyn digiboksin sisältää DVB-T2-virittimen. Ylen tuottaa jo kaikki ohjelmansa HD-tasoisen, joten uusimmat ohjelmat voi katsoa HD-kanavilta täydellä tarkkuudella.


Aiheeseen liittyvää:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki