AfterDawn logo

Sony paljasti – PlayStation 5:tä ei julkaista 12 kuukauteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sony on kertonut lehdistölle, ettei se aio julkaista seuraavan sukupolven PlayStation-pelikonsolia vielä 12 kuukauteen. Yhtiö kertoi hiljattain Wiredin haastattelussa teknisiä yksityiskohtia niin sanotun PlayStation 5:n ominaisuuksista.

Rivien välistä voi kuitenkin päätellä, että seuraava PlayStation julkaistaisiin kuitenkin vuoden 2020 aikana. Toisin sanoen konsolin julkaisu ajoittuu ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle eli sopivasti joulusensonkiin. Sony ei ole tänä vuonna mukana E3-pelimessuilla, mutta ensi vuoden messuilla Sonylla voi riittää kerrottavaa.

Sony aikoo käyttää konsolissaan uuden sukupolven AMD-piirejä, niin prosessorin kuin grafiikkaohjaimenkin osalta. Suorituskyvyn pitäisi riittää toistamaan grafiikoita 8K-tarkkuudella. Sony lupasi myös käyttää konsoleissa SSD-asemia.


Tähän mennessä PlayStation 4 -konsoleita on myyty 96,8 miljoonaa kappaletta, joten maaginen 100 miljoonan laitteen raja lähestyy päivä päivältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki