AfterDawn logo

uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

BitTorrentin kehittämästä suositusta uTorrent-asiakasohjelmasta on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia.

Googlella työskentelevä tietoturvatutkija Tavis Ormandy havaitsi ohjelmissa olevien haavoittuvuuksien mahdollistavan koodin etäsuorittamisen verkkosivulle sijoitetun haitallisen koodin avulla. Mikäli käyttäjän tietokoneella on uTorrent asennettuna ja hän eksyy haavoittuvuutta hyödyntävälle sivustolle, voidaan kohteen tietokoneelle ladata tiedostoja hänen tietämättään.

Ormandy kertoi löytämistään haavoittuvuuksista BitTorrentille jo viime vuoden puolella, mutta BitTorrent ei syystä tai toisesta kyennyt julkaisemaan paikkauksia 90 vuorokauden salassapitoaikaikkunan aikana.

BitTorrent on korjannut haavoittuvuudet uTorrentin uusimmassa beta-versiossa, mutta korjattua vakaata versiota ei ole vielä julkaistu. UTorrentin uusimman ja turvallisen beta-version voit ladata Download.fi-palvelusta.

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

Käyttääkö tuota vielä joku? Ei kannattaisi. Ihan vähänväliä siitä löytyy millon mitäkin ongelmia.

Lataa vaikka Deluge.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki