AfterDawn logo

iTunes ei olekaan kuollut – Tarina jatkuu WIndowsilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple ilmoitti WWDC:ssä tällä viikolla pilkkovansa yhden suurimmista ohjelmistotuotteistaan kolmeen osaan. Vuosia palvelleen iTunesin tilalle on tulossa Music-, TV- ja Podcast-sovellukset.

Uutisen julkistamisen jälkeen on kuitenkin ilmennyt, että iTunesin pilkkominen koskettaa ainoastaan macOS:ää. Windows-ympäristössä iTunes tulee säilymään toistaiseksi nykyiselläänsä, joten muutoksia suuntaan tai toiseen ei ole tulossa. Tällä hetkellä iTunesin käyttäjät voivat nukkua yönsä rauhassa, mutta Applen viesti vaikuttaa kuitenkin sellaiselta, että iTunesin tuki saattaa olla häviämässä tulevaisuudessa.

ArsTechnica nimittäin kysyi Applelta uusien ominaisuuksien sisällyttämisestä iTunesin Windows-sovellukseen. Applelta ei herunut muuta vastausta kuin, että kokemus pysyy ennallaan. Rivien välistä voidaan lukea, että kokemusta ei aiota lähitulevaisuudessa parantaa, joten tuki voisi olla hiljalleen loppumassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT