AfterDawn logo

EU syyttää Valvea kilpailulain rikkomisesta – Myi geoblokattuja koodeja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Euroopan komission mukaan se epäilee Valven syyllistyneen kilpailusäädösten vastaiseen toimintaan. Tarkemmin ottaen tutkittavat asiat koskettavat Steam-videopelikauppaa, jossa Valven epäillään käyttäneen luvatonta geoblokkausta pelien myynnissä.

Valven lisäksi Euroopan komissio epäilee viitta peli Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax. Yhtiöille lähetettyyn "syytteiden lukuun" toivotaan niiltä vastausta, minkä jälkeen komissio harkitsee miten se etenee asian kanssa.

Tapauksessa tutkitaan Valven ja viiden peliyhtiön toimintatapoja pelien aktivointikoodien geoblokkauksessa. Steamin verkkokaupassa on myyty ainakin Tsekissä, Virossa, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa ja jossain tapauksissa Romaniassa aktivointikoodeja, joita ei ole voitu käyttää pelien aktivointiin muissa maissa. Tällaiset kaupan esteet ovat vastoin Euroopan unionin kilpailusäädöksiä.

Komissio on tutkinut tapausta vuoden 2017 alusta lähtien.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki