AfterDawn logo

Samsungin QLED 8K -televisio tulee pian Suomeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Galaxy Note -älypuhelimet esitellään nykyisin hyvissä ajoin ennen IFA-messuja, joten Berliinissä Samsung voi antaa enemmän huomiota muille tuotteille. Tänä vuonna Samsung esitteli esimerkiksi ulkoisen X5-SSD-aseman sekä 8K-resoluutioisen QLED-television.

Q900R-niminen 8K-televisio sisältää lähes kaikki mahdolliset hienolta kuulostavat tekniikat ja kirjainlyhenteet QLEDistä tekoälyprosessointiin ja Dolby Visionin haastavaan HDR10+:aan. Q900R tulee myyntiin kolmessa koossa: 65-, 75- ja 85-tuumaisena. Television suositushintaa ei vielä paljastettu, mutta kauppoihin sen pitäisi saapua lokakuussa.

Yksi Q900R:n erityisominaisuuksista on 8K AI Upscaling -niminen skaalaustekniikka, joka skaalaa sekä kuvan että äänen laatua koneoppimismallien avulla. Samsungin mukaan televisio kykenee skaalaamaan kaiken kuvamateriaalin 8K-kuvaksi lähteestä riippumatta, joten televisiossa näkyy skaalattua 8K-kuvaa, vaikka video olisikin peräisin suoratoistopalveluista , digisovittimista, HDMI-, USB-lähteistä ja jopa mobiililaitteista. Natiivia 8K-sisältöä kun ei vielä oikein tahdo löytyä. Värejä ja ääntä parannetaan myös koneoppimisen avulla. Skaalauksen hoitaa television Quantum Processor 8K -prosessori.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT