AfterDawn logo

Chrome-päivitys hukkasi tietoja Androidilla – Päivityksen jakelu keskeytetty

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google aloitti hiljattain Chrome 79 -selaimen jakelun mobiilissa ja tietokoneilla. Uutta on esimerkiksi automaattiset ilmoitukset, mikäli sähköpostiosoitteesi on osa jotakin laajaa tietovuotoa.

Päivitykset eivät aina mene putkeen, minkä Chromen insinööritkin ovat nyt saaneet huomata. Uusi Chrome nimittäin on hävittänyt Androidilla joidenkin sovellusten keräämiä tietoja. Kyse on käytännössä Chromen WebView-toimintoa käyttävistä sovelluksista.

Monet ohjelmat hyödyntävät toteutuksissaan osittain tai kokonaan Androidin verkkoselainta tietojen esittämiseen, jolloin ne tukeutuvat Chromen WebView-komponenttiin. Chrome 79:ssä WebView'n tiedontallennustapa muuttui oleellisesti, jolloin päivityksen oli tarkoitus siirtää vanhassa muodossa tallennetut tiedot uuteen. Tiedonsiirto tapahtui syystä tai toisesta virheellisesti, minkä takia tiedot eivät ole uuden järjestelmän luettavissa.


Tiedot eivät ole hävinneet kokonaan, vaan sovellukset eivät vain kykene lukemaan niitä. Google pystynee siis vielä korjaamaan virheensä. Chrome 79:n jakelu keskeytyi kuitenkin ongelmien selvittämisen ajaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT