AfterDawn logo

Windows 10:n uuden Game Mode -tilan testaus alkaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Windows 10:n Creators Update -päivityspakettiin sisältyvää uutta Game Mode -tilaa pääsee kokeilemaan jo tällä viikolla julkaistavassa beta-versiossa. Microsoftin blogikirjoituksessa uuden beta-version luvattiin tulevan saataville jo tänään, mutta aikamäärettä on jälkikäteen muutettu epämääräisemmäksi ("tällä viikolla").

Game Mode -tilan ajatus on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen: se optimoi käyttöjärjestelmän toimintaa niin, että tietokoneella pelattava peli saisi itselleen mahdollisimman paljon suorittimen ja grafiikkaohjaimen resursseja. Ideaalitapauksessa pelit toimisivat jouhevammin kuin ilman Game Modea. Kaikki pelit eivät välttämättä toimi suoraan yksiin uuden ominaisuuden kanssa ja beta-testin ajatuksena on kerätä kokemuksia ominaisuuden toiminnasta erilaisissa järjestelmissä sekä käyttötilanteissa.

Pelitilan lisäksi Windows 10:een on tulossa Game Bar -oikopolkupalkki, jonka avulla voi nopeasti käynnistää videon tallentamisen, ottaa ruutukaappauksia tai aloittaa Beam-verkkolähetyksen. Game Barin saa esille painamalla näppäinyhdistelmää Win + G.

3 KOMMENTTIA

Ehni1/3

Jooh... Mun mielestä jo se että tälläinen pitää kehittää on sinäänsä surullista.

mcmopo2/3

Originally posted by Ehni:

Jooh... Mun mielestä jo se että tälläinen pitää kehittää on sinäänsä surullista.

Miten tämä on surullista? Ei vain aukee tuo kommentti minulle. Windossia ei ole kehitetty pelkästään pelaamista mielessä ja jos sen ominaisuuksia parannetaan niin se on surullista? Vai meinasitko että kun kaikilla ei ole varaa 2k tietokoneeseen niin joutuu käyttämään jotain helkkarin optimointeja?

qwerty833/3

Originally posted by mcmopo:

Originally posted by Ehni:

Jooh... Mun mielestä jo se että tälläinen pitää kehittää on sinäänsä surullista.

Miten tämä on surullista? Ei vain aukee tuo kommentti minulle. Windossia ei ole kehitetty pelkästään pelaamista mielessä ja jos sen ominaisuuksia parannetaan niin se on surullista? Vai meinasitko että kun kaikilla ei ole varaa 2k tietokoneeseen niin joutuu käyttämään jotain helkkarin optimointeja?


Täysin samaa mieltä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT