AfterDawn logo

Maailman yleisimmät tietokoneen näytön resoluutiot - ja Suomen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Viisi vuotta sitten uutisoitiin miten tietokoneiden näyttöjen tarkkuudessa oli syntynyt uusi kuningas, kun 1366 x 768 -resoluutio nousi maailman suosituimmaksi näyttöjen tarkkuudeksi.

Puolen vuosikymmenen aikana mobiililaitteissa on nähty valtava kilpajuoksu aina vain tarkempien näyttöjen perään, mutta tietokoneissa tilastojen kehitys on pysähtynyt kuin seinään. Heinäkuun 2017 tilastojen mukaan tietokonenäyttöjen yleisin tarkkuus on edelleen täsmälleen sama kuin puoli vuosikymmentä takaperin.

1366 x 768 tarkkuus löytyy 29,81 prosentista tietokoneista. Kakkosena on FullHD eli 1920 x 1080 ja kolmossijaa pitää näiden välimuoto, eli 1440 x 900.

Suosituimmat tietokoneen näytön resoluutiot maailmassa, heinäkuu 2017
Suosituimmat näytön resoluutiot maailmassa - heinäkuu 2017

Suosituimmat näytön resoluutiot Suomessa

Suomessa tilastot ovat sentään vähän paremmalla tolalla ja ykkösenä keikkuukin samaisen tilastoyhtiön mukaan FullHD eli 1920 x 1080, vajaan neljänneksen markkinaosuudella. Kakkosena täälläkin on maailman ykkönen eli 1366 x 768.


Suosituimmat näytön resoluutiot Suomessa, heinäkuu 2017
Suosituimmat näytön resoluutiot Suomessa - heinäkuu 2017

Onkin mielenkiintoista nähdä, tullaanko tietokoneissa lopulta koskaan tilanteeseen, jossa näyttöjen tarkkuus olisi yhtä merkittävä kilpailukohde kuin mobiililaitteissa. Toistaiseksi näyttää siltä, että 4K-näytöistä puhuminen on utopiaa, kun iso osa maailman tietokoneista käyttää edelleen FullHD:takin heikompaa resoluutiota.

3 KOMMENTTIA

KaaliX1/3

Taas ihana klikkiotsikko. Adblokkeri pysyy päällä.

johtaja592/3

Originally posted by KaaliX:

Taas ihana klikkiotsikko. Adblokkeri pysyy päällä.


Mutta mielenkiitoinen (turha) tieto siltikin.

Nikotiko3/3

Tuokin onneton resoluutio on ainoastaan suosittu siksi, että se tungetaan pilaamaan jokainen suht hyvä kohtuuhintainen kannettava. Ei varmaan maksaisi montaa senttiä enempää laittaa FullHD näyttö koneeseen. Ei niillä koneilla kuitenkaan pelata mitään, niin ei voi alkaa ainakaan käyttämään tehojen puutetta tekosyynä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT