AfterDawn logo

Poliisi pidätti Wall Street Market -huumekaupan ylläpitäjät

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suomen tulli kertoi lisätietoja vuoden alussa tehdystä Silkkitie-palvelun takavarakointiin liittyen. Tor-verkossa toiminut huumekaupan seurauksena huumeiden myyjien kerrottiin siirtyneen muiden kauppapaikkojen pariin, muun muassa Wall Street Marketiin.

Saksan poliisi kertoo pidättäneensä Wall Street Marketin ylläpitäjiä ja takavarikoineensa palvelulle kuulunutta käteistä ja virtuaalivaluuttoja. Wall Street Marketin kerrotaan olleen maailman toisiksi suurin dark net -kauppapalvelu.

Saksan poliisi on ottanut kiinni 31-, 29- ja 22-vuotiaat miehet epäiltynä palvelun ylläpitämisestä. FBI suoritti samaan aikaan kahden miehen pidätykset Los Angelesissa. Alankomaiden poliisi ja Europol ovat myös ottaneet osaa tapauksen tutkintaan. Takavarikoinnin yhteydessä otettiin poliisin haltuun 550 000 euron edestä käteistä, miljoonan euron edestä bitcoin- ja monero-virtuaalivaluuttaa sekä kalliita autoja.

Palvelusta on löydetty 63 000 myyntitoimeksiantoa, 5400 myyjään tiliä ja 1,1 miljoonaa asiakastiliä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki