AfterDawn logo

PlayStation 4 päivittyy – Saa mahdottomaksi luullun ominaisuuden

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Viime viikolla Sony esitteli kompaktimman version PlayStation 4:stä sekä tehokkaamman Pro-version. Samalla yhtiö lupaili ohjelmistopäivitystä vanhemmille konsoleille.

Nyt tuo mainittu 4.00-päivitys on tulossa saataville. Päivitys sisältää parannuksia käyttöliittymään sekä Quick ja Share Menu -valikoihin. Ehkä kaikkein mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin tuki HDR-videosisällöille, joka on saatavilla myös kaikkein vanhimpiin PlayStation 4 -yksilöihin.

HDR-tuen toteuttaminen vanhoihin PlayStation 4:iin kuviteltiin olevan mahdotonta, sillä HDR-tuen edellytyksenä on HDMI 2.0 -portti. Ensimmäiset PlayStation 4 -konsolit lanseerattiin HDMI 1.4 -yhteensopivina, joten niiden ei pitäisi pystyä siirtämään korkean dynamiikan edellyttämää ylimääräistä kuvadataa. Tämä kuvitelma pitää kuitenkin vain osittain paikkansa, sillä vaikka HDR-10-standardi vaatiikin alleen HDMI 2.0 -tasoisen ohjaimen, niin kilpaileva Dolby Vision -tekniikka on mahdollista toteuttaa myös HDMI 1.4b -tasoisilla laitteilla.


HDR-spesifikaatioiden ja PlayStation 4:n välillä nähtyä ristiriitaa on yritetty selittää muun muassa sillä, että konsolista löytyisi todellisuudessa kuviteltua monipuolisempi HDMI-ohjain, joka voitaisiin pelkällä firmware-päivityksellä saada tukemaan esimerkiksi HDMI 2.0:ta.

Joka tapauksessa HDR-videoiden katselu tulee mahdolliseksi markkinoilta löytyvillä yli 40 miljoonalla konsolilla. Konsolin lisäksi HDR-videoiden katselu vaatii myös HDR-yhteensopivan television, joita on jo alkanut tulla markkinoille.

1 KOMMENTTI

Quirzo1/1

Aikamoista klikinkalastelua Afterdawnin otsikot nykyään. Ihan teidän etusivulta näitä luen mutta typerää ettei otsikko kerro mitään järkevää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki