AfterDawn logo

microSD-korttien nopeus mullistuu – Express siirtää lähes gigatavun sekunnissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

SD Association on esitellyt uuden microSD Express -muistikorttiformaatin, joka mahdollistaa huippunopean tiedonsiirron laitteen ja muistikortin välillä. Parhaimmillaan tiedonsiirtonopeus voi yltää 985 megatavuun sekunnissa.

MicroSD Expressin taustalla hyödynnetään tietokoneissa jo laajalti levinneitä tiedonsiirtoteknologioita, kuten NVMe 1.3:a ja PCIe 3.1:tä. Uuden formaatin kehityksessä on otettu huomioon myös vanhat laitteet, joten kortteja voidaan käyttää laitteessa kuin laitteessa, mutta huippunopeuksiin ei kuitenkaan päästä kuin Expressiä erikseen tukevilla laitteilla.

Micron ja SanDisk esittelivät juuri yhden teratavun kortit, mutta niissä tiedonsiirtonopeudet eivät ole kuitenkaan lähellekään Expressin suomia nopeuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki