AfterDawn logo

Tulevassa Red Dead Onlinessa ei piraattisivuista keskustella

Jami Virtanen Jami Virtanen
3 kommenttia

Perjantaina ilmestynyt ja viikonlopun aikana huimasti myynyt Red Dead Redemption 2:sen tulevassa onlinepelimuodossa ei piraattisivuista keskustella.

Red Dead Redemption 2 ilmestyi perjantaina ilman onlinepelimuotoa. Pelinkehittäjä Rockstar Games on ilmoittanut Red Dead Onlinen betan tulevan marraskuun aikana. Onlinepelien tunnettu ongelma on kuitenkin rasistiset ja misogynistiset trollit ja muut häiriköt, jotka pilaavat helposti muiden pelaajien pelinautinnon. Rockstar on isona pelifirmana jo tottunut taistelemaan näitä ongelmia vastaan. Yhtenä ratkaisuna ongelmaan on nähty sanafiltterit, jotka estävät tiettyjen sanojen kirjoittamisen kokonaan pelin sisällä.

Reddit-käyttäjä GlassSmithOfTheStars on päässyt käsiksi RDR2:n sanafiltterilistaan ja jakanut sen Redditissä. Listalta löytyy rasistisia, misogynistisiä, antisemistisiä ja paljon muita sanoja. Hieman yllättäen listalta löytyy kuitenkin myös torrentsivusto The Pirate Bay ("PirateBay"). Lisäksi jopa itse s torrent-sana on kiellettyjen joukossa. Ratkaisun jossain määrin ymmärtää, sillä RDR2:en kaltaiset suosikkipelit joutuvat painimaan piratismin kanssa, mutta silti listalta löytyy yllättäviäkin sanoja piratismiin liittyen. Esimerkiksi vuosia sitten jo sulkeutuneet BTJunkie ("BTJunkie") ja Fenopy.se ("Fenopy") löytyvät listalta.


Edit 8.11. klo 13.30: Korjattu kirjoitusvirheitä.

3 KOMMENTTIA

PJL781/3


Read Dead Redemption 2 ilmestyi perjantaina ilman onlinepelimuotoa. 

Lukiessa kuelee jo kirjoitusvirheisiin, mutta jopa pelin nimi meni nyt väärin, kahdesti samassa kappaleessa.

G0lden_Kebab2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:


Read Dead Redemption 2 ilmestyi perjantaina ilman onlinepelimuotoa. 

Lukiessa kuelee jo kirjoitusvirheisiin, mutta jopa pelin nimi meni nyt väärin, kahdesti samassa kappaleessa.

Hah.


mcmopo3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:


Read Dead Redemption 2 ilmestyi perjantaina ilman onlinepelimuotoa. 

Lukiessa kuelee jo kirjoitusvirheisiin, mutta jopa pelin nimi meni nyt väärin, kahdesti samassa kappaleessa.

https://tekniikanmaailma.fi/kielioppivi...-ovat-mantteja/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT