AfterDawn logo

Muistikorttien kapasiteetti kasvaa – Nyt esiteltiin teratavun kortit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vuosituhannen alussa kaupoista löytyi musiikkisoittimia, joissa sisäistä tallennustilaa oli joitain kymmeniä tai satoja megatavuja. SanDiskin ja Micronin tuoreeltaan esittelemissä microSDXC-muistikorteista löytyy jo peräti yhden teratavun edestä tallennustilaa.

Vuosien saatossa muistiteknologia on lähes varkain parantanut tallennustiheyttä niin, että puhelimeen on mahdollista saada enemmän tallennustilaa kuin monista arkikäytössä olevista tietokoneista edes löytyy. Micronin mukaan sen uudessa teratavun kortissa lukunopeus on 160 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeus on 95 megatavua sekunnissa.

SanDiskin vastaava yltää samalle tasolle lukunopeudessa, mutta häviää kirjoitusnopeudessa: SanDisk lupaa kortin kykenevän kirjoittamaan dataa 90 megatavua yhden sekunnin aikana. Molempien korttien todellinen suorituskyky voi poiketa ilmoitetuista maksimilukemista.

Molemmat kortit tulevat myyntiin kevään aikana. SanDisk pyytää teratavun kortistaan 449,99 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki