AfterDawn logo

Microsoft aloittaa xCloud-suoratoistopalvelun testauksen syksyllä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on kehittänyt jo vuosien ajan pelien suoratoistoa, mutta viime vuoden lopusta lähtien sen kehitys on ollut hyvin julkista. E3-messuilla Microsoft oli vihdoin valmis kertomaan kaupallistettavan palvelun yksityiskohdista.

Suoratoistopalvelua varten Microsoft on kehittänyt kustomoituja palvelinratkaisuja, joiden ansiosta ohjelmistojätti lupaa pystyä striimaamaan kaikkia Xbox-pelejä. Työnimen xCloud alla kehitettävä palvelu tulee julkiseen testaukseen tämän vuoden lokakuussa, minkä jälkeen pelaajat voivat pelata omistamiaan Xbox-pelejä sekä Game Passin kautta saatavilla olevia pelejä suoratoistona.

Microsoft aikoo tukea laajaa laitekantaa, joten oletettavasti suoratoistettavat pelit tulevat toimimaan myös esimerkiksi mobiilissa. Palvelun hinnastosta ja varsinaisen julkaisun ajankohdasta ei vielä puhuttu halaistua sanaa.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT