AfterDawn logo

Photoshop lakkaa toimimasta Venezuelassa – Taustalla Trumpin määräys

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Huippusuosittuja media-alan tuottavuusohjelmistoja kehittävä Adobe aikoo estää venezuelalaisten käyttäjien kirjautumiset sen palveluihin. Kuukausimaksullisten palveluiden ja pilvitallentamisen aikana se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Creative Cloudiin tallennettujen tiedostojen lataaminen ja estyy.

Lisäksi Adoben päätös johtaa siihen, etteivät maksullisten sovellusten tilaajat voivat enää kirjautua tileilleen jolloin maksullisten ominaisuuksien käyttö estyy. Esto pätee myös ilmaisiin tileihin. Adobe selittää toimintaansa Trumpin määräyksellä 13884, joka rajoittaa yhdysvaltalaisten yhtiöiden kaupankäyntiä Venezuelaan päin. Adobe vaikutta tulkitsevan määräystä tiukemmin kuin muut, sillä esimerkiksi Microsoft Office 365 toimii edelleen maassa.

Trumpin määräys on tarkoitettu lähinnä rajoittamaan kaupankäyntiä Venezuelan hallinnon ja sitä tukevien tahojen kanssa. Se ei kiellä kaupankäyntiä ylipäänsä.


Adoben mukaan se ei aio maksaa korvauksia asiakkailleen, jotka eivät pysty käyttämään maksamistaan palveluista. Yhtiön mukaan se ei voi tehdä tätä edellä mainitun määräyksen takia.

2 KOMMENTTIA

avthein1/2

Kiitos kädenojennuksesta avoimille ilmaisohjelmille.

Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.

Lisäksi tulee halvemmaksi talousahdingossa sinnitteleville valtioille.

user_org (vahvistamaton)2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:


Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.


Tässä kai uhka jossain muualla. Vaikka kyse olisi "epäkaupallisesta" palvelusta niin sekin voi kokea saman kohtalon. Ja samaan aikaa jokin toinen kaupallinen voi sen kohtalon välttää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki