AfterDawn logo

Trump pöyristyi – Syyttää some-jättejä sensuroinnista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkäsi tuoreessa twiittiryöpytyksessään Facebookia ja Twitteriä vastaan. Presidentin sanaisen arkun avasi tällä kertaa Facebookin päätös estää muutamien kommentaattoreiden profiilit vihapuheen levittämisen takia.

Facebook esti InfoWars-verkkosivuston keulahahmona tunnetun Alex Jonesin profiilin. Alex Jones on jo pidemmän aikaa ollut verkkopalveluiden hampaissa. Eston saivat myös Trumpin tukijana tunnettu näyttelijä James Woods sekä juutalais- ja homovastaisen islamisti Louis Farrakhan. Facebookin mukaan yhteisöpalvelulla on ollut alusta lähtien ollut käytössä linjaus, jonka mukaan se estää väkivaltaa mainostavat ja käyttävät henkilöt ja organisaatiot.

Trumpin mielestä some-jätit levittävät omilla toimillaan konservatiiveihin liittyviä ennakkoluuloja. Hän lupaa seurata jatkossakin tarkasti miten mediayhtiöt sensuroivat amerikkalaisia ja estävät sananvapauden toteutumista.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT