AfterDawn logo

AMD:n Radeon RX 480 -ohjaimen testitulokset julkaistiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Ensimmäiset testiartikkelit AMD:n aiemmin keväällä esittelemästä Radeon RX 480 -näytönohjaimesta on julkaistu. Edulliseksi hinnoitellun näytönohjaimen myyntipuheena on käytetty VR-pelaamisen mahdollistavaa suorituskykyä sekä Polaris-arkkitehtuurin vähävirtaisuutta.

AnandTech-verkkosivuston ennakkokatsauksessa Radeon RX 480 suoriutuu pelitesteissä suunnilleen yhtä hyvin kuin Nvidian GeForce GTX 970 tai Radeon R390. Tuloksissa on luonnollisesti hajontaa pelistä ja käytetyistä asetuksista riippuen. Nvidian GeForce GTX 1070 -ohjaimen kintereille RX 480 ei yllä lähellekään, mutta se on samalla myös selvästi kalliimpi näytönohjainkin.

Tehonkulutusmittauksissa Radeon RX 480 pääsi loistamaan kunnolla, kun ohjainta rasitettiin FurMark-testiohjaimella. Koko järjestelmän tehonkulutus oli noin 70 wattia alhaisempi kuin Nvidian GeForce GTX 970:llä. Crysis 3:n alla rasitettuna Radeon RX 480:n tehonkulutus nousee kuitenkin GeForce GTX 970:n tasolle, mutta Radeon R390:een verrattuna sähköä kuluu silti selvästi vähemmän.


Radeon RX 480:n suositushinta Yhdysvalloissa on 199 dollaria. Suomessa verkkokaupat myyvät ohjainta 319 euron hintaan.

1 KOMMENTTI

samarit11/1

4 gigan muistilla varustettu malli maksaa Systemastoressa 250 euroa ja 8 gigan malli 280 euroa. Tuo 319 euroa on hieman yläkanttiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki