AfterDawn logo

Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google on päivittänyt suosittua Chrome -selaintaan ja jatkaa samalla käyttäjän tietoturvan parantamista. Chrome 79 versio tuo mukanaan ominaisuuden, joka ilmoittaa automaattisesti, mikäli käyttäjätunnus ja salasana on vuotanut jollakin sivustolla tai sovelluksessa.

Google esitteli kyseisen teknologian aiemmin tänä vuonna ja se oli käytettävissä erillisen Salasanan tarkistus -lisäosan muodossa. Nyt ominaisuus löytyy suoraan Googlen Chrome -selaimesta, joka saapuu käyttäjille 79 version myötä.

Jos Google löytää käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka ovat päätyneet tietovuodon kohteeksi, se tallentaa salatun kopion tiedoista Googlen servereille. Chrome sitten ilmoittaa löydöstä käyttäjälle ja kehottaa vaihtamaan salasanan.

Google myös kertoo, että vain sinä voit nähdä nämä vuodetut tiedot, eikä edes Google pääse salattuihin tietoihin käsiksi. Ominaisuuden voi myös poistaa käytöstä asetuksia vaihtamalla.


Lue myös:
Asensitko sinä jonkun näistä laajennuksista? Ne saattoivat myydä salasanasi eteenpäin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT