AfterDawn logo

Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on rekrytoinut Teslan sähköautojen voimansiirtolinjojen kehityksestä vastaavan johtajan, Michael Schwekutschin. Applella hänen tehtävänkuvansa sijoittuu Special Project Groupiin, jossa kehitetään Applen uusia tuotteita mahdollisimman salassa. Aiemmin esimerkiksi Apple Watch -älykelloa on kehitetty Specia Project Groupissa.

Vielä ei ole hyvää käsitystä siitä, että mitä Schwekutsch tekee Applella, mutta ensimmäisen mielleyhtymä lienee sähköautot. Applen on huhuttu kehittävän omaa sähköautoa, vaikka sen kehityksen fokus onkin muuttunut ajan myötä. Apple tähtäsi alun perin oman sähköauton kehitykseen, mutta sittemmin projekti keskittyi vain itsestään ajavien autojen automaatiojärjestelmiin. Voi olla, että fokus on nyt siirtymässä uudelleen Applen oman auton kehitykseen.

Schwekutschin taitoja voidaan hyödyntää myös Applen ja Volkswagenin yhteistyössä, joka tähtää Applen työntekijöiden työmatkoihin käytettäviin yhteiskäyttöisten autojen kehitykseen.


Uusien taitojen hankkimisen lisäksi Apple on menettänyt kovan luokan osaamista. Kovatasoisten A-mobiilisuorittimien kehityksestä vastannut Gerard Williams III on nimittäin jättänyt tehtävänsä CNetin mukaan. Williamsin vastuulla ovat olleet iPhoneissa ja iPadeissa käytettyjen järjestelmäpiirien kehitys A7:stä lähtien. Hänen johdollaan Apple siirtyi ensimmäisten mobiilisuorittimien joukossa 64-bittiseen arkkitehtuuriin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki