AfterDawn logo

Suomalaiset haksahtivat OneCoin-huijaukseen – Menetysten arvo jopa 40 miljoonaa euroa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

OneCoin-nimisen kryptovaluutan avulla huijattiin suomalaisilta vuoden 2014 lopun ja vuoden 2016 lopun välisenä ajanjaksona yli 40 miljoonaa euroa, kertoo Yle. Tieto selvisi MOT-ohjelmalle luovutetuista tiedoista.

Huijaukseen haksahti yhteensä 25 000 suomalaista eli sijoittajaa kohden huijaajien haltuun päätyi noin 1600 euroa. Yle kuitenkin huomauttaa, että suomalaisten OneCoin-sijoitusten määrä on kuitenkin todennäköisesti suurempi kuin 40 miljoonaa euroa, koska toiminta jatkui vielä vuoden 2016 lopun jälkeen.

OneCoin-huijaus oli maailmanlaajuinen, siihen sijoitettiin varmuudella ainakin 3,5 miljardia euroa. Suomessa OneCoin oli asukaslukuun nähden hyvin suosittu, mutta noin kaksi miljardia huijatuista varoista oli peräisin Kiinasta. Joidenkin arvioiden mukaan huijaus olisi ollut vielä tätäkin suurempi. Huijauksen kautta on saatettu hankkia 15 miljardia euroa.

Ponzi-huijauksen tapaan toimineen kryptovaluutan taustalla epäillään olevan Ruja Ignatova, jota ei ole vielä saatu pidätettyä. Yhdysvaltalaiset viranomaiset ottivat sen sijaan hänen veljensä kiinni hiljattain Los Angelesissa. Konstantin Ignatov on myöntänyt osallistuutensa huijaukseen.

1 KOMMENTTI

Jumtauni1/1

Idiotismi on näköjään ehtymätön luonnonvara koska tällaiset ponzi-huijaukset menevät läpi vuosi toisensa jälkeen. Ei käy sääliksi niitä jotka menettivät oppirahansa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki