AfterDawn logo

Päivitys Panasonicin uutuustelevisioihin – Haastaa Dolby Visionin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung ja Panasonic ovat aloittaneet HDR10+-teknologian hyödyntämisen omissa tuotteissaan. Molemmat yhtiöt ovat julkaisseet valikoiduille vuoden 2018 televisiomalleille firmware-päivityksen, joka mahdollistaa HDR10+-sisältöjen katselun. Sisällöntuotannon puolelta tekniikan tukijoukkoihin ovat ilmoittautuneet Amazon, Warner Bros. ja 20th Century Fox.

HDR10+ on suunniteltu haastamaan Dolby Vision, joka on ottanut määräävän markkina-aseman HDR-tekniikassa. Dolby Vision -tekniikan käyttö tulee kuitenkin kalliiksi niin studioille kuin laitevalmistajille, minkä takia HDR10+:lla voi olla mahdollisuus yleistyä tulevaisuudessa. HDR10:een verrattuna uusi Plus-versio sisältää dynaamisen metadatatuen, minkä avulla kirkkaussäätöjä voidaan optimoida ruutukohtaisesti (frame).

Panasonicin mukaan HDR10+-tuen aktivoiva firmware-päivitys on tulossa suurimpaan osaan sen vuoden 2018 4K-televisioihin.

Sisältöä HDR10+-formaatilla ei löydy vielä erityisen paljoa, mutta esimerkiksi Amazonin Prime Video -palvelun koko HDR-kirjaston on muunnettu HDR10+-muotoon. Katsottavaa tulee varmasti tulevaisuudessa lisää kunhan Warner Bros. ja 20th Century Fox ehtivät julkaisemaan uusia tuotantojaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki