AfterDawn logo

Adblock tappaa AfterDawnin - vaikuta!

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
241 kommenttia

Olemme nyt viikon ajan seuranneet tilastoista sitä, miten yleistä mainostenesto-ohjelmien käyttö sivuillamme on. Tulokset ovat järkyttäviä.

Tietokoneella kotimaista AfterDawnia käyttävistä käyttäjistä 44.2% käyttää Adblockia tai vastaavia mainostenestoon tarkoitettuja työkaluja.

Entä sitten?

Maksamme palkkaa toimittajillemme. Toimittajamme kirjoittavat joka kuukausi keskimäärin yli 200 uutista. Ainoa, mistä saamme liikevaihtoa, ovat mainokset.

Jos mainoksiamme ei estettäisi, voisimme tuplata uutistuotantomme ja käyttää enemmän aikaa pitkiin juttuihin ja laitearvosteluihin.

Me emme ole iso yritys, emme ole osa mitään mediajättiä. Olemme pieni, kotimainen firma, jonka liikevaihto koostuu sataprosenttisesti mainonnan myynnistä sivuillemme, jolla sitten maksetaan sisällöntuotannosta syntyvät kulut.

En klikkaa mainoksia!

Ei haittaa! Mainontamme myydään näyttöpohjaisena. Jos mainokset latautuvat ja näkyvät, saamme niistä rahaa. Ei tv-mainontaakaan osteta sen takia, että napsuttelisit ruutua, vaan brändimainonta on tutkitusti toimivaa, vaikka mainosten vastaanottaja muuta väittäisi.

Mainokset hidastavat konettani!

Mielestämme kyseessä on vaihtokauppa. Tuotamme sisältöä, maksamme palkkaa, verot, sosiaaliturvamaksut ja mitänäitänyton, joita Suomessa työnantaja maksaa. Annamme käyttäjiemme lukea tuon maksetun sisällön ilmaiseksi. Vastapalveluksena pyydämme, että selaimesi lataa sivuilla näkyvät mainoksemme, vaikka se sattuisikin hidastamaan selaimen toimintaa, kuluttamaan 0.1W enemmän energiaa tai hidastamaan jonkin taustalla latautuvan tiedoston siirtoa.

Inhoan mainostyyppiä X..

Pyrimme pitämään mainontamme tietyissä rajoissa. Emme ole koskaan sallineet esim. ääntä automaattisesti päästäviä mainoksia. Vuoden 2001 mainonnan globaalin romahduksen jälkeen jouduimme hetken aikaa käyttämään sivuillamme ns. pop-under -mainoksia, mutta nekin poistimme, heti kun taloustilanne sen mahdollisti. Tuolloinkaan emme ottaneet käyttöön esim. pop-up -ikkunamainoksia, vaikka suurin osa sivustoista niin teki.

Pyrimme jatkuvasti pitämään mainonnan ja käytettävyyden rajan jokseenkin kunnossa, vaikka toki aika ajoin huteja tulee - ja yksittäisten mainosten myyntiin emme pysty vaikuttamaan suoraan, ne kun tulevat pääosin mainosverkoilta. Voimme käyttäjien pyynnöstä pyytää jälkikäteen poistamaan tiettyjä mainoksia, jos ne koetaan ärsyttäviksi ja usein näin olemme tehneetkin.

Toki tässäkin tavallaan mainonnan estoilla tehdään hallaa sille osalle käyttäjistä, joka ei estä mainontaa. Kun perinteisiä bannereita blokataan koko ajan enemmän, joudutaan ottamaan käyttöön jatkuvasti enemmän ja "ärsyttävämpää" mainontaa, jotta rahaa saataisiin palkkoihin. Tällöin taas mainonta muuttuu pikkuhiljaa hyökkäävämmäksi. Toisin päin tapahtuva kehitys taas pikkuhiljaa rauhoittaisi tilannetta, kun mainonnan esto vähenisi tasaisesti, voitaisiin pelkillä yksinkertaisilla bannereilla tehdä jälleen järkevää liiketoimintaa.

Vaihtoehdot?

Koska media on käytännössä mainonnan varaan rakennettua, mainonnan merkitys on valtava ilmaiseksi jaettavalle sisällölle. Mikäli kehitys kulkee kohti mainonnan estämistä, näemme vaihtoehtoina oikeastaan kaksi suuntaa:

  1. mainonnan ja sisällön rajan hämärtäminen, tyyliin "Tämänkin Lumia-arvostelun maksoi luotettava aasialainen Android-valmistajasi!" tai jopa kokonaan häivytettynä, esim. ulkomailta toimien, jolloin kotimaiset piilomainontaa koskevat sääntelyt eivät koske sivustoa.
  2. Kaikki media muuttuu pikkuhiljaa maksulliseksi. Jos mainonnalla ei voi enää pärjätä, sisällöntuotannon kulut (lue: kirjoittajien palkat) pitää sitten vastaavasti kattaa suoraan käyttäjiltä kerättävinä maksuina.

Mainosvapaa, maksullinen versio?!

Mahdollista, mutta vaatii valtavan määrän työtä jo ihan rakentamisvaiheessa. Lisäksi tilausten hallinnointi, peruutukset, tilaajien vaatima ylimääräinen asiakaspalvelu ja luottokorttilaskuttajan välistä vetämä komissio tekevät kustannuksia niin, että ihan euron, kahden hintaan tuollaista on mahdotonta rakentaa. Kotimaassa ainakin v2.fi vastaavan rakensi, mutta eivät hekään ihmeemmin palvelusta ole sitten sen lanseeraamisen jälkeen huudelleet, joka kertonee konseptin tappiollisuudesta/toimimattomuudesta.

Tulevaisuus?

Jos mainorahoitteinen malli ei enää toimi, jäljelle jäävät käytännössä ainoastaan isot mediatalot, joilla on varaa rakentaa maksumuurit ja kenties tehdä hommaa tappiolla. Haluammeko oikeasti, että kotimaassa myös netti jää kouralliselle isoja mediataloja ja että pienet tekijät, kuten vaikkapa AfterDawn, katoavat? Tämä on ihan todellinen uhka, johon voi onneksi vaikuttaa vielä.

Mitä tehdä?

Ota mainosten estot pois päältä sivuilla, joita luet säännöllisesti. Levitä sanaa kavereillesi. Jaa vaikka tämä artikkeli. Pysähdy miettimään ja käske muitakin tekemään niin.

-Petteri Pyyny, toimitusjohtaja
AfterDawn Oy

twitter: @pyyny

Päivitys 31.10.2015:

Koska pystymme joiltain osin vaikuttamaan mainonnan näkyvyyteen sivuillamme, päätimme käyttäjäpalautteen perusteella kytkeä uutisten väliin latautuvat videomainokset pois päältä sisäänkirjautuneille käyttäjillemme.

241 KOMMENTTIA

Viljis1/241

Juttujen tasoa voisi nostaa sen jälkeen voisin harkita.

nwind2/241

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia ja uutisointikin "puolueellista" että omalta osaltani voin hyvin sanoa etten tuota adblokkia poista. Jos sivusto lakkaa tulee vain siirtya englanninkielisille sivuistoille mikä toki hetken voi harmittaa mutta näin globaalina aikana ei sekään ole suuri murhe. Sivustoja tulee ja menee. Kaikella on aikansa.

asiallista (vahvistamaton)3/241

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

dRD4/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia

Osittain liittyy juurikin tähän.

Jos puolet käyttäjistä blokkaa mainonnan, täytyy jutuille saada 2x enemmän lukijoita, jotta se olisi yhtälailla kannattava kuin aiemmin.

Ja lukijoita valitettavasti Amppareiden ja Facebookin hallitessa, saadaan lähinnä repäisevillä otsikoilla.

Aiemmin riitti ns. vakikäyttäjien lukeminen, nyt mainosblokkauksen ollessa täysin lapasesta, tarvitaan toinen mokoma Amppareista ja Facebookista jokaiselle jutulle, jotta artikkeli kannattaisi.

huvittunut (vahvistamaton)5/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viljis:

Juttujen tasoa voisi nostaa sen jälkeen voisin harkita.

olet aika huvittava tapaus. Käyt selvästi sivulla usein, itket laadusta ja samalla ryöstät heiltä tulon?

HEI HALOOO

avthein6/241

Kokeillaan...

Mainosesto estää myös mainosten kautta levitettäviä haitakkeita, viruksia jne. Toivottavasti niitäkään ei ilmene?

ExCoPy7/241

Adblock poistettu, ole hyvä Petteri. T. Pitkäaikainen kävijä.

Solonen8/241

Jos sivulla on ensimmäisenä puolensivun kokoinen mainos, omat rusinat rasahtavat senverran pahasti että adblock menee päälle välittömästi.

Tässä oli taas hyvä esimerkki miten ei mainosteta, laitoin adblockin pois ja samantien silmien edessä puolensivun kokoinen mainos.

Eipähän tartte näköjään ilman adblockia liikennehtiä..

dRD9/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Kokeillaan...

Kiitän.

Lainaus:

Mainosesto estää myös mainosten kautta levitettäviä haitakkeita, viruksia jne. Toivottavasti niitäkään ei ilmene?

Käytämme ainoastaan valtavien mainosteknologiajättien (mm. Googlen omistama DoubleClick) järjestelmiä, joten todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Mutta toki olemassa, todennäköisempää taitaa olla, että palvelimiimme murtauduttaisiin ja itse sivuston koodiin upotettaisiin haittaohjelma (jolloin mainonnanestosta ei olisi mitään iloa). Ja tämäkin on erittäin, erittäin epätodennäköistä - ainakaan näin ei ole reilun 16 vuoden aikana kertaakaan käynyt.

Tkonemies10/241

Mainokset hidastaa paljon selailua etenkin sellaisilla koneissa joissa ei ole paljon tehoja ja myös kännyköillä, tableteilla. Senvuoksi minulla on Ublock Origin aina päällä tällä sivulla jotta aikaa ei menisi turhaan mainoksien lataamiseen joiden kautta ei koskaan tule edes tilattua mitään.

Toisaalta ymmärrän kyllä että monien sivujen ylläpito rahoitetaan mainoksilla mutta ei ne saisi ärsyttää käyttäjiä. Senvuoksihan näitä estäjiä käytetään kun vilkkuvat ja raskaat mainokset ärsyttävät netinselaajia.

http://www.epressi.com/tiedotteet/maino...imainokset.html

dRD11/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Solonen:

Jos sivulla on ensimmäisenä puolensivun kokoinen mainos, omat rusinat rasahtavat senverran pahasti että adblock menee päälle välittömästi.

Tässä oli taas hyvä esimerkki miten ei mainosteta, laitoin adblockin pois ja samantien silmien edessä puolensivun kokoinen mainos.

Eipähän tartte näköjään ilman adblockia liikennehtiä..

Kyseessä on mielestäni edelleen vastavuoroinen sopimus: luet uutisiamme, joista olemme maksaneet toimittajillemme rahaa, vastapalvelukseksi voit verkkokalvojesi kanssa kestää puolen ruudun mainoksenkin.

Kuten sanoin, globaalisti mainosten ärsyttävyys nousee mitä enemmän niitä estetään, ei toisinpäin, koska tällöin vähemmistä mainospaikoista pitää saada enemmän rahaa. Valiettavaa, mutta totta.

guy_fawkes12/241

Lainaus:

Jos mainoksiamme ei estettäisi, voisimme tuplata uutistuotantomme ja käyttää enemmän aikaa pitkiin juttuihin ja laitearvosteluihin

Tämä vahvisti sen että en takuulla kytke Adblockia pois. Täällä on myös harjoitettu sensuuria, joka on demokratian vastaista.

Siinähän kuolet Afterdawn.

dRD13/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Mainokset hidastaa paljon selailua etenkin sellaisilla koneissa joissa ei ole paljon tehoja ja myös kännyköillä, tableteilla. Senvuoksi minulla on Ublock Origin aina päällä tällä sivulla jotta aikaa ei menisi turhaan mainoksien lataamiseen joiden kautta ei koskaan tule edes tilattua mitään.

Meidän mainontamme latautuu pääsääntöisesti vasta, kun sivu on jo käytettävissä, joten mainonnan latautuminen ei yleensäottaen hidasta AfterDawnissa sivun lukukelpoiseksi muuttumista millisekuntiakaan.

YouReapWhatYouSow (vahvistamaton)14/241

Voi katsoa ihan peiliin ja miettiä missä se syy on miksi jengi ei ole edelleenkään lisännyt sitä poikkeusta sivustolle.

Adblock taas on tavalliselle netin tallaajalle pakollinen lisäosa kun niitä asiallisia mainossivustoja on suhteessa paljon vähemmän kuin asiattomia (popupit/äänimainokset/videot/ym.)

T. Entinen kävijä

Shendemi15/241

Eikö voi blokata adbloking kayttäjiä?

Tkonemies16/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Lainaus:

Jos mainoksiamme ei estettäisi, voisimme tuplata uutistuotantomme ja käyttää enemmän aikaa pitkiin juttuihin ja laitearvosteluihin

Tämä vahvisti sen että en takuulla kytke Adblockia pois. Täällä on myös harjoitettu sensuuria, joka on demokratian vastaista.

Siinähän kuolet Afterdawn.


Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa ei siinä mitään mutta tällainen vainoharhaisuus ja mahdollisten vanhojen kaunojen jatkaminen tulisi saada loppumaan.

Esimerkiksi sehän on varsin ikävää jos tunnetut keskustelijat luulee että henkilö X on 2010 vuonna bannit saanut henkilö A ja alkaa keskusteluissa kirjoittamaan tästä ohimennen jos ovat eri mieltä tietystä asiasta. Ei tällainen kiusaaminen ole missään nimessä mukavaa touhua keneltäkään kun rekisteröityneiden keskustelupuoli on muuten asiallinen.

dRD17/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti YouReapWhatYouSow:

Voi katsoa ihan peiliin ja miettiä missä se syy on miksi jengi ei ole edelleenkään lisännyt sitä poikkeusta sivustolle.

Syytän oikeastaan eniten Adblockin ja muiden toimintamallia, eli ne oletusarvoisesti estävät kaiken mainonnan, kaikilta sivuilta. Jos jokainen sivusto pitäisi jokaisen käyttäjän käsin lisätä estolistalle, Adblockit toimisivatkin ideaalisti eli "rauhoittaisivat" pahimmat ylilyönnit pois.

Tuunari23118/241

Mikään uutissaitti tai oikeastaan muukaan kuluttajapalvelu ei voi lähteä siitä, että se kiusaa käyttäjiään. Jos tuommoista on pakko tehdä taloudellisista syistä, voisi mennä itseensä ja miettiä onko omassa toiminnassa parannettavaa.

Mainostaminen on lähtenyt aivan lapasesta. Tuskin kovin moni blokkaa juuri Afterdawnia, mutta koska nettiä on aika epämukavaa surffata ilman Adblockkeja niin ei liene ihme, että jengi niitä käyttää. Jos tämä on mille tahansa saitille ongelma, niin kannattanee miettiä mitä arvoa saitti itsessään tuottaa ja minkä verran. Käyttäjien syyllistäminen ei auta mitään, koska vaihtoehtoisia saitteja on joka tapauksessa pilvin pimein. Sama pätee noihin click-baitteihin - kun niitä alkaa tulla, niin tuskin moista kovin moni haluaa tukea.

LinuxIRCsauna19/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

OneMember20/241

Minä ole osa-aika mainostenesto-ohjelmien käyttäjä ja tämä perustuu täysin sivustojen tapaan näyttää mainoksia.

1. Menen sivustolle ja ensimmäisenä pitää scrollata kokosivun mainoksen yli -> uBlock Origin päälle.
2. Menen sivustolle ja silmissä pyörii vain videoita/animaatiota -> uBlock Origin päälle.
3. Menen sivulle ja kaksi ensimmäistä scollaus yritystä ei näytä kuin otsikon artikkelista kun muu on mainonnan peitossa -> uBlock Origin päälle.
4. Menen sivulle ja voin keskittyä itse asiaan ilmain mainontahäirintää -> En aktivoi uBlock Originia.

Ja voin sanoa että todella moni sivu tulee estettyä tämän takia.

Kun miettii kenen syytä tämä on, niin osoittava sormi menee mainostoimistojen vaatimuksille mainonnan koon, sijainnin, värikkyyden ja likkuvan kuvan takia.
Sitten noiden takia kun estetään mainokset ohjelmallisesti käyttäjien päästä, niin usein sivustot vain lisää mainoksien määrää, vain pahentaen tilannetta.

mcmopo21/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia

Osittain liittyy juurikin tähän.

Jos puolet käyttäjistä blokkaa mainonnan, täytyy jutuille saada 2x enemmän lukijoita, jotta se olisi yhtälailla kannattava kuin aiemmin.

Ja lukijoita valitettavasti Amppareiden ja Facebookin hallitessa, saadaan lähinnä repäisevillä otsikoilla.

Aiemmin riitti ns. vakikäyttäjien lukeminen, nyt mainosblokkauksen ollessa täysin lapasesta, tarvitaan toinen mokoma Amppareista ja Facebookista jokaiselle jutulle, jotta artikkeli kannattaisi.

Mutta se ei selitä sitä että miksi juttujen taso on laskenut voimakkaasti. Jutuissa on välillä omia mielipiteistä liitettynä arvailuihin, vaikka lähdesttä lukiessa ei ole mainintaakaan osasta sisällöstä. Itse lisäsin Adblocin silloin kun sivuille tuli koko sivun peittävä Samsungin mainos jota ei käytännössä ollut puhelimella edes mahdollista sulkea vaan piti odottaa tietty aika. Voisin vaikka maksaa siitä jos sivusta tulisi sellainen versio missä olisi otsikot kunnollisia ja sisältö asiallista. Nykyään meinaa olla käyttöä enemmänkin kilpailevilla sivustoilla. Otetaan nyt kumminkin myötätunnosta Adblock pois ja katsotaan mitä tuleman pitää.

T: Entinen aktiivikäyttäjä.

Tkonemies22/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että saa sanoa ihan mitä tahansa. Olet siis sitämieltä että henkilö voi mennä torille ja alkaa kovaäänisesti pilkkaamaan julkisesti penkillä istuvaa henkilöä sananvapauden nojalla? Ei ei se näin suinkaan ole..

dRD23/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tuunari231:

Tuskin kovin moni blokkaa juuri Afterdawnia, mutta koska nettiä on aika epämukavaa surffata ilman Adblockkeja niin ei liene ihme, että jengi niitä käyttää.

Ja tuossa tullaan juurikin ongelmaan, että Adblock & kumppanit blokkaavat defaulttina *kaiken* eivätkä ole ns. "valitse käsin, jos haluat estää mainonnan tälle sivulle"-mallisia, jolloin Adblockit toimisvat kuten ne parhaimmillaan voisivat - kurittaisivat ylilyönneistä. Nyt ne rankaisevat myös sitä pientä blogia, jolla on yksi ainoa pieni banneri jossain - ja sitäkään ei näytetä, kun blokkeri on asennettu YouTube-mainosten tms vuoksi.

Lainaus:

Jos tämä on mille tahansa saitille ongelma, niin kannattanee miettiä mitä arvoa saitti itsessään tuottaa ja minkä verran.

Tai toisinpäin.. Pyydän lähinnä miettimään niitä sivustoja, joiden katsot olevan omaan elämääsi jotain lisäarvoa tarjoavia - ja tukemaan niitä siten, että et estä niiden sivuilla mainoksia.

Toki, jos emme tuota niin paljoa lisäarvoa kellekään, so be it, sitten kotimaahan jää enää Sanoma, Otava ja Iltalehti tuottamaan sisältöä teknologiasta. Hyväksymme toki senkin, jos siihen päädytään, yrittämistähän tämä on.

Hate02924/241

Onko nämä "lisää luettavaa - sponsored links by taboola" lisätty juurikin tämän adblokkaus ongelman vuoksi?

Itse en adblokkia käytä millään sivulla. Netti toimii nopeasti selaimella kuin selaimella, mobiilisti ja tietokoneella, järjestelmällä kuin järjestelmällä. Ainoa hyöty olisi kosmeettinen. Kieltämättä jotkin mainokset ärsyttävät. Täältäkin löytyy ihme video, joka alkaa pyörimään itsestään. Äänet tulevat kun vie kursorin videon päälle.

Vetoamalla ihmisiin tuskin mainostuloja nykyään saa. Mainosrahotteinen malli näyttää olevan heikoissa kantimissa. En tiedä sitten mikä on tulevaisuuden malli, joka sopisi kaikille.

Uutisten laatu on tosiaan ottanut kolausta klikkiotsikoinnista, mutta vastaavaa on käynyt muillakin sivuilla. Oma käyttöni on kuitenkin sitä, että kuljen kirjanmerkkeihin lisättyjä uutissivustoja, enkä etsi facebookin yms. syövereistä kiinnostavia otsikoita.

Eikö sitten ole mahdollista tehdä kompromissia? Tehdä ns. premiumsisältöä, joka olisi maksullista? Harmittaa kyllä jos suomalaiset sivustot katoavat vaikka Englanti kuinka taipuukin.

tataka25/241

Itse aikaisemmin pidin adblockin pois käytöstä täällä mutta sitten ihan 201x oli hyvin ärsyttäviä päällekäyviä mainoksia jotka tekivät puhelimella sivun selailusta mahdotonta ja lisäksi koska käytän enimmäkseen yksityistä selausta ei cookie jättänyt tietoa että olen näytön vievän mainoksen pois klikannut.

Nyt laitan pois sivultanne mutta toivoisin että jotta voin pitää sivultanne adblockin pois käytöstä ette salli ääniä mainoksiin, ei näytölle hyppääviä mainoksia jotka puhelimella työpöytä moodilla vievät koko sivun ja vaikeaa klikata pois.

Olen tosin ennenkin sallinut ei agressiivisen mainonnan adblock plussan asetuksista.

Edit ja maksullisuus olisi ainoastaan mahdollista jos 99 % suomalaisista nettisivuista siihen sisältyisi eli 2-8 euron kk maksulla ilman mainoksia maksaa sisällöstä mutta jos yksittäisillä sivuilla on 10 euron kk maksu ja sivuja joita lukee tavallisesti on kymmeniä niin siinä kohtaan tosiaan se ei voi mitenkään kannattaa.

mummipappa26/241

"Mikään ei ole ilmaista"
Maksan internet yhteydestäni, se mitä sen välityksellä katson tai miten katson, on oma asiani. Enkä puhu nyt mistään lakeja rikkovista asioista. Mainoksen estot pysyy päällä, ei auta itku markkinoilla, olen paha ihminen. Digiboksillanikin tallennan televisio-ohjelman ja sen jälkeen vasta katson sen, tietenkin loikkien mainosten yli!!! Kaikesta täällä joutuu jo muutenkin maksamaan, jos ei suoranaisesti niin välillisesti verojen yms. muiden kautta...

fr0g_27/241

Tämän nyyhkyuutisen bongasin uutisvirrasta. Tosin yritin kirjautua win10 x86 tabletilla sisään, mutta toi digiexpo mainos oli sen verranliikaa ATIV500T tabletille ja edge selaimelle. Joten tämän takia itse käytän adblockia, kun ei ole varaa ostaa laitetta joka jaksaa mainoksia.. Ja ihan hitosti kiinnostaa sekin että sivun alussa on koko ruudun kokonen mainos.. Lupaan tästä lähtien kokeilla selata sivustoa joka pe ilman blokkeria, mutta jos noi mainkset ketuttaa niin laitetaan päälle takas.

Ja toisaalta olen säännöllisesti lukenut uutisia sivustolla miltei seitsemän vuotta, ja uutisten taso on laskenut huomioihakuisten otsikoiden vuoksi ala-arvoiseksi, sekä mainokset vittumaisemmiksi. Ja myös mobiilipuolen mainokset on ihan hiton syvältä, niissäkin ketutti se saakelin koko ruudun mainos joka uutisen alussa, niin loppu omalta osalta mobiiliversion luku vessassa siihen.

Petteri ja muidenkin sivustojen ylläpitäjät vois keksii jotain noille vittumaisille mainoksille, ja lopettaa itkemisen siitä kun ihmiset blokkaa mainoksia.. Ei tietääkseni printtimainostajat itke siitä, että postiluukussa lukee että ei mainoksia. ja loppujen lopuksi "asiakkaat" äänestävät jaloillaan tai jotain sinne päin... Kyllä tämä sivusto varmaa lakkaa kiinnostamasta ennemmin uutisten tason vuoksi kun mainosten..

dRD28/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Sitten noiden takia kun estetään mainokset ohjelmallisesti käyttäjien päästä, niin usein sivustot vain lisää mainoksien määrää, vain pahentaen tilannetta.

Näin se valitettavasti menee. Mielelläni näkisin AfterDawninkin palaavan takaisin 16 vuoden takaiseen aikaan, jolloin saitilla näkyi yksi banneri ja yksi boksimainos ja niistä tuli suhteessa sivujen kävijämääriin ihan ok rahaa ja hommaa kannatti tehdä.

Nyt samaan päästään, kun sivuille tungetaan 5-6 eri mainoselementtiä.

Karkeasti voitaisiin toki sanoa niinkin, että jos maagisesti kaikki käyttäjät ottaisivat mainostenestot huomenna pois ja pitäisivät ne vuoden pois, voisimme tipauttaa mainosten määrän puoleen nykyisestä, pitäen sisällöntuotannon nykytasolla.

Shendemi29/241

Tässä on hyvä innovaatioidea tunnistautumis palvelun tuottajalle.

Surffaaja X kirjautuu palveluun A, tunnuksilla jotka on luonut palvelussa B. B, kysyy millaisia mainoksia surffaajalle X saa näyttää, antaa tämän tiedon eteenpäin sekä mainostajalle Z että sivustolle A. Sivusto A sitten antaa käyttäjälle X oikeuksia artikkeleihin, foorumiin ja latauksiin sen perusteella minkäverran mainoksia X suostuu katsomaan. Palvelu B sitten pitää kirjaa siitä että X oikeasti ei mainoksia blokkaa.

Tkonemies30/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hate029:

Onko nämä "lisää luettavaa - sponsored links by taboola" lisätty juurikin tämän adblokkaus ongelman vuoksi?

Itse en adblokkia käytä millään sivulla. Netti toimii nopeasti selaimella kuin selaimella, mobiilisti ja tietokoneella, järjestelmällä kuin järjestelmällä. Ainoa hyöty olisi kosmeettinen. Kieltämättä jotkin mainokset ärsyttävät. Täältäkin löytyy ihme video, joka alkaa pyörimään itsestään. Äänet tulevat kun vie kursorin videon päälle.

Vetoamalla ihmisiin tuskin mainostuloja nykyään saa. Mainosrahotteinen malli näyttää olevan heikoissa kantimissa. En tiedä sitten mikä on tulevaisuuden malli, joka sopisi kaikille.

Uutisten laatu on tosiaan ottanut kolausta klikkiotsikoinnista, mutta vastaavaa on käynyt muillakin sivuilla. Oma käyttöni on kuitenkin sitä, että kuljen kirjanmerkkeihin lisättyjä uutissivustoja, enkä etsi facebookin yms. syövereistä kiinnostavia otsikoita.

Eikö sitten ole mahdollista tehdä kompromissia? Tehdä ns. premiumsisältöä, joka olisi maksullista? Harmittaa kyllä jos suomalaiset sivustot katoavat vaikka Englanti kuinka taipuukin.

Netinselailu toimii toki nopeasti mutta se toimisi vieläkin nopeammin kun mainostenestäjä on käytössä:)

dRD31/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fr0g_:

Ei tietääkseni printtimainostajat itke siitä, että postiluukussa lukee että ei mainoksia.

Tavallaan itkivät, nykyisin ilmaisjakelulehtiä ei jaeta tuosta syystä enää kyseisiin osoitteisiin, vaikka erikseen pyytäisikin :-)

Lainaus:

Petteri ja muutkin sivustojen ylläpitäjät vois keksii jotain noille vittumaisille mainoksille, ja lopettaa itkemisen siitä kun ihmiset blokkaa mainokset.

Kuten sanoin tuossa aiemmin. Jos jollain taikatempulla mainosten estot katoaisivat kokonaan saitiltamme, mainontaa voitaisiin vähentää puoleen nykyisestä, sisällön kärsimättä.

John_kebab32/241

Lahjoitukset? Näin bitcoin ja paypal aikakaudella tuskin kovin vaikeeta?
Itse ihan mielelläni voisin muutaman euron heittää.

Tkonemies33/241

Elämme kovia aikoja. Sanomalehtimediat potkii ihmisiä pihalle koska jengi ei enää tilaa lehtia samaan malliin kuin esimerkiksi 1990 vuosikymmenellä koska uutiset voi lukea ilmaiseksi ja nopeammin verkosta.

Mainostenestäjien käyttäjämäärä taas lisääntyy päivä päivältä joten nettisivujen ja palveluiden täytyy kehittää uusia keinoja joilla voidaan rajoittaa sivustojen toiminta ja henkilökunta. Monet sivut ovat muuttuneet maksulliseksi maksumuurien avulla.

Tkonemies34/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti John_kebab:

Lahjoitukset? Näin bitcoin ja paypal aikakaudella tuskin kovin vaikeeta?
Itse ihan mielelläni voisin muutaman euron heittää.

Tämä voisikin toimia olettaen että artikkelit ja foorumi pysyisi asiallisena.

Taikka sitten premium käyttäjätili mahdollisuus eli maksua vasten tarjoittaisiin joitakin uusia lisäominaisuuksia foorumille. Tällainen on käytössä ainakin geokätkäilylle omistautuneella geocache.fi sivustolla.

KaiPuu35/241

Otin Ghosteryn ja uBlockin pois päältä. Kuitenkaan ei näy mainoksia. Mikä mättää?

JamesPotkukelkka36/241

Tulipahan kokeilun vuoksi otettua adblock pois käytöstä ja testattua miten sivuston latausnopeus muuttuu tämän jälkeen ja ero on todella huomattava.

En sinällään ole mainostusta vastaan, mutta jos ja kun mainostus rupee syömään tilaa itse asialta ja käyttäjä joutuu arpomaan mikä on mainosta ja mikä ei niin silloin ei mainostus aja asiaansa.

Teillä on kuitenkin sivustollanne niin vasemmalla kuin oikeallakin puolella erittäin paljon tyhjää tilaa (1920x1080p, harmaaksi värjättynä) niin onko täysin mahdoton ajatus siirtää edes osa mainoksista tuolle alueelle ns. staattiseksi mainokseksi, joka pysyy paikallaan vaikka ruutua vierittää ylös/alas?

Pidän kuitenkin toistaiseksi adblockin poissa käytöstä, mutta raskaiden mainosten lataaminen rupee jossain vaiheessa syömään miestä kun vaihtoehtona on kuitenkin sutjakkaasti toimiva versio.

Tkonemies37/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Mainokset hidastaa paljon selailua etenkin sellaisilla koneissa joissa ei ole paljon tehoja ja myös kännyköillä, tableteilla. Senvuoksi minulla on Ublock Origin aina päällä tällä sivulla jotta aikaa ei menisi turhaan mainoksien lataamiseen joiden kautta ei koskaan tule edes tilattua mitään.

Meidän mainontamme latautuu pääsääntöisesti vasta, kun sivu on jo käytettävissä, joten mainonnan latautuminen ei yleensäottaen hidasta AfterDawnissa sivun lukukelpoiseksi muuttumista millisekuntiakaan.


Kyllä se aika paljon tuntuu hidastavan ei pelkästään minulla vaan myös monilla muillakin.

Boss9338/241

Itsehän aikoinaan otin adblockin pois päältä tällä sivustolla osin sen takia, että adblock rikkoi sivun toiminnan ja aiheutti ongelmia... Eipä nuo mainokset tällä hetkellä juuri häiritse. Ihan ylhällä keskikokoinen Digiexo mainos ja sivussa pieni, huomaamaton Verkkokauppa.com:n mainos =) Hyvä kompromissi olisi sellainen mainostenestäjä, jolla voisi valita yksittäisen mainoksen estettäväksi, eli olisi mahdollista piilottaa ne kaikkein häiritsevimmät mainokset ilman suurempaa vaikutusta kokonaisuuteen.

kokeiltu (vahvistamaton)39/241

Ajattelin kokeilla ilman AdBlockia. Heti tuli fazerin video mainos ja meinasin tippua tuolilta kun oli volyymi melkein tapissa. Sitten tulikin
jo OP:n "pop-up" mainos niin meni kyllä AdBlocki takas päälle samantien

AfterCooler40/241

Käytän kahta asiaa eli blokkaan kolmannen osapuolen evästeet ja lisäksi FireFoxissa käytän asetuksena

Firefox Tracking ProtectioniaOhje: venturebeat . com / 2015 / 05 / 24 / firefoxs - optional - tracking - protection - reduces - load - time - for - top - news - sites - by - 44 /

(Linkki piti katkoa kun ei uutena käyttäjänä saa lisätä)

guy_fawkes41/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että saa sanoa ihan mitä tahansa. Olet siis sitämieltä että henkilö voi mennä torille ja alkaa kovaäänisesti pilkkaamaan julkisesti penkillä istuvaa henkilöä sananvapauden nojalla? Ei ei se näin suinkaan ole..

Olen samaa mieltä saunan kanssa. Sananvapaus kylläkin tarkoittaa nimenomaan juuri sitä. Miksi ei voisi mennä pilkkaamaan? Mikä sen estää?

Se on sitten aivan eri asia, onko se tarpeellista tai suotavaa, kuuluuko hyviin käytöstapoihin ja näin mutta oikeus tuohon on sananvapaudessa. Tai sitten ei ole sananvapautta.

Elämme kovia aikoja kuten itsekin yllä totesit. Ajat ovat tainneet tosin olla aina kovia.

Boss9342/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että saa sanoa ihan mitä tahansa. Olet siis sitämieltä että henkilö voi mennä torille ja alkaa kovaäänisesti pilkkaamaan julkisesti penkillä istuvaa henkilöä sananvapauden nojalla? Ei ei se näin suinkaan ole..

Olen samaa mieltä saunan kanssa. Sananvapaus kylläkin tarkoittaa nimenomaan juuri sitä. Miksi ei voisi mennä pilkkaamaan? Mikä sen estää?

Se on sitten aivan eri asia, onko se tarpeellista tai suotavaa, kuuluuko hyviin käytöstapoihin ja näin mutta oikeus tuohon on sananvapaudessa. Tai sitten ei ole sananvapautta.

Elämme kovia aikoja kuten itsekin yllä totesit. Ajat ovat tainneet tosin olla aina kovia.

Suomen laki estää. Tutustu käsitteisiin Kunnianloukkaus, vihapuhe ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys.

Pakotettu43/241

En käyttäisi AdBlockia, mutta kun on pakko jotta pystyy lukemaan uutiset. Esimerkiksi tämänkin artikelin kohdalla jos otan selaimesta pois AdBlockin niin latautuu vain DigiExpon mainos josta ei pääse kuin messukeskuksen sivuille ja tätä artikelia ei pääselukemaan ollenkaan ennen kuin kytken AdBlockin päälle. Voi olla että syy tähän on että selaimeni ei tue tai osaa toimia oikein sivuston käyttämien ratkaisujen kanssa, mutta koska selaimeni on yhteensopiva internet standardien kanssa niin koen että ongelma on sivustossa itsessään kun joudun käyttämään vippaskonsteija jotta saan sivuston toimimaan itselläni.

niiiiiiiiiii (vahvistamaton)44/241

Automaattisesti toistuvia videoita yms syöpää joka häiritsee sivuston käyttöä, ei kiitos.
Sivustojen ylläpitäjät itse kusee omiin muroihin ja kitisee kuinka murot maistuu pahalle.

Tuohon kun vielä lisää mainosten kautta tapahtuvan seurannan/haittaohjelmien levittämisen niin todellakin käytän mainosblokkeria ja jos joku sivusto ei toimi adblock päällä niin jätän käyttämättä.

jugezu1 (vahvistamaton)45/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Kiittäkää MTV(3):a ym. sivustoja, joilla on musiikkia soittavia, vilkkuvia ja välkkyviä päällekäyviä Flash-sontiaisia niin, ettei niillä halua käydä. Kiitos Adblockin, nyt selain toimii hyvin, vaikka olisi 300 välilehteä auki. Työkone on käytännössä samanlainen kuin kotikone ja siellä ei liitännäisiin pysty vaikuttamaan. Saman tasoisella koneella 40 välilehteä auki vetää kaiken täysin tervaan ja selain on pakko vähän väliä tappaa.

En ajatellut luopua adblockista. Tuollaisen vuodatuksen jälkeen voin kyllä luopua mieluummin Afterdawnista, sen verran syyllistävää tekstiä toimitusjohtaja kirjoittaa asiakkailleen. Olisi nyt ymmärtänyt olla fiksu ja pitää turpansa kiinni, mutta tuota ei enää internetistä pois saa.

PatrikSelin46/241

Jotkut sivustoissa on esto, joka estää sivun selaaminen jos mainosestin on päällä.

Itse olen vuosien varrella ottanut sivustoilla AdBlockin pois päältä, joilla käyn useammin kuin yhden kerran ja sisältö tarjoaa vastinetta.

Valitettavaa, että monet haluat saada kaiken ilmaiseksi.

guy_fawkes47/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että saa sanoa ihan mitä tahansa. Olet siis sitämieltä että henkilö voi mennä torille ja alkaa kovaäänisesti pilkkaamaan julkisesti penkillä istuvaa henkilöä sananvapauden nojalla? Ei ei se näin suinkaan ole..

Olen samaa mieltä saunan kanssa. Sananvapaus kylläkin tarkoittaa nimenomaan juuri sitä. Miksi ei voisi mennä pilkkaamaan? Mikä sen estää?

Se on sitten aivan eri asia, onko se tarpeellista tai suotavaa, kuuluuko hyviin käytöstapoihin ja näin mutta oikeus tuohon on sananvapaudessa. Tai sitten ei ole sananvapautta.

Elämme kovia aikoja kuten itsekin yllä totesit. Ajat ovat tainneet tosin olla aina kovia.

Suomen laki estää. Tutustu käsitteisiin Kunnianloukkaus, vihapuhe ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys.

Ei estänyt. Testasin juuri tuttavaani joka istui ulkona rappusella. Tämä on keskustaa. Eteeni ei ilmaantunut voimakenttää jossa lukee Suomen laki tai mitään muutakaan.

Toisekseen sananvapaushan onkin systemaattisesti aikojen saatossa poistettu. Huonoja säädöksiä ja lakeja ei tulekaan totella. Moni säädöksiä ja lakeja pyhinä pitävä esim. seisoo viideltä aamulla punaisissa valoissa vaikka missään ei olisi ristin sielua. Kysymys on jo lievästä mielisairaudesta tuolloin.

Korostan edelleen että käytöstavat kunniaan ja myöskin 100% sananvapaus.

hraHUU48/241

Eipä ole tullut edes mieleen koko Adblockin olemassaolo, otettu pois täällä ja Download.fi:ssä. Laittakaas vertailutietoa vaikkapa parin viikon päästä että miten ko. kirjoitus vaikutti.

Tkonemies49/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sananvapaus ei tarkoita sitä että saa sanoa ihan mitä tahansa. Olet siis sitämieltä että henkilö voi mennä torille ja alkaa kovaäänisesti pilkkaamaan julkisesti penkillä istuvaa henkilöä sananvapauden nojalla? Ei ei se näin suinkaan ole..

Olen samaa mieltä saunan kanssa. Sananvapaus kylläkin tarkoittaa nimenomaan juuri sitä. Miksi ei voisi mennä pilkkaamaan? Mikä sen estää?

Se on sitten aivan eri asia, onko se tarpeellista tai suotavaa, kuuluuko hyviin käytöstapoihin ja näin mutta oikeus tuohon on sananvapaudessa. Tai sitten ei ole sananvapautta.

Elämme kovia aikoja kuten itsekin yllä totesit. Ajat ovat tainneet tosin olla aina kovia.

Suomen laki estää. Tutustu käsitteisiin Kunnianloukkaus, vihapuhe ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys.

Ei estänyt. Testasin juuri tuttavaani joka istui ulkona rappusella. Tämä on keskustaa. Eteeni ei ilmaantunut voimakenttää jossa lukee Suomen laki tai mitään muutakaan.

Toisekseen sananvapaushan onkin systemaattisesti aikojen saatossa poistettu. Huonoja säädöksiä ja lakeja ei tulekaan totella. Moni säädöksiä ja lakeja pyhinä pitävä esim. seisoo viideltä aamulla punaisissa valoissa vaikka missään ei olisi ristin sielua. Kysymys on jo lievästä mielisairaudesta tuolloin.

Korostan edelleen että käytöstavat kunniaan ja myöskin 100% sananvapaus.

Kyllä se estää:)

ProfaneX50/241

Juu ei pysty. Tykkään sivusta todella paljon ja käyn täällä päivittäin mutta kun mainoksia on enemmän entä jossain iltapaskasanomilla ja vielä enemmän adhd välkettä ja liikkuvaa kuvaa niin ei oikein nappaa. Asia olisi eri jos olisi joku muutama banneri siellä sun täällä, mutta pari kertaa käyttänyt toisen konetta ja nähnyt sivuston ilman adblockkia.. ei pysty.. ei pysty vaikka tahtoisin.

PatrikSelin51/241

Sananvapaus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta. Länsimaisissa demokratioissa sananvapauden ydinsisällöksi on usein mielletty ennakkosensuurin poissaolo. Laissa on kuitenkin tiettyjä rajoituksia sananvapaudelle silloin, kun sen käyttö loukkaa jotain toista oikeushyvää.

Jasoni52/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jugezu1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Kiittäkää MTV(3):a ym. sivustoja, joilla on musiikkia soittavia, vilkkuvia ja välkkyviä päällekäyviä Flash-sontiaisia niin, ettei niillä halua käydä. Kiitos Adblockin, nyt selain toimii hyvin, vaikka olisi 300 välilehteä auki. Työkone on käytännössä samanlainen kuin kotikone ja siellä ei liitännäisiin pysty vaikuttamaan. Saman tasoisella koneella 40 välilehteä auki vetää kaiken täysin tervaan ja selain on pakko vähän väliä tappaa.

En ajatellut luopua adblockista. Tuollaisen vuodatuksen jälkeen voin kyllä luopua mieluummin Afterdawnista, sen verran syyllistävää tekstiä toimitusjohtaja kirjoittaa asiakkailleen. Olisi nyt ymmärtänyt olla fiksu ja pitää turpansa kiinni, mutta tuota ei enää internetistä pois saa.

Ollaanpas sitä herkkänahkaisia. Kasvata pallit ja lopeta kaikesta loukkaantuminen. Asiaahan toi on kirjoittanut. Ymmärrän hänen tuskan täysin, joten en käytä adblockeria tällä sivulla. Kuten en muillakaan, joita käytän säännöllisesti. Annetaan mahdollisuus ja jos joku mainos on huonossa paikassa tai pilaa sivun käytettävyyttä niin siitä täytyy antaa palautetta ylläpidolle. Pääasia mielestäni olisi, ettei tässä keskiosiossa ole mainoksia. Molemmissa reunoissa on tilaa yllinkyllin. Pop-up mainokset ovat vihonviimeisiä, niihin loppuu mun huumorintaju. Automaattisesti latautuvat videot ovat myös hieman kyseenalaisia.

NiceMan7253/241

Onko teillä päin koskaan mietitty että miksi AdBlock etc. käytetään? Minua häiritsee että sivulla on vilkkuva ja rääkyvä mainos... Nettini on nopea ja kone myös joten jos joku ottaisi härkää sarvista ja tekisi mainoksista siedettäviä niin voisi olla ilman AdBlockkeja...
Ylös ei mainosta vaan luettava artikeli alkaa heti, mainokset sivuilla ja alhaalla ok. kunhan ei pompi, värise, välky tai pidä ääntä.
Tänä päivänä joka tuutista tulee mainoksia niin pakko niitä on rajoittaa.

Mellian54/241

Ymmärrän täysin Afterdawnin kannan aisasta mutta ikävä kyllä asialla on myös toinen puolensa.

Yksityisyys on kuolemassa – kirjaimellisesti. Ellei käyttäjä itse ota erillisiä toimia sen takaamiseksi – sitä ei enää ole. Meistä on tullut karjaa joilla tehdään kauppaa hyvin usein meidän tietämättämme ja meiltä mitään kysymättä. Meiltä odotetaan taysin sokeaa sinisilmäistä luottamusta niitä tahoja kohtaan jotka tietoa keräävät jotta he käyttävät sitä vastuullisesti. Ongelmana on että emme tiedä heistä monestikaan yhtään mitään. Joudumme siis luottamaan täysin tuntemattomiin ihmisiin jotka tekevät informaaiolla rahaa joka on myös valtaa. Sitten on vielä tahoja jotka ymmärtävät vallan ja rahan välisen eron suhteessa tietojen keräämiseen ja tallentamiseen ja miten tätä tietoa käytetään ja hyödynnetään.

Kun katson afterdawnissakin olevien scriptien ja jäljittäjien määrää niin on melkoinen urakka sallia vain viattomat mainokset ja erotella käytön seuraajat/jäljittäjät. Joka kerta kun kirjaudun sivulle täytyy esim. ghostery, addblock -ja noscript ottaa kokonaan pois päältä sallimalla myös ne tahot jotka vain keräävät dataa periaatteella 'luota meihin'. Tästä viidakosta sitten kun koittaa erotella vain mainokset ja estää urkkijat niin saa tehdä työtä joka kerta kun tulee sivustolle.

Mutta sinullahan ei ole mitään salattavaa, eihän? Olet täysin rehellinen ihminen joten et ansaitse yksityisyyttä vaan ansaitset olla yritysten tuote. Sinua ei sitten myös haittaa se että tietokonetta, puhelinta, tablettia… käyttäessäsi kaikki tekemisesi tallennetaan. Kalenterisi, muistiosi, tekstiviestisi, puhelusi sisältö tallennetaan. Sosiaaliturva tunnuksesi, salasanasi – kaikki mitä näppäilet tietokoneellasi lähetetään jonnekin. Kun vietät romattisia hetkiä kumppanisi kanssa joku sattaa hyvin kasella sitä kännykän ym. kamerasta. Olet antanut siihen jopa luvan lukematta käyttöehtoja kun olet niin tunnolinen ja kunnollinen ihminen.

Jenkeissä on jo alkanut epidemia jossa ihmisten sosiaaliturvatunnuksen, pankkitiedot ym. ovat joutuneet vääriin käsiin. Se on hyvä kun ei ole mitään salattavaa.

Tässä olemme tänään – näin pitkalle se on mennyt ja tulee menemään vieläkin pidemmälle.

NiceMan7255/241

Otin kokeeksi pois ja tällä hetkellä siedettävä, tuolta ylhäältä kun saisi mainokset pois sivuille missä tuhlaatte 50% sivusta eli pelkkää harmaata...

Kun mainostaja ajattelee käyttäjää niin käyttäjä saattaa kiinostua mainoksesta jos taas ei niin lukijat vähenee... helppoa.

LIMPLAD56/241

Ei ole ollut adblockia päällä enään vuosiin Afterdawnin sivulla.
Ja täytyy sanoa kyllä niihin mainoksiin pikkuhiljaa tottuu.
Mutta jos joutuu käymään vähemmän tunnetuilla sivuilla, niin silloin
Adblock heti päälle. Esim sportstream, jos ei Adblckia niin koneella on
enemmän paskaa kun formulakisoja.

Bazilli57/241

Eikö tähän olisi hyvä ratkaisu kehittää AB joka ''lataisi'' mainokset, mutta jättäisi ne näyttämättä.

Tkonemies58/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mellian:

Ymmärrän täysin Afterdawnin kannan aisasta mutta ikävä kyllä asialla on myös toinen puolensa.

Yksityisyys on kuolemassa – kirjaimellisesti. Ellei käyttäjä itse ota erillisiä toimia sen takaamiseksi – sitä ei enää ole. Meistä on tullut karjaa joilla tehdään kauppaa hyvin usein meidän tietämättämme ja meiltä mitään kysymättä. Meiltä odotetaan taysin sokeaa sinisilmäistä luottamusta niitä tahoja kohtaan jotka tietoa keräävät jotta he käyttävät sitä vastuullisesti. Ongelmana on että emme tiedä heistä monestikaan yhtään mitään. Joudumme siis luottamaan täysin tuntemattomiin ihmisiin jotka tekevät informaaiolla rahaa joka on myös valtaa. Sitten on vielä tahoja jotka ymmärtävät vallan ja rahan välisen eron suhteessa tietojen keräämiseen ja tallentamiseen ja miten tätä tietoa käytetään ja hyödynnetään.

Kun katson afterdawnissakin olevien scriptien ja jäljittäjien määrää niin on melkoinen urakka sallia vain viattomat mainokset ja erotella käytön seuraajat/jäljittäjät. Joka kerta kun kirjaudun sivulle täytyy esim. ghostery, addblock -ja noscript ottaa kokonaan pois päältä sallimalla myös ne tahot jotka vain keräävät dataa periaatteella 'luota meihin'. Tästä viidakosta sitten kun koittaa erotella vain mainokset ja estää urkkijat niin saa tehdä työtä joka kerta kun tulee sivustolle.

Mutta sinullahan ei ole mitään salattavaa, eihän? Olet täysin rehellinen ihminen joten et ansaitse yksityisyyttä vaan ansaitset olla yritysten tuote. Sinua ei sitten myös haittaa se että tietokonetta, puhelinta, tablettia… käyttäessäsi kaikki tekemisesi tallennetaan. Kalenterisi, muistiosi, tekstiviestisi, puhelusi sisältö tallennetaan. Sosiaaliturva tunnuksesi, salasanasi – kaikki mitä näppäilet tietokoneellasi lähetetään jonnekin. Kun vietät romattisia hetkiä kumppanisi kanssa joku sattaa hyvin kasella sitä kännykän ym. kamerasta. Olet antanut siihen jopa luvan lukematta käyttöehtoja kun olet niin tunnolinen ja kunnollinen ihminen.

Jenkeissä on jo alkanut epidemia jossa ihmisten sosiaaliturvatunnuksen, pankkitiedot ym. ovat joutuneet vääriin käsiin. Se on hyvä kun ei ole mitään salattavaa.

Tässä olemme tänään – näin pitkalle se on mennyt ja tulee menemään vieläkin pidemmälle.

Yksityisyys ei ole kuolemassa koskaan. Kyse on vaan siitä mihin ratkaisuihin henkilö haluaa ryhtyä yksityisyyden säilyttämiseksi. Jos oikeasti haluaa säilyttää yksityisyyden pitäisi sulkea koko nettiyhteys ja muuttaa maanalle tai viidakkoon. Muuta keinoa ei tähän ole. Yle teetti joskus hyvä A-talk ohjelman joka juuri käsitteli yksityisyyttä ja vakoilua. Siinäkin huomattiin että ei ole helppoa päästä vakoilusta eroon tai suojella omaa yksityisyyttä edes kaupungilla..

arcanix59/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.


Eipä se mitään kun olisi vain ylhäällä tai sivussa, mutta esim. AD pääsivulla on banneri ylhäällä, vasemmalla, oikealla ja keskellä uutisvirtaa. Samaten kun uutisen avaa niin automaattinen videomainos
alkaa pyöriä keskellä uutisen tekstiä, kuten tässäkin uutisessa. Olen käyttänyt sivustoa yli kymmenen vuotta ja aion vastaisuudessakin pitää mainosblokit pois päältä, mutta ei tämä kyllä mikään mielekäs sivusto ole käyttää.

samik8360/241

Saako mainostajat suoraan statistiikkaa siitä miten monella Afterdawnin käyttäjällä on Adblock?

AkQ61/241

Miten mainoksia voi mitenkään puolustaa? Ai rahan takia vai? Huhhuh.. Mainokset pilaavat maailmaa. Vittuun kaikki mainokset!

Kehumattaparas62/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia ja uutisointikin "puolueellista" että omalta osaltani voin hyvin sanoa etten tuota adblokkia poista. Jos sivusto lakkaa tulee vain siirtya englanninkielisille sivuistoille mikä toki hetken voi harmittaa mutta näin globaalina aikana ei sekään ole suuri murhe. Sivustoja tulee ja menee. Kaikella on aikansa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia ja uutisointikin "puolueellista" että omalta osaltani voin hyvin sanoa etten tuota adblokkia poista. Jos sivusto lakkaa tulee vain siirtya englanninkielisille sivuistoille mikä toki hetken voi harmittaa mutta näin globaalina aikana ei sekään ole suuri murhe. Sivustoja tulee ja menee. Kaikella on aikansa.

Johan olikin itsekkään sukupolven edustajan tuo 'nwind' juttu.
Hävetähän hän ei osaa, siksi ei kannata kehoittaa häpeämään juttujaan.

Mellian63/241


Yksityisyys ei ole kuolemassa koskaan. Kyse on vaan siitä mihin ratkaisuihin henkilö haluaa ryhtyä yksityisyyden säilyttämiseksi. Jos oikeasti haluaa säilyttää yksityisyyden pitäisi sulkea koko nettiyhteys ja muuttaa maanalle tai viidakkoon. Muuta keinoa ei tähän ole. Yle teetti joskus hyvä A-talk ohjelman joka juuri käsitteli yksityisyyttä ja vakoilua. Siinäkin huomattiin että ei ole helppoa päästä vakoilusta eroon tai suojella omaa yksityisyyttä edes kaupungilla..

Toistan: Ellei käyttäjä itse ota erillisiä toimia sen takaamiseksi – sitä ei enää ole. Tämä oli osa koko pointtia, sallimalla mainokset usein sallit myös seurannan. Luitko koko viestini - et selvästikään ymmärtänyt että olemme maailmassa jossa yksityisyyttä on koko ajan viety pois pikkuhiljaa lisää ja lisää - vähä vähältä. Ja on jo lähes mahdotonta olla osa nyky-yhteiskuntaa niin että välttää urkinnan jota myös väärinkäytetään. Puolusteletko siis sitä? On mielestäni kohtuutonta että olemme jo niin pitkällä että joutuu olemaan ilman nettiä tai edes laitteiden littäminen pois netistä ei riitä turvaamaan oikeutta yksityisyyteen. Sitten vielä väität ettei se ole kuolemassa.

Keinoina on pistää lisääntyvälle urkinnalle loppu ja luottaa ihmisiin. Sanoa ei ehdottamalle vallalle ylitse muiden ja tehdä työtä sen eteen ettei yksityisyyttä viedä ja se mikä on jo viety palautetaan. Sanoa ei sille pelolle joka pyrkii valvomaan ja kontrolloimaan kaikkea turvallisuuden nimeen. Olemme itse syyllisiä tähän kaikkeen - olemme antaneet sen tapahtua. Yksityisyys on kuolemassa koska me itse tapamme sen. Muuttakoot vain viidakkoon jos joku haluaa - tulevaisuudessa sekään ei riitä.

captcurzk64/241

Suomalaisista noin viidennes (19,3 prosenttia) käyttää mainosten esto-ohjelmia.
Se on vielä pieni prosentiluku verrattuna muihin maihin!
Addblokin voi ottaa pois päältä esim. juuri tällä sivulla,
tai millä vain sivulla! Sen voi itse päättää.
Usein mainokset häiritsevät juuri asia tekstiä!
Tarkastelluista 28 Euroopan maasta Suomi oli sijalla 13.
Päätä itse!!

Tkonemies65/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mellian:


Yksityisyys ei ole kuolemassa koskaan. Kyse on vaan siitä mihin ratkaisuihin henkilö haluaa ryhtyä yksityisyyden säilyttämiseksi. Jos oikeasti haluaa säilyttää yksityisyyden pitäisi sulkea koko nettiyhteys ja muuttaa maanalle tai viidakkoon. Muuta keinoa ei tähän ole. Yle teetti joskus hyvä A-talk ohjelman joka juuri käsitteli yksityisyyttä ja vakoilua. Siinäkin huomattiin että ei ole helppoa päästä vakoilusta eroon tai suojella omaa yksityisyyttä edes kaupungilla..

Toistan: Ellei käyttäjä itse ota erillisiä toimia sen takaamiseksi – sitä ei enää ole. Tämä oli osa koko pointtia, sallimalla mainokset usein sallit myös seurannan. Luitko koko viestini - et selvästikään ymmärtänyt että olemme maailmassa jossa yksityisyyttä on koko ajan viety pois pikkuhiljaa lisää ja lisää - vähä vähältä. Ja on jo lähes mahdotonta olla osa nyky-yhteiskuntaa niin että välttää urkinnan jota myös väärinkäytetään. Puolusteletko siis sitä? On mielestäni kohtuutonta että olemme jo niin pitkällä että joutuu olemaan ilman nettiä tai edes laitteiden littäminen pois netistä ei riitä turvaamaan oikeutta yksityisyyteen. Sitten vielä väität ettei se ole kuolemassa.

Keinoina on pistää lisääntyvälle urkinnalle loppu ja luottaa ihmisiin. Sanoa ei ehdottamalle vallalle ylitse muiden ja tehdä työtä sen eteen ettei yksityisyyttä viedä ja se mikä on jo viety palautetaan. Sanoa ei sille pelolle joka pyrkii valvomaan ja kontrolloimaan kaikkea turvallisuuden nimeen. Olemme itse syyllisiä tähän kaikkeen - olemme antaneet sen tapahtua. Yksityisyys on kuolemassa koska me itse tapamme sen.

Eipä yksityisyydestä kannata enää niin välittää.. Se aika meni jo ajat sitten

Mellian66/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:


Eipä yksityisyydestä kannata enää niin välittää.. Se aika meni jo ajat sitten

Juuri tästä syystä siitä ei enää ole juuri mitään jäljellä - anna vain periksi. Minä vielä jatkan siitä kiinni pitämistä, vaikka se onkin se vaikeampi tie joka vaatii enemmän.

Tkonemies67/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mellian:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:


Eipä yksityisyydestä kannata enää niin välittää.. Se aika meni jo ajat sitten

Juuri tästä syystä siitä ei enää ole juuri mitään jäljellä - anna vain periksi. Minä vielä jatkan siitä kiinni pitämistä, vaikka se onkin se vaikeampi tie joka vaatii enemmän.

Et näytä jatkavan kun täällä olet:)

Sakke8868/241

Jos afterdawnin etusivulta ei liiku yhtään, niin 1920x1200 resoluutiolla noin 75 prosenttia on tyhjää/mainoksia. Niin kauan kun tilankäyttö on näin uskomattoman heikkoa, niin on aivan turha valittaa adblockista tai muista vastaavista ohjelmista.

Lopettakaa se valittaminen ja parantakaa omaa toimintaanne mainosten suhteen, niin ettei uuden käyttäjän ensimmäinen ajatus ole "kuinka saan nämä ärsyttävät mainokset pois".

Adblock on aina välillä ollut kytkettynä pois tältä sivustolta, mutta kun käyttökokemus romahtaa mainosten takia, niin se palaa hyvin nopeasti takaisin päälle.

yamaneko69/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Samaten kun uutisen avaa niin automaattinen videomainos
alkaa pyöriä keskellä uutisen tekstiä, kuten tässäkin uutisessa.


Juuri nämä saavat käyttämään estäjiä. Itsellä tosin videot eivät käynnisty itsekseen, mutta minulle riittää se että mainos on kesken uutisen. Silloin otetaan Stylebot laajennus käyttöön ja mainokset lähtevät jatkossa pimentoon.

Jos järkeistätte mainonnan, lupaan kokeilla ilman omia virityksiä viikon. Tosin aika harvoin AD:n uutisiin eksyy, juurikin laskeneen laadun vuoksi. Kun kiinnostaa muutkin kuin piraattien asiat ;)


Nikitae70/241

Facebookissa ehdinkin tätä jo kommentoida mutta porina näyttää täällä olevan aktiivisempi ja ehkä jotain vaikutusta voisi olla :)

Eli kommentti:
Itsehän voisin mieluusti ottaa pois AdBlockin päältä jos sivuilla olisi mielenkiintoisia mainoksia: Eli viruksentorjuntaohjelmat, tapahtumat, uusimmat IT-alan vimpaimet. Voisitte vaikka kuvana lisätä josta linkki johonkin muualle josta sen voi hankkia.

Juttuja joissa listattuna top 10 tämän hetken parasta adware ohjelmaa joilla jokaisella varmaan on oma affliate myynti vaihtoehto. Näistä voi ihminen valita minkä haluaa hankkia ja saisitte siitä provikkaa. Ei tarvitse kuitenkaan puolueellinen olla.

Testin vuoksi nappasin hetkeksi AdBlockin vielä pois päältä ja pistin takaisin päälle koska sivuilla on turhia mainoksia jotka ei kiinnosta niin pätkääkään. Mielummin nopeat sivut.


altsten71/241

Jonkun pitäisi tehdä sellainen adblocker jossa voi klikata, että "älä näytä enää tätä nimenomaista mainosta". Otin nyt adblockerin pois kokeeksi, mutta esim. tuo "digiexpo" on juuri sellainen mainos, joiden takia olen sen alunperin päälle laittanut (=aivan liian iso (huom! minulla on pieniresoluutioinen näyttö) ja raskas), että saas nyt nähdä kuinka kauan näitä jaksaa katsella, mutta kokeillaan nyt ainakin.

Ai niin! Ellei nyt sitten jollain olisi sellaista blockerisuositusta, jollaa voisi esim. juurikin tuon "digiexpon" poistaa näkyvistä ikuisuuksiksi, kunhan sen on kerran kärsinyt. Kyllä nuo varsinkin laitamainokset on minusta oikein siedettäviä ja ei nuo ylälaidan banneritkaan riittävän kapeina pahemmin häiritse.

timppakoo12372/241

Olen jo vuosia pitänyt AfterDawnin sivustoja asiallisimpina ja parhaina mm. tuote esittelyt, uutuudet, uusimmat jutut ensimmäisimpinä. Samassa paketissa paljon luettavaa. Rehellisyys ja vankka ammattitaito, ansaitsee 10+. Minun mielestäni.

Koko AfterDawnin sivustoperhe, Download.fi ja myös muutkin. Sivustojen monipuolisuus kiinostaa aina.

Jos nyt olettaisi ettei sivuja enää ilmestyisi, jäisi SUURI aukko omaan nettiselailuun. Kehittämisen varaa olisi. Mahdollisuus laittaa vaikka PayPalin kautta muutama ropo sillointällöin tekijöille.

Asiallisuutta ja lojaalisuutta hyvät ystävät tekijöitä kohtaan.

rellupa73/241

Eip ole ollut koskaan mitään mainnoksen estäjää, eipä nuo pahemmin häiritse. Ymmärän että tiettyä sisältöä ei voi ilman rahaa tuottaa.

Kaffella74/241

Käänsin uBlockin pois päältä, mutta eipä ollut suurta vaikutusta. MVPS Hosts filessä on kaikki mainoksia, malwarea ja muuta kuraa jakavat domainit blokattu ja DoubleClick sekä Googlen AdSense mainitaan ihan esimerkkeinä. Pitäs alkaa käsin poistamaan sieltä... saas nähdä, mutta uBlockin pidän pois päältä jos siitä nyt jotain apua olisi. Pitäisiköhän Disconnect:kin pistää tauolle, se taitaa blokata loputkin Googlen domaineista, mitkä eivät vielä Hosts:issa ole. Helpompaa olisi kun voisin johonkin maksaa muutaman euron, Googlen seurannan salliminen tuntuu aika kovalta hinnalta.

altsten75/241

Se "lahjoita rahaa meille" mainos voisi kyllä olla hyvä. En usko että sillä kovin paljon kerättäisi, mutta siihen voisi laittaa vaikka ajantasaiset luvut kuinka paljon tuloja edellisen kuukauden aikana on saatu lahjoituksilla ja kuinka paljon mainoksilla, niin se tulisi käyttäjille hieman selkeämmäksi, että kuinka riippuvainen saitti on mainostuloista. Kannustaisi sekä lahjoittamaan, että poistamaan adblockerin. Ei tarvitsisi joka viikko tehdä näitä vastaavia "ad-block tappaa" juttuja, vaan se olisi siinä jossain reunassa joka selailukerralla. Väittäisin, että maksaisi itsensä takaisin paremmin kuin keskimääräinen mainos heikolla mainospaikalla.

ArttuH5N176/241

Pitkäaikaisena selailijana ja kommentoijana, tuntuu siltä että pitäähän aD päästää edes koeajalle. Kokeillaan viikko ilman mainosestoja.

humektan77/241

Koitin ilman adblockia, nyt muistan miksi sen olen asentanut :D Vanha Acer piiputti siihen malliin ettei juttujen lukemisesta tullut yhtään mitään. Miksi siis ottaisin pois käytöstä jollen sen jälkeen pysty juttuja lukemaan. Tai jos nyt klikkais ni ehkä aamulla jo ladannut...

Henry197978/241

Mä poistin AdBlockin nytten. Antaa kuonan hyppiä ruudulla ku ei se nyt niin paljon ehkä häiritte ja jos siitä on sivustolle kerran hyötyä :-*

enyone_ (vahvistamaton)79/241

Mutta en halua että mainonta vaikuttaa minuun. Ainut tapa on olla näkemättä mainoksia.

Heratsoft80/241

Sen verran noi mainokset hidastavat selainta, että adblock lähtee automaattisesti päälle. Nykyään niitä mainoksia tyrykytetään niin paljon, että ei kiitos.


karas781/241

Otin pois päältä, oksensin suuhuni ja laitoin takasi päälle. Tiedän kyllä miten tuo mainosrahotteisuus toimii, itellä oli aikonaan tradedoublerin kautta mainoksia, ja sieltä kyllä sain valita tarkalleen koot ja miten ärsyttäviä ne oli. Voit ihan vapaasti puhua vaihtokaupasta mitä käydään (saan uutisia, maksan hukkumalla mainoksiin), mutta tällähetkellä teidän jutut on ylihinnoteltu mainoksiin nähen. Sivubannerin, alabannerin ja välimainoksen jutussa voisin vielä kahtoa, mut näitä vilkkuvia, koko näytön kokosia yläbannereita ja äänellisiä mainoksia en. Jimm's hoitaa sivuillaan mainonnan loistavasti, koittakaa kahtoa sieltä mallia.

kommenti9 (vahvistamaton)82/241

Tarkistin, kun otin pois eston sivun yläosan valtasi roikkumainos, joten eipä pysy esto pois päältä.

w8383/241

Niin no, heti kun disabloi adblocking, niin kummasti kaikenlaisia osoitteita odotettiin useiden sekunttien ajan, ennenkuin chrome rupesi sivua rendaamaan, niin ja hyvin täsmä mainontaa näyttää olevan:
(linkkiä en uutena käytäjänä saa laitettua), mutta jutuiksi naamioituja mainoksia tyyliin "lisää luettavaa" otsikon alla "10 Celebrities who used to look beatiful"

Mobiililla selaamisen lopetin kanssa kun oli pakotettu ja ajastettu samsungin mainos ja pöytäkoneella aukeaa yleensä dawn.fi koska nopeampi.

otin päältä osoitteessa dawn.fi mutta afterdawn.comiin jää kyllä päälle.

w8384/241

Niin no, heti kun disabloi adblocking, niin kummasti kaikenlaisia osoitteita odotettiin useiden sekunttien ajan, ennenkuin chrome rupesi sivua rendaamaan, niin ja hyvin täsmä mainontaa näyttää olevan:
(linkkiä en uutena käytäjänä saa laitettua), mutta jutuiksi naamioituja mainoksia tyyliin "lisää luettavaa" otsikon alla "10 Celebrities who used to look beatiful"

Mobiililla selaamisen lopetin kanssa kun oli pakotettu ja ajastettu samsungin mainos ja pöytäkoneella aukeaa yleensä dawn(piste)fi koska nopeampi.

otin päältä osoitteessa dawn(piste)fi mutta afterdawn(piste)comiin jää kyllä päälle, koska pahempia kuin esim iltasanomien sivulla.

Michelola85/241

Otan adblokin pois heti kun ainainen kännyköistä jankkaaminen loppuu. Kännykkä1 sitä kännykkä2 tätä. Ja siitä seuraava amistrollien väittely. Ja sitten pitäisi vielä jaksaa kännykkämainoksia katsella.

Kännykkähöpinät alle 5 prosenttiin uutisoinnista ja tietokoneet takaisin.

Mynthon86/241

Patreon tulille, ni siitähän se.

_WindWaker_87/241

Lisäsin Afterdawnin poikkeuksiin.
Olen täällä vuodesta 2008 asti pyörinyt.
ABP on lähinnä käytössä siksi, että useimmilla sivustoilla tuo mainosten "spämmiminen" on lähtenyt lapasesta.

Tuli kyllä kieltämättä pala kurkkuun, kun tämän kirjoituksen luin.
Sillä mielelläni tuen tätä sivustoa jatkossakin.

dRD88/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Patreon tulille, ni siitähän se.

Valitettavasti Suomessa lahjoitusten pyytäminen on laitonta ilman asiaankuuluvaa, yleishyödylliselle järjestölle myönnettyä rahankeruulupaa.

dRD89/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Otan adblokin pois heti kun ainainen kännyköistä jankkaaminen loppuu. Kännykkä1 sitä kännykkä2 tätä. Ja siitä seuraava amistrollien väittely. Ja sitten pitäisi vielä jaksaa kännykkämainoksia katsella.

Kännykkähöpinät alle 5 prosenttiin uutisoinnista ja tietokoneet takaisin.

Tätä vartenhan meillä on kolme eri sivustoa. Osoitteeksi joko http://fin.afterdawn.com/uutiset/ tai http://hardware.fi ja ta-daa, kännykkäuutisista vapaa zone on löytynyt :-)

oxygenol90/241

Mobiilissa kun selaa niin ekana pomppaa joku jätski mainos joka on 5-10sekunttia tiellä. Ei pieni mainos ylänurkassa haittaa, mutta nämä älyttömät koko ruudun peittävät kyllä pistää veren kiehumaan.

Mobiilissa en tätä selaa ja koneella käytän adblockia kunnes asianmukaiset mainostulset saadaan kohdilleen. Myös juttujen taso heikentynyt roimasti ja höpötetään asiasta kukkaruukkuun.

ramiselin91/241

Kommentteja oli niin paljon, etten jaksanut niitä lukea. Saatan siis toistaa toisia, mutta väliäkös sillä.

Itse en ole enää moneen vuoteen käyttänyt Adblockia. Joskus siihen törmäsin ja otin käyttöön, koska "no onhan se tosi kiva juttu". Tosi asia oli kumminkin se, että silmä oli vuosien aikana tottunut löytämänään sen artikkelin sieltä bannereiden seasta, joten ei niitä mainoksia tullut katseltua muutenkaan. Ärsyttävimmistä Flash-bannereista oltiin jo päästy yli. Jossain vaiheessa asensin koneen käyttöjärjestelmän uudestaan ja enkä vaivautunut asentamaan selaimen liitännäistä uudelleen (nykyään vanhat asetukset olisi synkronoitunut pilvestä) ja hyvin olen pärjännyt. Sisällöntuottajat ansaitsevat rahansa.

Mutta! Jotain laatua saisi olla. Tämänkin jutun perässä oli tämmöinen: https://drive.google.com/file/d/0B4sdM-...iew?usp=sharing

Tuollaisia olen katsellut täällä ainakin viikon ajan. Mieli tekisi ottaa Adblock takaisin, mutta en sitä tee. Jos meno ei enää miellyittäisi, niin siirtyisin muualle. Mainosrahanne olette ansainneet.

lahdenkalaan (vahvistamaton)92/241

Saisikin mainosblokkerit muihinkin selaimiin. Tänäänkin yritin lukea tätä "uutista" niin meni kännykällä useampi minuutti avata tämä sivu, koska teidän mainokset ovat liian isoja. Itse olette tämän aiheuttaneet, että pitää käyttää mainos blokkereita.

ramiselin93/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti w83:

hyvin täsmä mainontaa näyttää olevan:
(linkkiä en uutena käytäjänä saa laitettua), mutta jutuiksi naamioituja mainoksia tyyliin "lisää luettavaa" otsikon alla "10 Celebrities who used to look beatiful"

En ole siis ainoa, joka törmää tuohon roskaan. Eikö tänne voisi kohdentaa teknologiaan liittyviä mainoksia? Jonkun julkkiksen ikä ei vain voisi kiinnostaa vähempää. Afterdawnin tyypit tuskin luulevat kuuluvansa johonkin iltapaskaan (tai sitten heidän tilastojensa mukaan me todellakin klikkaamme noita mainoksia, mahdollista sekin).

lahdenkalaan (vahvistamaton)94/241

Parhaimmillaan koko sivu ei suostu aikeamaan, koska mainos on liian iso.

FORWARD95/241

Aina voi konetta rakentaa tehokkaammaksi ja/tai ostaa kunnon läppäri jonkun ihme postimerkki älykännykän sijaan. Eihän niistä voi mitään nähdä muutenkaan. Jos ostaa taas tabletin, ostaa riittävän tehokkaan. Ihme vinkunaa täällä jostain mainoksista!!

Ja solvaus on myös suomen lakiteksteissä rikoksena kunnianloukkauksen ohella. Muistakaa se. Ja hän, joka täällä rohkaisi kävelemään aamuöisin punaisia päin, niin sitten autoilijat, hoi-ajakaa AINA vihreillä. AINA. Ko. henkilö syyllistyi RIKOKSEEN YLLYTTÄMISEEN. Se löytyy lakikirjoista myös...:)

Zeitsei96/241

Kunpa saisitte rahaa vain siitä, että sivustolla vieraillaan. Tai että sivulla olisi hymynaama, jonka painamisesta saisitte rahaa. Nykyiset mainokset sen sijaan ylittävät ärsytyskynnyksen, ja jos mainoksia ei jostain syystä saisi blokattua, samalla vähenisi varmasti vierailuni sivulla. Muu ratkaisu on löydyttävä.

verovanki97/241

Vai että mainoksenesto tappaa afterdawnin? perusteet ovat ontuvat hatarat ja vailla mitään todellisuuspohjaa. huono mainosten sijoittelu tuhoaa sivuston, sivuston voi suunnitella ns. vähemmän päällekäyvillä mainoksilla toimivammaksi. Jos haluan lukea uutista en todellakaan halua siihen mitään mainoshimmeliä pyörimään päälle samaan aikaan.

Lumikki98/241

Mitä tuohon sanoisi. En ole kiinnostunut teidän liiketaloudellisista ongelmista. Jos kuolette niin sitten kuolette, se on Teidän ongelma.

Itse sanoisin vain sen että ei se ole adblock joka tappaa sivuston, vaan liiallinen mainonta eli mainokset joita ihmiset EIVÄT halua nähdä. Ei se pakkomainonta sellaisille tahoille jotka eivät niistä ole kiinnostunut ole sen mainosten maksajan etujen mukaista. Eli mainokset saavuttaa juuri ne joiden se on tarkoitus. Eikä tässä jossitella että jos kaikki tekisi niin kuin me haluamme niin "me olisimme rikkaita". Osa ihmisistä voisi sietää kohtuulisesti mainontaa jos se ei häiritse liikaa, mutta usein näin ei ole vaan hypitään sen ihmisen silmille sillä liiallisella räikeällä mainonnalla.

Jostain syystä palveluntarjoajat kuvittelee että tunkemalla mainosulostetta ihmisten naamaan muka luodaan jotain hyviä palveluita. Koko Afterdawn ei ole mitään muuta kuin muista palveluista huonoa sisältöä kopioiva taho joka keskittää haluamansa asiat omalle sivustolle, omien tarpeittensa takia. Mainokset blokkaamalla Afterdawn on käyttökelpoinen jos sattuu olemaan kiinnostunut näistä asioista, mutta mainoksien kanssa se on puhdasta ulostetta.

Joten jos kuolette tai muututtu maksulliseksi tai mitä muuta teettekään niin se on Teidän asia. Mutta turha odottaa sympatiaa eli että minä olisin joku hyväntekeväisyys ihminen jonka tehtävä olisi elättää Teitä katsomalla ulostetta päivästä toiseen. Ei teidän palvelu ole lähellekään sen arvoinen.

mummipappa99/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mitä tuohon sanoisi. En ole kiinnostunut teidän liiketaloudellisista ongelmista. Jos kuolette niin sitten kuolette, se on Teidän ongelma.

Itse sanoisin vain sen että ei se ole adblock joka tappaa sivuston, vaan liiallinen mainonta eli mainokset joita ihmiset EIVÄT halua nähdä. Ei se pakkomainonta sellaisille tahoille jotka eivät niistä ole kiinnostunut ole sen mainosten maksajan etujen mukaista. Eli mainokset saavuttaa juuri ne joiden se on tarkoitus. Eikä tässä jossitella että jos kaikki tekisi niin kuin me haluamme niin "me olisimme rikkaita". Osa ihmisistä voisi sietää kohtuulisesti mainontaa jos se ei häiritse liikaa, mutta usein näin ei ole vaan hypitään sen ihmisen silmille sillä liiallisella räikeällä mainonnalla.

Jostain syystä internetin palveluntarjoajat kuvittelee että tunkemalla mainosulostetta ihmisten naamaan muka luodaan jotain hyviä palveluita. Koko Afterdawn ei ole mitään muuta kuin muista palveluista huonoa sisältöä kopioiva taho joka keskittää haluamansa asiat omalle sivustolle, omien tarpeittensa takia. Mainokset blokkaamalla Afterdawn on käyttökelpoinen jos sattuu olemaan kiinnostunut näistä asioista, mutta mainoksien kanssa se on puhdasta ulostetta.

Joten jos kuolette tai muututtu maksulliseksi tai mitä muuta teettekään niin se on Teidän asia. Mutta turha odottaa sympatiaa eli että minä olisin joku hyväntekeväisyys ihminen jonka tehtävä olisi elättää Teitä katsomalla ulostetta päivästä toiseen. Ei teidän palvelu ole lähellekään sen arvoinen.
UGH, olen puhunut! Veit sanat suustani, mutta puit sen paremmin kirjalliseen muotoon. Ei lisättävää!

grilli100/241

Kohtuus kaikessa, myös mainoksissa ja niiden estossa.
IE:llä sivut jumiutuvat täysin,ei näy ikäviä mainoksia,eikä siten lueta juttujakaan. Niille jotka tulevat jälkeenpäin kyselemään, IE?? miksi joku käyttää tätä P***AA, vastaan vain että, siksi. Sivuston haltijalla, niikuin käyttäjilläkin on mahdollisuus valita. Äänestäköön jaloillaan ne, jotka eivät mainoksista piittaa, AD sitten ihmetelköön jos/kun kävijät vähenevät. FF toimi mukavasti, joten sai tämänkin tyhjänpäiväisen höpinän tänne muiden kiusaksi.

Tkonemies101/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti grilli:

Kohtuus kaikessa, myös mainoksissa ja niiden estossa.
IE:llä sivut jumiutuvat täysin,ei näy ikäviä mainoksia,eikä siten lueta juttujakaan. Niille jotka tulevat jälkeenpäin kyselemään, IE?? miksi joku käyttää tätä P***AA, vastaan vain että, siksi. Sivuston haltijalla, niikuin käyttäjilläkin on mahdollisuus valita. Äänestäköön jaloillaan ne, jotka eivät mainoksista piittaa, AD sitten ihmetelköön jos/kun kävijät vähenevät. FF toimi mukavasti, joten sai tämänkin tyhjänpäiväisen höpinän tänne muiden kiusaksi.

Mutta eihän se ole sivuston syy jos käyttää vanhanaikaista ja hidasta selainta:D Järkeä hei vähän näihinkin:D:D

Sebu92102/241

Miksei Adblockereissa ole ominaisuutta, joka mahdollistaisi mainosten latauksen mutta blockaisi niitten näyttämisen? Näin sivusto saisi mainostulot ja asiakkaitten ei tarvitsisi mainoksia nähdä.

jiihu103/241

Otin Adblockin pois päältä sivustonne kohdalla, että voisin tukea hyvää suomalaista sivustoa, vaikka viimeaikoina juttujen taso onkin mennyt klikkiotsikointiin. Sillä kuten kirjoititte kommentteihin, ehkäpä niiltä vältyttäisiin jos saisitte enemmän mainostuloja? Latasin tämän sivun uudestaan ja uutistekstin sekaan ilmestyi jokin videomainos, joka alkoi soittaa musiikkia kun sen päälle vei hiiren. Laitoin adblockin takaisin päälle :)

Kaffella104/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _WindWaker_:


ABP on lähinnä käytössä siksi, että useimmilla sivustoilla tuo mainosten "spämmiminen" on lähtenyt lapasesta.

Kai tiedät, että ABP:n whitelistille pääsee rahalla? Eli yritys voi maksaa ABP:lle jotta se päästää heidän mainoksensa läpi. Financial Timesin mukaan ainakin Google, Microsoft ja Amazon maksavat ABP:lle.

uBlock Origin ei tämmöistä, ainakaan toistaiseksi, salli.

3rd_party105/241

Kai nyt AD:n koodarilauma pystyy väsäämään sivustolle maksumuurin, joka blokkaa kaikki mainosestoja käyttävät? Täällä tuntuu vallitsevan yleinen mielipide jonka mukaan mainontaa ei tarvitse sietää, ja on yhdentekevää jos palvelut menevät nurin. No pistäkää heiltä palvelut nurin!

Petteri, haastan sinut blokkaamaan blokkaajat.

3rd_party106/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Juuri nämä saavat käyttämään estäjiä. Itsellä tosin videot eivät käynnisty itsekseen, mutta minulle riittää se että mainos on kesken uutisen. Silloin otetaan Stylebot laajennus käyttöön ja mainokset lähtevät jatkossa pimentoon.

Jos järkeistätte mainonnan, lupaan kokeilla ilman omia virityksiä viikon. Tosin aika harvoin AD:n uutisiin eksyy, juurikin laskeneen laadun vuoksi. Kun kiinnostaa muutkin kuin piraattien asiat ;)

Kaikkein perversseintä on valittaa ärsyttävistä mainoksista, kun oman viestin päättää punaisena vilkkuva banneri.

iivari69107/241

Ilman AdBlock Plussaa AfterDawn etusivu latautuu vanhalla läppärilläni, 1 minuutti ja 54 sekuntia. (n. 2 minuuttia on kohtuuton aika.)

AdBlock Plussa päällä etusivu latautuu n.16 sekuntissa.

Eli joudun kyllä estämään mainokset jatkossakin. Sorry!

EDIT:
Tämä uutinen.
- 2 minuuttia 28 sekuntia (AdBlock pois)
- 0 minuuttia 30 sekuntia (AdBlock päällä)

Jotain rajaa mainoksiin, kiitos!

vema112108/241

Ei voisi poissulkea porukasta ne, jotka laittaa mainoseston päälle? Niille nyt kerran muutenkin sopii se, että tämä muille tärkeä ohjelm poistuu.

Porukkaan voisi tulla muiden kaveripiireistä uusia jäseniä niiden "poislähteneiden" tilalle.

Nyt kun huomataan, että jokin mainokset poistava ohjelma ilmestyy jonkun sivuilla käyneen koneelle, niin sivut "sammuu" heti ja tulee vain teksti, että laita mainokset näkyviin, niin pääset taas sivuille lukemaan.

Mainoksissa mahdollisesti oleva haittaohjelma aktivoituu yleensä vasta kun mainosta klikkaa ja ainakin oma virustorjunta huomaa asian välittömästi poistaen sen.

vema

saanimaa109/241

Minua ei mainokset häiritse, ei kännykällä selatessa eikä tietokoneella. Koko ruudun mainoksen voi kätevästi sulkea ruksista ja homma sillä selvä.

Ymmärrän myös sen, että ilman mainoksia ei tällaisia sivuja ole olemassa.

Sivun kohderyhmä on sellainen, jotka adblockereita käyttää. Itse en tunne tai tiedä ketään, joka blockereita käyttäisi. Lienee outoa, kun näitä kommentteja lukee niin näyttää että lähes kaikki blockereita käyttävät.

Petteri, jos nyt kävisikin niin, että blockerit poistuisivat sivujenne kohdalta, vähenisikö mainonta vai menisikö saavutettu hyöty omiin taskuihin? Ymmärrän toki tämän, liiketoimintaahan tämä on.

Tasapainottelua lienee miten saavuttaa tarvittava liikevaihto kuitenkaan käyttäjäkokemuksen kärsittyä ja lukijoiden saamiseksi sivustolle myös jatkossa. Kova on homma ja kovenee entisestään tulevaisuudessa. Valitettavasti.

Harmi, että kaikki uutistuotanto on pikkuhiljaa valumassa suurten mediatalojen syliin.

user@org (vahvistamaton)110/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:

Niin vain on nyt ollut jo pitkään otsikoinnit huomiohakusia ja uutisointikin "puolueellista" että omalta osaltani voin hyvin sanoa etten tuota adblokkia poista.


Tee niin että maksa vasta kun tuote vastannut lupausta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:


Mainosesto estää myös mainosten kautta levitettäviä haitakkeita, viruksia jne. Toivottavasti niitäkään ei ilmene?


Totta, olet oikeassa, mutta mutta ilmaisesti harvalla oikea syy estäämainokais, sillä jos haluaa suojautua haitakkeiden varalta niin käyttää sellaisia asetuksia / välineitä jotka suojaavat sellaisilta riskeiltä.

Ei pyydetyn sisällön suodatusta voi tarvita kaveriksi, jos klikkaa linkkiä missä luvataan tietoa asiasta X, niin voi joutua lataamaan (maksamaan) moninkertaisesta määrästä dataa niin että luvattu/pyydettyn osuus lasketaan sadasosissa kokonaisuudesta.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Täällä on myös harjoitettu sensuuria, joka on demokratian vastaista.

Onko nimimerkki entinen toimittaja jonka kaikkia juttuja ei ole julkaistu ? Vai mitä ihmettä tuolla tarkoitat ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Lainaus:

Mainosesto estää myös mainosten kautta levitettäviä haitakkeita, viruksia jne. Toivottavasti niitäkään ei ilmene?

Käytämme ainoastaan valtavien mainosteknologiajättien....

Jos sivuto sisältää 3. osapuolen upotettu sisältöä, käyttäjän on entistä vaikeampia luoda käistystä sivuston luotettavuudesta.

Jos sivustoon lisätty 3. osapuolen sisältöä jonka asiaks mieltää haitalliseksi, tai ristiriitaiseksi lupuksen kannalta, niin asiakas voi tehdä siitä kovasti yleistävän arvion. luottamuksen takaisin saaminen on hidasta.

Lainaus:

Tietokoneella kotimaista AfterDawnia käyttävistä käyttäjistä 44.2% käyttää Adblockia tai vastaavia mainostenestoon tarkoitettuja työkaluja.


Tarkka-arvio.
Jos käyttäjällä tarkoitetaan luonnollista henkilöä, niin sivuston kohderymän perusteella kuullostaa pienemmältä kuin olisi arvannut.
Noistakin varmaan kouriintuntuva osuus käyttää Afterdawn.com sivua myös ilman estoa.
Liikevaihdon kannalta ikävä puoli saattaa olla että estoja ahkerasti ja tehokkaasti käyttävät ovat juuri niitä aktiivisiä käyttäjiä., kuvittelen siis että sivuston kohderymä olisi juuri sellaista.

HifiTollo111/241

Olen jo vuosia sitten kyllästynyt rääkyviin, pomppiviin, vilkkuviin, välkkyviin, hidastaviin ja jumittaviin mainoksiin, joiden useimpien tyrkyttämät tuotteet ja palvelut eivät kiinnosta pätkääkään.

Käyttänyt siis Adblockia kaikkien selainten kanssa kaikissa perheen koneissa.

Jos mainokset olisikin tehty sen verran hienostuneesti, etteivät ne riko sivun asiaa ja graafista ulkoasua, mutta --- mainosten tyylikkyyttä voi verrata siihen, että istuisi kuuntelemassa huilukonserttoa, ja kesken kaiken lavalle hyppäisi hemmo megafonin kanssa huutelemaan ulostuslääkemainoksia, siihen musiikin päälle. Täytyyhän mainoksen erottua!

Välillä kun kokeilee jotain uutta selainta/käyttistä/laitetta ei tule heti laitettua Adblockia, ja säikähtää kyllä pian. Jos etsin tietoa levyasemista, en halua puolen sivun mainoksia kiinalaisista postimyyntimorsioista.

Tällä hetkellä käytan selaimissa uBlockia, se tuntuu kevyemmältä ja nopeammalta kuin Adblock, vallankin vanhoissa ja heikoissa markettitarjouskoneissa, joita perheeni masiinat pääasiassa ovat.

Tämän kirjoitin Toshiban Chromebookilla, Mozilla Firefox-selaimella. Koneessa pyörii Ubuntu Linux 14.04 ENG, minkä olen asentanut koneen SSD:lle Chromium OS:n rinnalle Crouton/Crosh-shell -menetelmällä, ja molemmat käyttikset pelaavat mainiosti, ja vaihto niiden välillä käy lennossa sekunnissa.

Toshiba Chromebookin ostin Gigantin alekorista hintaan 160eur.

Ubuntu Linux (mitä olen käyttänyt versiosta 6) ei maksa mitään, eikä mainoksiakaan tarvitse sietää. Samoin Mozilla, Crouton ja Crosh-shell. IT voi olla sangen edullista, kun sitä tehdään yhteistyössä. Jokainen voi ainakin testata, ellei peräti kehittää, neuvoa muita, antaa vinkkejä ja kertoa nikseistä alan saiteilla. Linux on mainio idea ja Ubuntu mainio esimerkki toimivasta yhteisöstä ja elävästä kehitysorganismista. Sellaista tuen mielelläni työlläni, ja jopa rahallani, ostan aiheeseen liittyviä lehtiä ja kirjoja.

Parasta mainontaa mille tahansa tuotteelle tai asialle on tyytyväisen käyttäjän itse saiteilla antama palaute käyttökokemuksista. Eo tekstissäni mainostin siis Toshiba Chromebook:ia, Chrome OS:ää, Linux-käyttistä, Crouton/Crosh-Shell palikoita, Mozilla selainta ja uBlock-mainosestolaajennusta. Itse asiatekstissä, ilman hyppiviä ja kirkuvia viedoita. Paras mainos on tyytyväisen käyttäjän palaute käyttökokemuksistaan.

miihkaili112/241

Otin mainoksen eston pois ja muistutus sen käyttöön otosta tuli heti eteen. Vanhalla Dellin läppiksellä lähes minuutin hyytyminen koneella. Ei mitään pysty tekemään. Luultavasti videomainos suurin syypää.

user@org (vahvistamaton)113/241

Klikkihuoraukselle voisi olla vaihtoehto. oma uutisyöte maksaville.

Ei pitäisi olla kallista.

Toimittaja joutuisi toki tekeen töitä kun miettii mistä nyt oikein kirjoittaa, onko tästä uutiseksi. no niin varmaan hän mielessää tekee joka tapaukssa. Pienen vaivan vastineeksi vähentäisi myös kustannuksia.

Maksun väitys maksaa, pilotissa voisi käyttää bitcoineja, jolloin siihen ei tarvi suuresti investoida, kirjanpitäjä pitää toki ensin puhua ympäri.

vema112114/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iivari69:

Ilman AdBlock Plussaa AfterDawn etusivu latautuu vanhalla läppärilläni, 1 minuutti ja 54 sekuntia. (n. 2 minuuttia on kohtuuton aika.)

AdBlock Plussa päällä etusivu latautuu n.16 sekuntissa.

Eli joudun kyllä estämään mainokset jatkossakin. Sorry!

EDIT:
Tämä uutinen.
- 2 minuuttia 28 sekuntia (AdBlock pois)
- 0 minuuttia 30 sekuntia (AdBlock päällä)

Jotain rajaa mainoksiin, kiitos!

Sulla on varmaan joku 88 käytössä kun kestää noi kauan. XP:llä etusivu latautui 15 sek, Vista 11 sek ja 7 32 bit alle 3 sek. Nettinopeus on vain tuollainen nettiveppi, jonka kautta ei pysty esim. elokuvia katsomaan. Suurin homma oli käynnistää testiä varten nuo kaksi tosivanhaa läppäriä. XP:tä pyrittävä läppärikin on jo kuukauden päästä 22 vuotta täyttävä ja niin vain pystyi lataamaan etusivun mainoksineen kaikkineen.


Henry1979115/241

On tääki hassua ku nettinopeus topikissa porukka kehuu kilpaa ku on valokuitua yms. yberi dyberi nettejä ja nyt sit kaivellaan kellarin perukoilta museovehkeitä näyttämään toteen kuinka hitaasti sivut latautuu :D

upap116/241

Jotenkin ironista että sivusto joka tukee piraatteja ja piratismia itkee siitä kun käyttäjät "ottavat sisällön ilmaiseksi" aiheuttaen taloudellista ahdinkoa ja lopulta konkan 😃 niimpä... Toivottavasti tämä saisi edes jotkut ihmiset ymmärtämään että kun jätetään tukematta sivustoja sekä muita mediatuottajia niin pitkässä juoksussa kustaan vaan omaan nilkkaan kun tosiasia on se että ketään ei uhraa aikaansa paljoakaan ilman palkkaa... Tietenkään tässä sosiaalipummien luvatussa maassa tuo voi olla vieras käsitys....

Esa_H117/241

Nykyisin sivustoilla ei ole mitään käsitystä näytettävien mainosten koosta (mm/px, kB), sisällöstä (video/ääni) tai muistakaan ominaisuuksista.

Vaikuttaa siltä, että sivustojen ylläpitäjät eivät itse viitsi edes vilkaista millaista sotkua lopputulos on. Edellä mainittujen haittojen lisäksi mainosten koko voi vaihdella, jolloin alempi sisältö pomppii ylös alas.

On kolmaskin vaihtoehto (ainakin). Laittakaa mainokset omalle hostille. Silloin ne tulisivat myös paremmin tarkistetuiksi ja vastuu kohdentuisi paremmin sivustojen ylläpitäjiin sivustojen toiminnasta kaikissa tilanteissa.

vonhertz118/241

No niin. Tämähän on nyt taas näitä ikuisuuskysymyksiä. Jos mainosrahoitteinen palvelu ei takaa tuloja riittävästi, tehkää toisenlainen palvelu. Ei ole kovin järkevää tai edes kunniallista pyytää käyttäjiä sallimaan mainokset vain siksi, ettei itse ole viitsinyt/keksinyt/ehtinyt luoda kannattavaa liiketoimintamallia.

Yritykset voisivat viettää tovin miettiä sitä, kumpi tässä ruokkii kumpaa. Yritykset ja palvelut ovat asiakkaita/käyttäjiä varten, ei toisinpäin. Jos rahaa ei tule tarpeeksi, innovoi. Jos et osaa innovoida, vaihda alaa. Tässä tapauksessa ei tarttis edes innovoida, muuttaa vaan palvelun maksulliseksi niin voisi keskittyä siihen sisällön tuottamiseen eikä siihen vitun klikkien jahtaamiseen. Raha ja huomiohuoraus on muuttanut lähes kaiken uutisoinnin nykyään täysin vastenmieliseksi.

Olisi mielenkiintoista nähdä jotain faktoja siitä, kuinka paljon mainostajat maksavat per "nähty" mainos. Pystyykö herra toimitusjohtaja heittää jotain lukuja pöytään?

MasaAntsa119/241

Pienen kokeilun jälkeen pakko sanoa että voisin ottaa adblockin pois jos nämä pakkoladattavat videomainokset loppuisivat. Mutta niin kauvan kun niitä on sivuilla tulen pitämään adblockin päällä.

JoniS120/241

en ole adblockia tai vastaavaa tietokoneella käyttänyt moneen vuoteen, välillä kiroilen jos satun eksymään sivulle mistä pomppaa 50 mainosta naamalla kivoine väreineen, mutta eipä se elämää kaada, tiedän etten vieraile sivulla jatkossa.

olen varmastikkin niin turtunut jo mainosten aiheuttamaan hidastumiseen sivuja ladatessa etten edes huomaa siinä kohtaa mitään ongelmaa?(btw. sivu latautuu niinkuin Petteri sanoi, ensin sisältö, sen jälkeen mainokset "yksitellen") millähän tuosta aikaa ottaisi? ei noita sekuntin aikoja oikein sekuntti kellolla mitata, joidenkin ilmoittamat 2min latausajat kuulostaa aika absurdeilta, ellei koneessa ole vikaa tai se joutaisi museoon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MasaAntsa:

Pienen kokeilun jälkeen pakko sanoa että voisin ottaa adblockin pois jos nämä pakkoladattavat videomainokset loppuisivat. Mutta niin kauvan kun niitä on sivuilla tulen pitämään adblockin päällä.

ja niin kauan, kuin pidät sitä päällä muiden kanssa, AD:lla ei ole varaa ottaa niitä pois, tai vaihtoehtoisesti tuottaa lisää sisältöä tai vaikka viettää mukavaa lomaa kovan työn ohessa.

tonttila121/241

Laitetaan ad poikkeuksiin, näin.

muranziel122/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sun mielestä sananvapauden nimissä saa sanoa mitä vaan ilman mitään vastuuta?

Netti123/241

Mainostus ei haittaa. Vaan tietojen keräämisen salliminen esim google facebook ym muut.
Liittyy tuohon yksityisyyden suojaan.

dRD124/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vonhertz:

No niin. Tämähän on nyt taas näitä ikuisuuskysymyksiä. Jos mainosrahoitteinen palvelu ei takaa tuloja riittävästi, tehkää toisenlainen palvelu. Ei ole kovin järkevää tai edes kunniallista pyytää käyttäjiä sallimaan mainokset vain siksi, ettei itse ole viitsinyt/keksinyt/ehtinyt luoda kannattavaa liiketoimintamallia.

Niin, käytännössähän malleja on kaksi:

-mainostajat maksavat sisällön, kuten nyt

tai

-käyttäjät maksavat sisällön kuukausimaksuina

Lainaus:

Olisi mielenkiintoista nähdä jotain faktoja siitä, kuinka paljon mainostajat maksavat per "nähty" mainos. Pystyykö herra toimitusjohtaja heittää jotain lukuja pöytään?

Vastaus on "riippuu". Mutta noin karkeasti voitaisiin sanoa, että kotimainen, keskisuuri media, jolla on kohdennettu yleisö, tienaa tuhatta ei-mainosblokattua sivulatausta kohden jotain 2 euron ja 10 euron välistä noin vuoden ajalle jaettuna. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Jotkut sivustot enemmän, jotkut sivustot vähemmän. Pienimmät sivut selkeästi vähemmän.

Eli jos ajattelet, että käyt lukemassa kaikki kuukauden aikana kirjoitetut uutisemme, selaat jotain muutakin sivuilta (esim. softia download.fi:stä, etusivuamme, jne), sivulatauksia tulee vakituiselle aktiivikäyttäjälle ehkä 700 kuukaudessa, eli saitille jää käteen jotain 1,40e ja 7 euron välistä kuukaudessa, oikeasti vähän vähemmän, koska mainonnan frekvenssit on säädetty yleensä niin, että ns. tiettyä kampanjaa ei näytetä yhtä käyttäjää kohden kuin N kertaa vuorokaudessa, jolloin muut päivän sivulataukset ovat mainosverkosta tulevaa mainontaa, josta maksetaan sitten vähemmän.

Iso osa käyttäjistähän käy saitilla noin 10 kertaa kuukaudessa, generoiden ehkä 20 sivulatausta - satunnaisia kävijöitä esim. Amppareista, HIGH.FI'sta ja Facebookista siis. Joten mainonnassa pienistä puroista syntyy se vuositason liikevaihto, jolla tätä toimintaa pyöritetään.

jonilaht125/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Jokainenhan saa päättää miten tekee. Jos nykyinen liiketoimintamalli ei toimi, on sitä muutettava.

Screenshotin perusteella mainoksissa tuputetaan haittaohjelmia ja muuta paskaa, leipätekstin keskellä videomainosta ym. Ihmettelen, että yli puolet sietää tuollaista ripulia. Positiivista on, että iOS:issa on nykyään mainonnanesto ja Androidiin on vaihtoehtoja ilman roottaamistakin, WP:stä en tiedä, kun en ole koskaan käyttänyt.

dRD126/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Netti:

Mainostus ei haittaa. Vaan tietojen keräämisen salliminen esim google facebook ym muut.
Liittyy tuohon yksityisyyden suojaan.

Käytämme DoubleClickiä mainonnan hallintaan, valtaosan mainostajien seuranta-asetuksista voit säätää tämän sivun kautta:

https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated

Tuolta ruksit pois keksien trackayksesta ja mikään mainostaja, joka pyörii meillä DoubleClickin kautta, ei käsittääkseni saa sinusta mainosseurantaa mahdollistavaa tietoa.

smb22127/241

Minulla Chrome-selaimessa uBlock Origin päällä,
Edge ilman.

Tästä lähtien luen AfterDawnia Edge-selaimella!

No problem ...

dRD128/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti smb22:

Minulla Chrome-selaimessa uBlock Origin päällä,
Edge ilman.

Tästä lähtien luen AfterDawnia Edge-selaimella!

No problem ...

Tai voit lisätä uBlock Originiin AfterDawnin (ja sisarsivustot, kuten Puhelinvertailun) poikkeuksiin, joissa sallitaan mainokset. Ohjeet:

https://sites.google.com/site/easylinux...n-all-browsers-

sambyla129/241

Enpä olisi uskonut lukevani tälläistä herätessäni aamulla.

Ihan aluksi on täysin moraalitonta syyllistää lukijoita siitä, jos teillä menee heikosti. Ensin on katsottava peiliin, josko sieltä löytyisi syypää heikkoon talouteen..eli hallinnointi kuluista ensin pois ylimääräiset ja sitten katsoa onko tarpeen 20 työntekijää ja 4 ulkomailla.

Jos teidän linja on se, että käyttäjä ei saa valita haluaako hän nähdä yhden yhtäkään mainosta niin vika on TEISSÄ, AD oy;ssä. Henk.koht. olen täysin kyllästynyt mainoksiin, mainoksia tv, mainoksia radio, mainoksia, mainoksia,mainoksia....minä en halua nähdä mainoksia ollenkaan, ja jos se tarkoittaa, että en pääse joillekin sivuille niin olkoon niin. Asiakkailla täytyy olla vapaus valita, ilman syyllistämistä. Mutta tämä juttu kertoo paljon enemmän teistä AD oy:n johtajat ja työntekijät, kuin meistä lukijoista. Ahneella on paskanen loppu.

Nyt poistan AfterDawn:n kirjanmerkeistä. Enkä ole tulossa takas, koska syyllistätte lukijoitanne ja millä perusteella...säälittävää. Ahneella on paskanen loppu.

Have a nice life AD! Toivottavasti saatte bisneksenne kulkemaan ilman mainoksi ja syyllistämistä.


Menkää itseenne!!

wipe2000130/241

Kyseessä on varmasti hyvin yleinen ongelma webbisivustojen tarjoajien parissa. En kuitenkaan näkisi, että "pakolla" tukeminen on oikea ratkaisu. Esim. Iltalehti on kohdallani nyt ylittänyt kynnyksen, että siellä vierailu ärsyttää enemmän kuin tuo iloa, niin klikkikalasteluksi kaikki otsikointi ja suurin osa sisällöstäkin on mennyt.

AD on nyt viime aikaisen sisällön perusteella jo turhan lähellä samaa pistettä. Jo hyvin pitkään mukana olleena toivon kyllä, että sivusto pysyy pystyssä, tosin melkein enemmän keskustelupalstojen kuin viimeaikaisten uutisten tai testien takia. Rahan keruu on kuitenkin sivuston vastuulla, ei käyttäjien. Tälläinen ihmisten herättely tietysti onkin yksi tapa lisätä tuloja ja toivottavasti auttaa edes tilapäisesti.

Itse en siis valitettavasti ole valmis hyväksymään lisää mainoksia edes hyvän asian tuen takia. Osalla käyttämistäni koneista (tämäkin) sivusto muuttuu käyttökelvottomaski ja osalla vain ärsytys kasvaa liian suureksi, jos blokkerin ottaa pois. Jos tämä ei kelpaa, siirryn muille sivustoille. Ja sama juttu, jos sivusto muuttuisi maksulliseksi. Moraalisesti katson myös, etä olen jo antanut aika paljon ilmaista sisältöä n. 6700 kirjoittamallani viestillä, joista suurin osa on ainakin pyrkinyt auttamaan muita lukijoita näiden ongelmissa ja siten lisännyt sivuston kävijämääriä, kun ihmiset tuntevat saavansa täältä apua. Tai näin ainakin toivon.

Onnea siis rahankeruulle. Koittakaa keksiä paljon hyviä uusia ideoita, jotka eivät karkoita lukijoita, niin kaikki voittavat. Helppoa se ei kyllä varmaankaan ole.

Netti131/241

Sivusto on jatkuvien analyysien kerääjien tiedossa Google.New Relic.Scorecard.Tns.
Siinä oli ainakin neljä.Sen lisäksi Twitter trackeria ja Facebook Trackeria.
nuo on tulpattu ainakin omalta osalta.
Minua ei myydä vaikka olenkin käyttäjä.

Deadagent132/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.


Itse pistäisin ihmiset jotka syyttävät asiakkaitaan oman bisneksen huolista tuohon muottiin. Aika säälittävää mielestäni.

Lainaus:

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.


"Millä oikeudella ihmiset käyttävät ilmaista palveluani ilmaiseksi DERP"
Jos haluat väkisin maksua, pyydä sitä. Lahjotusmalli taitaa suomessa olla miltei mahdotonta saada alkuunsa mutta jonkin sortin premium ei ole. ja joo-o "on vaikeaa vinku vinku", ymmärtääkseni kyseessä on työ, ja työ ei ole koskaan helppoa. Ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

Lainaus:

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Jälleen kerran, turha syyttää asiakkita omista ongelmistaan.

Ja sitten itse artikkeliin koska sielläkin mutamia mahtipoimintoja

Lainaus:

Mielestämme kyseessä on vaihtokauppa. Tuotamme sisältöä, maksamme palkkaa, verot, sosiaaliturvamaksut ja mitänäitänyton, joita Suomessa työnantaja maksaa. Annamme käyttäjiemme lukea tuon maksetun sisällön ilmaiseksi. Vastapalveluksena pyydämme, että selaimesi lataa sivuilla näkyvät mainoksemme, vaikka se sattuisikin hidastamaan selaimen toimintaa, kuluttamaan 0.1W enemmän energiaa tai hidastamaan jonkin taustalla latautuvan tiedoston siirtoa.

Tottakai se on sitä teidän mielestänne vaihtokauppa, lukijoiden näkökulmasta however se on heidän omien resurrssien tuhlaamista.
Kyse ei ole sähkölaskuista, kyse on käyttömukavuudesta, koitin tossa laittaa adblockin pois ja sivun lataus kesti ikuisuuden ja selain oli vähällä kaatua. Tiedän että en selaa parhaalla mahdollisella koneella tähän tapaukseen mutta tiedän myös että moni muut näitä lukeva ei myöskään selaa kauhean kaksisella koneella.

Olen kyllä tietyistä sivustoista ottanut adblockin pois ongelmista huolimatta mutta siinä vaiheessa tulee tehdä silmissäni jotain todella poikkeuksellista. Ikävä kyllä te ette ole poikkeuksellisia jonka takia en ole kauhean usein edes täällä käynyt viimeaikoina. Joten tuskinpa menetitte mitään merkittävää minusta, joka tapauksessa en usko olevani ainoa jonka perustelu on lähinnä se että sivuston käyttö sujuu huomattavasti paremmin ilman mainoksia.

smb22133/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti smb22:

Minulla Chrome-selaimessa uBlock Origin päällä,
Edge ilman.

Tästä lähtien luen AfterDawnia Edge-selaimella!

No problem ...

Tai voit lisätä uBlock Originiin AfterDawnin (ja sisarsivustot, kuten Puhelinvertailun) poikkeuksiin, joissa sallitaan mainokset. Ohjeet:

https://sites.google.com/site/easylinux...n-all-browsers-

Kiitos neuvosta!
En tiennyt koko mainosjutusta ennen, ihmettelen vaan, miten jotkut on niin järkyttynyt tästä asiasta.
Ei AfterDawn pakotta ketään ottaman päältä blokkausta – tämä on informatiivinen tieto.
Mielelläni autan sivustoa, olen itse saanut apua täältä yli kymmenen vuotta. En vieraile sivustolla joka päivä ja kyllä kestän nämä mainokset. Voi niistä olla hyötöäkin joskus.dRD134/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sambyla:

Ihan aluksi on täysin moraalitonta syyllistää lukijoita siitä, jos teillä menee heikosti.

Kukaan ei kai ole syyllistänyt? Yksinkertaisesti kerrottiin, että käyttäjien tekemillä valinnoilla on vaikutuksensa.

Jos puolet blokkaa mainokset, tulee sivuille puolet vähemmän uutisia ja arvosteluja. Jos kaikki blokkaavat mainokset, ei sivuja enää ole. Tai sitten raha pitää kerätä käyttäjiltä.

LinuxIRCsauna135/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muranziel:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sun mielestä sananvapauden nimissä saa sanoa mitä vaan ilman mitään vastuuta?

Vastakysymys: oletat tai väität siis, että harjoittamalla 100% sananvapautta ihmisestä häviää vastuu- ja tai vastuuntunto?

Miksi pidät tavallaan oletuksena -loukkaavia tai jopa tuhoisia puheita- jos kyse on 100% sananvapaudesta? Ihmisillä on yleisesti ottaen terve järki tallella ja hyvät käytöstavat. Se pieni osa väestöstä joka tavalla tai toisella on häiriintynyttä, tekevät mitä häiriintyneeseen mieleensä juolahtaakaan, oli sitten sananvapautta, lakeja, säädöksiä jne. tai ei.

PatrikSelin136/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sambyla:

Enpä olisi uskonut lukevani tälläistä herätessäni aamulla.

Ihan aluksi on täysin moraalitonta syyllistää lukijoita siitä, jos teillä menee heikosti. Ensin on katsottava peiliin, josko sieltä löytyisi syypää heikkoon talouteen..eli hallinnointi kuluista ensin pois ylimääräiset ja sitten katsoa onko tarpeen 20 työntekijää ja 4 ulkomailla.

Asiakas ei ole aina oikeassa. Tuntuu oudolta, että moni kokee sivuston sisällön arvottomaksi, mutta käy silti täällä.

Deadagent137/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muranziel:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LinuxIRCsauna:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Asiamattomat kommentit kuuluukin poistaa

Olen täysin eri mieltä ja eri linjoilla. Joko on sananvapaus tai sitten ei ole sananvapautta. Äläkä suotta ala änkyröimään sitä teennäistä sepitystä "mitä sananvapaus on ja mitä se ei ole".

Jos ahdistuu "asiattomia" kommentteja lukiessa tms. niin se on "voi voi".

My two cents.

Sun mielestä sananvapauden nimissä saa sanoa mitä vaan ilman mitään vastuuta?

Vastakysymys: oletat tai väität siis, että harjoittamalla 100% sananvapautta ihmisestä häviää vastuu- ja tai vastuuntunto?

Miksi pidät tavallaan oletuksena -loukkaavia tai jopa tuhoisia puheita- jos kyse on 100% sananvapaudesta? Ihmisillä on yleisesti ottaen terve järki tallella ja hyvät käytöstavat. Se pieni osa väestöstä joka tavalla tai toisella on häiriintynyttä, tekevät mitä häiriintyneeseen mieleensä juolahtaakaan, oli sitten sananvapautta, lakeja, säädöksiä jne. tai ei.

Vaikkakin olet oikeassa siinä suhteessa että valtion osalta sananvapautta ei tulisi rajoittaa (suomessa varsinaista sananvapautta ole koskaan ollutkaan näin btw). Afterdawniin tämä periaate ei samalla tavalla päde. Afterdawn on yksityinen taho eikä valtio, täten hänellä on oikeus poistaa mitä tahansa kommentteja. Et voi odottaa voivasi sanoa mitä tahansa toisen talossa ilman että sinut heitetään ulos, sen sijaan poliisin ei asiaan kuuluisi puuttua.

On olemassa netissä palveluja jotka nimenomaisesti vannoutuvat täydelliseen sananvapauteen, ja heidät tuleekin pitää tästä vastuussa. Afterdawn ei tietääkseni ole koskaan antanut lupaa sanoa aivan mitä sylki suuhun tuo. Ei sillä etteikö siitä voisi ilkkua jos mielestään huterin perustein annetaan bannia yms.

sambyla138/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sambyla:

Enpä olisi uskonut lukevani tälläistä herätessäni aamulla.

Ihan aluksi on täysin moraalitonta syyllistää lukijoita siitä, jos teillä menee heikosti. Ensin on katsottava peiliin, josko sieltä löytyisi syypää heikkoon talouteen..eli hallinnointi kuluista ensin pois ylimääräiset ja sitten katsoa onko tarpeen 20 työntekijää ja 4 ulkomailla.

Asiakas ei ole aina oikeassa. Tuntuu oudolta, että moni kokee sivuston sisällön arvottomaksi, mutta käy silti täällä.

Itseasiassa, mulle on aivan sama onko tätä sivustoa vai ei, käyn täällä vilasemassa pääuutiset 1-2krt/2vk.

Se mikä tässä alkoi ärsyttämään on tämä syyllistäminen ja säälin keruu. Se on mainostajien, sivuston ja muiden siihen osallistujien vika, jos tällaisia adblokkereita käytetään. Ei lukijoiden.

Toki ymmärrän, että on vaikeat ajat meneillään ja kaikkensa on yritettävä selviytyäkseen, mutta pitää osata myös mukautua ja kuunnella asiakkaita, että mitä he haluavat. Jos ainoa keino saada pidettyä OY käynnissä, on mainoksien kautta saatu raha niin mielestäni on huono business idea alkuunsa, ja ehkä teidän olisi syytä katsoa peiliin, että mitä voisitte tehdä erilailla. Ette te ole ainoa sivusto jolla menee heikosti.
Niinkuin totesin, tarkistakaa hallinnointi kulut ensin, ennen kuin alatte tällästä skeidaa suoltaa. Saahan sitä kertoa totuuksia, mutta tapa jolla kerrotte on vähintäänkin epäilyttävä, ja kuvottava.
"Ja käskekää muitakin tekemään samoin". NOHUHHUH!! Minä en ketään käske, enkä ole muiden käskytettävänä. Jos AD:n TJ sanoo tällästä, niin se kertoo paljon teistä ja saa mennä konkkaan vaikka heti. Ei tällä sivustolla paranneta maailmaa, joten yksi lysti mitä sivustolle tapahtuu.

Olisi kiva tietää millaisilla autolla ajatte, millaset on teidän auto/asuntolainat, yms... Ukkini on joskus todennut, että ei ne suuret tulot ratkase vaan ne pienet menot. Ei kaikista ole menestyksekkään yrityksen pyörittäjiksi..

JoniS139/241

Lainaus:

Se on mainostajien, sivuston ja muiden siihen osallistujien vika, jos tällaisia adblokkereita käytetään. Ei lukijoiden

Eli lukijassa joka ajattelee että hän oikeutettu saamaan kaikki "ilmaiseksi" ei ole vikaa? Niin helppoa kun se on syyttää muita, kannattaa myös välillä katsoa peiliin.

Tämä, "minulle kaikki, en luovu mistään, otetaan muilta"(tuntuu olevan yleinen ajatusmaailma suomalaisilla ihan sama mistä puhutaan), tulee vielä koitumaan muunkin kuin tämän sivuston tuhoksi.

Vielä suomennettu versio yllä olevasta väittämästä.
1. Haluan nähdä sisällön (=minulle kaikki).
2. En halua nähdä mainoksia (= en luovu mistään).
3. Käytön adblockia (= otan pois muilta).

PatrikSelin140/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Tämä, "minulle kaikki, en luovu mistään, otetaan muilta"(tuntuu olevan yleinen ajatusmaailma suomalaisilla ihan sama mistä puhutaan), tulee vielä koitumaan muunkin kuin tämän sivuston tuhoksi.

Mitä meinaat? Ei olla valmiita maksamaan rahaa ja eikä haluta nähdä mainoksia. Sivustohan voi kerätä rahaa monella muulla tavalla, kuten huumeilla.

Laittakaa blocki, joka estää sivun näkymisen kyseisillä henkilöillä.

pentsu141/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AkQ:

Miten mainoksia voi mitenkään puolustaa? Ai rahan takia vai? Huhhuh.. Mainokset pilaavat maailmaa. Vittuun kaikki mainokset!

Lukutaito ei riittänyt ketjun avauksen lukemiseen? Kuten ei näköjään monella muullakaan. No selvennän osaltani vähän. Ihmiset ylläpitävät sivustoa työkseen. He eivät tee tätä sen vuoksi että haluaisivat miellyttää kaltaisiasi vaan yllätys, yllätys, ihmiset tekevät työtä sittenkin rahasta. Tienatakseen elantonsa.

tthuhta142/241

Mainonnanesto-ohjelmien suosio on seurausta mainostajien järkyttävästä ahneudesta. Päällekäyvä häiritsevä mainonta on mahdollista vain netissä ja sitä tosiaan käytetään. Ja se on todella ärsyttävää. Siksi AdBlock tai vastaava on must have miellyttävän nettiselaamisen mahdollistamiseksi.

Lehdessä on mainoksia, mutta voimme lukea juttuja ilman että ne häiritsevät, koska ne eivät vilku eivätkä pidä ääntä, eivätkä hyppää yhtäkkiä silmille kun olet lukemassa artikkelia. Katselemme mainoksia mielenkiinnosta ja löydämme niistä myös ostettavaa. TV:ssäkin mainokset ovat omilla ajoillaan eivätkä häiritsemässä katselua muina aikoina.
Ymmärrämme sen, että voimme katsoa ilmaisia kanavia juuri mainosten takia ja että lehti olisi huomattavasti kalliimpi ilman mainoksia.
Ymmärrämme myös että nettisaititkin tarvitsevat rahoitusta. Haluaisimme sallia mainonnan niissäkin, mutta mainostajat eivät opi - edelleen käytetään häiritsevää mainontaa.
Olen sallinut mainosten näytön saitella, jotka sitä kauniisti pyytävät ja lupaavat olla näyttämättä häiritseviä mainoksia (animoituja, ääntä pitäviä, kaistaa ja prosessoria kuormittavia). Still-kuva, tekstiä ja linkki valmistajan sivuille on OK, kohtuullisessa koossa.

Lainaus:

Kun perinteisiä bannereita blokataan koko ajan enemmän, joudutaan ottamaan käyttöön jatkuvasti enemmän ja "ärsyttävämpää" mainontaa, jotta rahaa saataisiin palkkoihin.


Tämä on todellakin väärä tie. Adblock saa vain lisää faneja.

Laitoin Adblockin pois käytöstä Afterdawnilla toistaiseksi. Katsotaan...

kysijaakko143/241

Laitoinpa tämän paska-artikkelin vuoksi adblockerin päälle, ja päällä se myös pysyy. Ahneella on paskainen loppu.

akse144/241

Johan on whine..

Katsoisitte vähän peiliin ja miltä tää sivu oikeesti näyttää ilman adblock.

Aivan järkyttävän paljon helvetin isoja animoituja mainoksia äänillä ja ties mitä paskaa. Tuollaista ei viitti kukaan katsoa.

Voin ottaa Adblockin pois, mutta sitten jää myös käymättä täällä sivuilla.

Eikös joskus aikanaan ennen adblockia mainokset ollut pieniä bannereita sivun yläkulmassa ja ehkä sivussa? Näytöt olivat pienempiä, konetehot ei ihmeellisiä ja nettikaistaa rajoitetusti.. Eli nyt kun edellä mainituista ei ole pulaa niin onko se sallittua käyttää kaikki em. resurssit mainosten näyttämiseen? Ei kiitos.

Posti luukussa lukee Ei mainoksia
Telkkarista katson pääasiassa ladattuja sarjoja ja dokkareita sekä kanavia missä ei ole mainoksia.. jos katson mainoskanavaa niin mainosten aikana vaihdan kanavaa.

En vain halua katsoa mainoksia koska niistä ei ole minulle mitään hyötyä.. pelkästään haittaa.

Jos haluisi tukea sivustoanne niin voisin klikata jotain mainoslinkkiä mikä avaisi pop-downin selaimen taakke missä mainokset sitten latautuisi.. Toinen tapa on pienemmät mutta useampi mainos, jotka olisi keveitä.

Veikkaan että isoista mainoksista saa vaan enemmän fyrkkaa ja ahneella on paskanen loppu -> adblockit tulee heti kehiin ja rahaa itseasiassa tulee vähemmän kun hillityllä mainonnalla kun useampi voisi pitää adblockin pois käytöstä.

Nettisivustot eivät ole välttämättömiä.. ihan sama vaikka kaikki mun käyttämät sivut lakkais olemasta niin mun elämä nyt ei niin pahasti häiriintyisi siitä.

Ei ole väärin käyttää adblockia etenkään silloin kun sivustoa ei viittisi edes avata jos sen käyttö ei olisi mahdollista..

Mitään mainostuloja ei ole minun sivulatauksista tulossa koska:

A. joko niitä sivulautuksia ei ole ollenkaan
B. sivulautuksia on, mutta mulla on adblock käytössä..

Optio C. mainonta paljon paljon hillitympää, jolloin voi laittaa sivun whitelistille.

Btw seuraan nykyään muutenkin tätä sivustoa vain RSS-feedeillä..siellä ei muutenkaan mainoksia ole.

Siirtykää muutkin RSS-feedien käyttäjäksi .. kätevämpää.

NiceMan72145/241

Kokeilin eilen pitää Adblock pois päältä samoin muita blokkereita otin pois niin sivujen latailu hidastui ja noita mainoksia alkoi ilmestyä liikaa varsinkin tuo ekana oleva iso mainos pilaa...
Kävin ilman blokkeja muillakin "suomalaisilla" sivuilla, iltalehti oli ihan kamalaa luettavaa, muropaketti oli melkohyvä ehkä oli itsellä onni tai otettu vaarin mainoksista kun sieläkin ollut vastaava keskustelu...
SuperAntiSpyWare yleensä poistaa 1-10 seuranta evästettä mutta tänään sitten poistikin jo 300kpl tilaa ja resurseja viemästä.
Laitoin juuri adblockit etc. takaisin päälle niin sivutkin muuttuivai mielyttäviksi.
Ehkä joskus ylläpitäjät sattuisivat kysyä mainostuksesta että mikä häiritsee ja mikä ei mutta milloin...
Paperimainoksista menee 80% kierätykseen ilman että tulee edes silmäiltyä niitä kun vain ne harvat tekevät mainoksista miuluisia "luetaviksi".

Tkonemies146/241

Nettimainonta alkaa jäämään pikkuhiljaa historiaan. Se ei ole enää hyvä tulojen lähde koska

1. Se ärsyttää sivuilla kävijöitä

2. Käyttäjät estävät mainosten näkymisen näillä estoohjelmilla.

3. Se hidastaa selailua vaikka olisi kuinka tehokkaat laitteet

4. Harva ostaa nettimainoksissa olevia tarjoustuotteita suoraan jolloin mainostajat eivät enää niin usein mainosta netissä.

Makeke147/241

Itsellä oli pitkään adblock pois AD sivustoilla, mutta keskelle uutisia tulevat videomainokset pakottivat laittamaan blockerin päälle. Vahingossa jos sattuu viemään hiiren videon päälle alkaa infernaalinen meteli. Lisäksi nuhapumppu tabletillani rupee sivusto tökkimään mahdottomasti kun video pomppaa esiin.

Jos nämä videomainokset saisi pois, voisin harkita taas adblockin poistamista sivustolta.

PatrikSelin148/241

Voitte estää tietyn mainoksen, mutta poistatte siitä huolimatte kaiken.

lkvjkxchzjkxhzckj (vahvistamaton)149/241

Kovasti väitetään, että jos käyttäjät antaisivat meille rahaa, saisitte parempia juttuja. Oisko se nyt kuitenkin niin päin, että te alatte tekemään parempia juttuja ja vasta sitten pyydätte rahaa?

PatrikSelin150/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lkvjkxchzjkxhzckj:

Kovasti väitetään, että jos käyttäjät antaisivat meille rahaa, saisitte parempia juttuja. Oisko se nyt kuitenkin niin päin, että te alatte tekemään parempia juttuja ja vasta sitten pyydätte rahaa?

Afterdawn on tarjonnut erittäin laadukkaita juttuja useita vuosia, mutta on pakko myöntää, että tiettyä laskusuuntaa on tapahnut (mainoksia on tullut samoihin aikoihin lisää).

NiceMan72151/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Voitte estää tietyn mainoksen, mutta poistatte siitä huolimatte kaiken.

Se on se helpoin tapa... Mainokset kun eivät ole kiinostavia.

kylli152/241

Otsikko kehoitti vaikuttamaan ja tottakai toimin kuten kunnon kansalaisen tuleekin. Ei mulla muuta.

user@org (vahvistamaton)153/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tkonemies:

Nettimainonta alkaa jäämään pikkuhiljaa historiaan. Se ei ole enää hyvä tulojen lähde koska


En usko että nettimainonta olisi taantumassa, saati jäämässä historiaan, uskon päinvastoin, eli kasvan.

Ja hyvin tehty mainonta on tehokasta, enkä usko että se lähitulevaisuudessa olisi romahtamassa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Voitte estää tietyn mainoksen, mutta poistatte siitä huolimatte kaiken.


Uskon että osalla estyy vain osa mainoksista, teknisin kriteerein.
Jos haluaa suodattaa mainoksia vain mainoksen sisällön perusteella, niin taitaa olla aika vaikeaa. Esim nykyisin osa mainoksista on vaikea erottaa sivuston omasta sisällöstä, lähtökohta pitäisi olla se että mainos erottuu aina.

JOR154/241

On pois päältä täällä. Sen verran halpaa on ettei haittaa.

razieli155/241

Anteeksi pitkää viestiä etukäteen ja hattua niille jotka edes jaksaa lukea.

Kyllä niitä sivuja kaatuu...
ei niille mitään mahda jos ei iso mediatalo tule väliin ja osta koko helahoitoa.

ihan lainatakseni twitteriä

"Tuntuu oudolta, että moni kokee sivuston sisällön arvottomaksi, mutta käy silti täällä."

@sampsa_kurri
Näinhän se on todellakin

Ymmärrän kyllä tableteilla surffaavia.
MONET sivut ovat todella hitaat kun vaan pari mainosta sivulla vilahtaa
kokeile www.gamereactor.fi ja katsele vähän arvosteluita
mainosten huippusaitti sanon minä...
mutta mainokset ovat pienille sivuille tulonlähde!
Ja siitä ei pääse mihinkään!

monta vuotta olen afterdawnia lukenut ja tulen lukemaan jatkossakin
oli mainoksia tai ei
maksaa tai ei maksa
esimerkkinä voisin heittää savonsanomat
3 uutista päivässä ilmaiseksi
ennen tuli paperiversio kotiin mutta ostin digiversion
eipähän tule roskaa kaappi täyteen ja saunasytykkeitä riittää muutenkin.

Mielelläni vaikka kolehdin laittaisin kasaan jotta saataisin suomen vanhoja sivustoja pidettyä pystyssä
Afterdawn nyt ei kuitenkaan kaikkea paskaa kirjoita mitä netissä muutenkin liikkuu.
tunnustan että uutisten arvo on kyllä hieman heikentynyt vuosien varrella joka ei varmasti ole rahasta kiinni... ?

Luultavasti 70+% käyttäjistä katsoo download puoltakin täältä

sanon vain että vaikka talkoilla pidetään sivusto pystyssä
palkat,serveri ja kaista ei ole ilmaista kuten ei mikään tässä maailmassa.

Pyynylle hattua koska toi asian esille!
monet sivut kaatuvat tähänkin.. niin sanottuun mainospaskaan...

peace and out
t:Kari

Boss93156/241

Itseäni häiritsee enemmän tuo "Käytämme evästeitä, koska plaa plaa plaa", joka tulee aina kun mobiililaitteella sivulle tulee =) Tuolle lausunnollehan nyt ei mitään voi, koska EU suuressa viisaudessaan päätti tuollaisen vaatia kaikille evästeitä käyttäville sivustoille -.-

Jos nyt jotain negatiivista pitäisi mainoksista sanoa, niin mielestäni nuo "Windows:n ajurien päivitys jopa minuutissa" mainokset eivät oikein sovi sivun imagoon, koska ne mainostavat ihan rehellisesti malwarea ja koska tämä kuitenkin on teknologiaa käsittelevä sivusto; voi joku vähemmän taitava luulla niitä ihan oikeiksi ja toimiviksi ohjelmiksi =D

G_N_G157/241

Adblock koneella yhä mutta laitoin tämän sivun mainokset näkymään. Jos tuo toimisi.

razieli158/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Itseäni häiritsee enemmän tuo "Käytämme evästeitä, koska plaa plaa plaa", joka tulee aina kun mobiililaitteella sivulle tulee =) Tuolle lausunnollehan nyt ei mitään voi, koska EU suuressa viisaudessaan päätti tuollaisen vaatia kaikille evästeitä käyttäville sivustoille -.-

Jos nyt jotain negatiivista pitäisi mainoksista sanoa, niin mielestäni nuo "Windows:n ajurien päivitys jopa minuutissa" mainokset eivät oikein sovi sivun imagoon, koska ne mainostavat ihan rehellisesti malwarea ja koska tämä kuitenkin on teknologiaa käsittelevä sivusto; voi joku vähemmän taitava luulla niitä ihan oikeiksi ja toimiviksi ohjelmiksi =D

yhdyn kyllä täysin tuohon
noi ajureiden päivitys paskat pitäisi kyllä bannia
huomaamatta saattaa asentaa 60 tarpeetonta ajuria ja 200 malwarea ja 1000+ tarpeetonta paskaa
tuli muuten osuva mainos bannerissa
https://www.youtube.com/watch?v=xdLJ8UG5bNg

Snifferr159/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Adblokin käyttäjät voi HELPOSTI blokata näkemästä sivuston sisältöä.

user@org (vahvistamaton)160/241

Jos aktiivikäyttäjä generoi euron mainostulot kuussa, keskivertokäyttäjä senttejä.

jos 1,9 eurolla saisi vapautuksen mainoksista ja muusta ulkopuolisesta sonnasta, ja huorausvapaat uutisyötteet, niin saiskos kaupan päälle yhden laatu uutisen viikossa?

prc_161/241

Tämä sama itku käytiin eräällä toisella kotimaisella IT-sivustolla alle vuosi sitten läpi. Ylläpidon/tekiöiden turhan suuren kiukuttelun johdosta katkaisin silloin KAIKKI otavamedian (omistaja/rahoittaja?) lehtitilaukseni siltä istumalta, enkä ole tilannut yhtäkään takaisin. Enkä tilaa, **tuilu meni liian pitkälle.

Ja sama on mielipide nytkin. Eli: Heti kun kun järjettömän kokoiset mainokset heitetään kuuseen, niin mainosten estäjään laitan ignoren sivustolle. Nytkin huvikseen testasin ja 980x400 px digiexpoa tökkää 1280x800 ruudulle.. kiitti moro..

Itseäni ei hetkauta afterdawnin kohtalo yhtään... En edes muista milloin olen viimeksi sivustolla käynyt, salasanakin piti resetoida jotta pääsi kirjoittamaan.

Töissä käyvänä ja niistä palkkana saavana ymmärrän teidän rutinan, mutta rutiskaa niille mainostajille mainosten koosta.

Luultavasti tämä jäi viimeiseksi Afterdawn loginikseni.. heihei.

perhana162/241

Yksi mietinnän arvoinen kysymys... kun tuo adblock on kuitenkin ollut olemassa jo vuosia, todennäköisesti lähes yhtä kauan kuin itse Afterdawn... niin kuinka Afterdawn on pystynyt kasvamaan siitä alkuperäisestä lähes harrastepohjaisesta pienestä sivustosta monia sisällöntuottajia elättäväksi sivustoksi?
Jos nyt todellakin on niin että adblock on alkanut uhkaamaan sivuston kannattavuutta, niin onko tässä nyt käynyt yksinkertaisesti niin että on vaan kurkotettu liian korkealle ja unohdettu se miksi sivustoa on alunperin alettu pyörittämään.

Lääkkeeksi kannattamattomuuteen näkisin ennemminkin sen että annetaan mennä niiden sisällöntuottajien jotka tuottavat sisältöä ainoastaan rahaa tienatakseen, ja palataan takaisin siihen toimintamalliin jossa sisältöä tuottavat ne joita sisällöntuottaminen kiinnostaa oikeasti siksi että he haluavat tuottaa sisältöä aiheista joista he oikeasti ovat kiinnostuneita.

Michelola163/241

Kehittäkää ohjelma joka blokkaa mainokset mutta ei kerro siitä mainostajalle.

Disabloin nyt kuitenkin kokeeksi. Eniten silti häiritsee kun etusivun fiidi täyttyy noista "Facebook Passwrd Cracker v.9.0.1.1" -ohjelmapäivityksistä ja jää kaikki uutiset niiden alle. Enemmän pitäisi saada keskusteluja ja kysy/vastaa viestejä näkyviin eikä tollasta paskaa

Kehumattaparas164/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Yksi mietinnän arvoinen kysymys... kun tuo adblock on kuitenkin ollut olemassa jo vuosia, todennäköisesti lähes yhtä kauan kuin itse Afterdawn... niin kuinka Afterdawn on pystynyt kasvamaan siitä alkuperäisestä lähes harrastepohjaisesta pienestä sivustosta monia sisällöntuottajia elättäväksi sivustoksi?
Jos nyt todellakin on niin että adblock on alkanut uhkaamaan sivuston kannattavuutta, niin onko tässä nyt käynyt yksinkertaisesti niin että on vaan kurkotettu liian korkealle ja unohdettu se miksi sivustoa on alunperin alettu pyörittämään.

Lääkkeeksi kannattamattomuuteen näkisin ennemminkin sen että annetaan mennä niiden sisällöntuottajien jotka tuottavat sisältöä ainoastaan rahaa tienatakseen, ja palataan takaisin siihen toimintamalliin jossa sisältöä tuottavat ne joita sisällöntuottaminen kiinnostaa oikeasti siksi että he haluavat tuottaa sisältöä aiheista joista he oikeasti ovat kiinnostuneita.

Vanha suomalainen sanota kuuluu; kissa vain kiitoksella elää. Ja sekään ei pidä paikkaansa. Ilmaisia lounaitahan ei ole.

Luuleeko nimim. perhana tosiaankin, että meille sataa jotain mannaa taivaasta elääksemme tässä markkinataloudessamme? LOL...
Ei voi olla totta, onko vielä näin naiveja tässäkin it-maailmassa?

THzz165/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huvittunut:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viljis:

Juttujen tasoa voisi nostaa sen jälkeen voisin harkita.

olet aika huvittava tapaus. Käyt selvästi sivulla usein, itket laadusta ja samalla ryöstät heiltä tulon?

HEI HALOOO

Jos tämä nyt ilmaiseksi ilmestyy, tuo pointtisi ryöstämisestä on typerä. Jokaisen saa laittaa juuri ne suojaukset, mitkä haluaa laittaa.

Kotimaisen tietotekniikkaan erikoistuneella on hieman liikaa englanninkielisiä sivuja.

THzz166/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huvittunut:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viljis:

Juttujen tasoa voisi nostaa sen jälkeen voisin harkita.

olet aika huvittava tapaus. Käyt selvästi sivulla usein, itket laadusta ja samalla ryöstät heiltä tulon?

HEI HALOOO

Jos tämä nyt ilmaiseksi ilmestyy, tuo pointtisi ryöstämisestä on typerä. Jokaisen saa laittaa juuri ne suojaukset, mitkä haluaa laittaa.

Kotimaisen tietotekniikkaan erikoistuneella on hieman liikaa englanninkielisiä sivuja.

Sove92167/241

Eipä juuri näy mitään vaikka onkin ABP pois päältä ja AdSense ja DoubleClick sivustolla sallittu. Yksi näkyy silloin tällöin.

VIPI87168/241

Paljon kaikkia hyviä eri selityksiä keksisin, miksi käytän ublockkia.
Hetken mietittyä, laitoin ublockin pois käytöstä tällä sivustolla.

Kiitokset hyvistä artikkeleista jo useamman vuoden ajalta.

Ps. Juttujen tasoa kun mietitään niin en minä ainakaan osaa mainita edes 3 parempaa/yhtä hyvää suomenkielistä tietotekniikka sivustoa.

KEEP UP GOOD WORK !!!

FORWARD169/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti THzz:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huvittunut:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viljis:

Juttujen tasoa voisi nostaa sen jälkeen voisin harkita.

olet aika huvittava tapaus. Käyt selvästi sivulla usein, itket laadusta ja samalla ryöstät heiltä tulon?

HEI HALOOO

Jos tämä nyt ilmaiseksi ilmestyy, tuo pointtisi ryöstämisestä on typerä. Jokaisen saa laittaa juuri ne suojaukset, mitkä haluaa laittaa.

Kotimaisen tietotekniikkaan erikoistuneella on hieman liikaa englanninkielisiä sivuja.

Saa toki. Jokainen on vapaa laittamaan, mitä suojauksia haluaakin.

Itse olen sitä mieltä, että pitää olla kunnon koneita, joilla näitä luetaan. Mitä jostakin puhelimista tai muusta homeisesta museokapineesta, pitää olla kunnon ISOT vehkeet. Puhelimet ovat viestejä/puheluja varten lähinnä ja niiden käyttö muuhun on vain pelkkää kuvitelmaa.
Jollakin on joku älypuhelin, jollakin joku 100:n euron tabletti tai joku MikroMikko 4 tai joku IBM ThinkPad 240. No ei näillä tai vastaavilla voi edes tulla tänne, TIETOKONE sivustolle. Täällä koneita PÄIVITETÄÄN, annetaan ohjeita uusien ostamiseen jne. Ei tämä ole mikään hippien wanhojen aikojen sivusto, vaan nykyajan tietotekniikan sivusto ja koneet pitää olla SITÄ tasoa. Jos ei ole, niin menee korjaamaan vaan sitä kukka pakettiautoaan sitten pihassa. Mitä nämä täällä tekevät homeisine museokoneineen, postimerkkipuhelimineen tai kehitysmaa tasoa olevine tabletteineen vinkuen...mainoksia, ei toimi, hidasta, lagaa. Itseäni EI haittaa mainokset., mutta täällä onkin kone ja tällä käyn netissä.
Tämä on ihan hyvä uutissivusto ja mainoksia sopivasti, joten turhaa vinkua. Jos ette pysty hyviä koneita hankkimaan, menkää itseenne ja siihen kykenemättömyyteenne. Katsokaa peiliin, siellä se syyllinen on. Adblokkia ja muuta sontaa laitatte, koska ETTE PYSTY. Olette mitättömiä. Siinä se.

AkQ170/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mitä tuohon sanoisi. En ole kiinnostunut teidän liiketaloudellisista ongelmista. Jos kuolette niin sitten kuolette, se on Teidän ongelma.

Itse sanoisin vain sen että ei se ole adblock joka tappaa sivuston, vaan liiallinen mainonta eli mainokset joita ihmiset EIVÄT halua nähdä. Ei se pakkomainonta sellaisille tahoille jotka eivät niistä ole kiinnostunut ole sen mainosten maksajan etujen mukaista. Eli mainokset saavuttaa juuri ne joiden se on tarkoitus. Eikä tässä jossitella että jos kaikki tekisi niin kuin me haluamme niin "me olisimme rikkaita". Osa ihmisistä voisi sietää kohtuulisesti mainontaa jos se ei häiritse liikaa, mutta usein näin ei ole vaan hypitään sen ihmisen silmille sillä liiallisella räikeällä mainonnalla.

Jostain syystä palveluntarjoajat kuvittelee että tunkemalla mainosulostetta ihmisten naamaan muka luodaan jotain hyviä palveluita. Koko Afterdawn ei ole mitään muuta kuin muista palveluista huonoa sisältöä kopioiva taho joka keskittää haluamansa asiat omalle sivustolle, omien tarpeittensa takia. Mainokset blokkaamalla Afterdawn on käyttökelpoinen jos sattuu olemaan kiinnostunut näistä asioista, mutta mainoksien kanssa se on puhdasta ulostetta.

Joten jos kuolette tai muututtu maksulliseksi tai mitä muuta teettekään niin se on Teidän asia. Mutta turha odottaa sympatiaa eli että minä olisin joku hyväntekeväisyys ihminen jonka tehtävä olisi elättää Teitä katsomalla ulostetta päivästä toiseen. Ei teidän palvelu ole lähellekään sen arvoinen.

Tämä. Kirjoitin todella lyhyen mielipiteen jo aiemmin, mutta Lumikki jaksoi ja osasi kirjoittaa minunkin (ja varmasti monen muunkin) puolesta todella pätevän kannanoton.

1920x1080 (vahvistamaton)171/241

Huutista mainoksen koolle

gyazo . com/ 97d22d47e92204d2d7091ba517b9a896

perhana172/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kehumattaparas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Yksi mietinnän arvoinen kysymys... kun tuo adblock on kuitenkin ollut olemassa jo vuosia, todennäköisesti lähes yhtä kauan kuin itse Afterdawn... niin kuinka Afterdawn on pystynyt kasvamaan siitä alkuperäisestä lähes harrastepohjaisesta pienestä sivustosta monia sisällöntuottajia elättäväksi sivustoksi?
Jos nyt todellakin on niin että adblock on alkanut uhkaamaan sivuston kannattavuutta, niin onko tässä nyt käynyt yksinkertaisesti niin että on vaan kurkotettu liian korkealle ja unohdettu se miksi sivustoa on alunperin alettu pyörittämään.

Lääkkeeksi kannattamattomuuteen näkisin ennemminkin sen että annetaan mennä niiden sisällöntuottajien jotka tuottavat sisältöä ainoastaan rahaa tienatakseen, ja palataan takaisin siihen toimintamalliin jossa sisältöä tuottavat ne joita sisällöntuottaminen kiinnostaa oikeasti siksi että he haluavat tuottaa sisältöä aiheista joista he oikeasti ovat kiinnostuneita.

Vanha suomalainen sanota kuuluu; kissa vain kiitoksella elää. Ja sekään ei pidä paikkaansa. Ilmaisia lounaitahan ei ole.

Luuleeko nimim. perhana tosiaankin, että meille sataa jotain mannaa taivaasta elääksemme tässä markkinataloudessamme? LOL...
Ei voi olla totta, onko vielä näin naiveja tässäkin it-maailmassa?

Ei perhana luule että teille sataa jotain mannaa taivaasta, mutta luulen että jos sisällöntuottajan palkan määrä on riippuvainen uutisten klikkausten määrästä, niin sisällön laatu kärsii tästä hyvinkin huomattavasti, kun uutisen tärkeimmäksi lähtökohdaksi kirjoittajan mielessä nousee se saadaanko uutisella klikkauksia.

NiceMan72173/241

Voisiko joskus miettiä miksi mainokset blokataan? Ärsyttävätkö ne? Sotkevatko sivuja?

Mutta tietyt tahot eivät letkauta korviaan ongelmalle vaan tekevät vielä ärsyttävimpiä mainoksia etc... Sitten vain it´ketään kun porukka blokkaa niitä vielä enemään...

Joillakin sivuilla on mainonta mietitty ja totettu niin että ne eivät hyppää silmille, ei ärsytä eikä estä sivun lukemista.

Kaffella174/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FORWARD:


Tämä on ihan hyvä uutissivusto ja mainoksia sopivasti, joten turhaa vinkua. Jos ette pysty hyviä koneita hankkimaan, menkää itseenne ja siihen kykenemättömyyteenne. Katsokaa peiliin, siellä se syyllinen on. Adblokkia ja muuta sontaa laitatte, koska ETTE PYSTY. Olette mitättömiä. Siinä se.

No huh, eikö ihmisten haukkuminen mitättömiksi ala mielestäsi menemään jo vähän pitkälle :)

Joskus sillä kuinka nopealla koneella ja nettiyhteydellä on liikenteessä ei ole väliä. Jos mainoksia JAKAVA serveri tahmaa niin se on sitten ihan sama vaikka alla olisi Tianhe-2 ja miljoona gigabittiä kaistaa. Esimerkiksi ytimg.com (YouTuben CDN-serveri) on "tunnettu" tahmaaja ja selailun hidastaja.

user@org (vahvistamaton)175/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kehumattaparas:


Luuleeko nimim. perhana tosiaankin, että meille sataa jotain mannaa taivaasta elääksemme tässä markkinataloudessamme? LOL...
Ei voi olla totta, onko vielä näin naiveja tässäkin it-maailmassa?

Siis ylläoleva ihan oikea aito? tuon täytyy olla feikki ?


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

jos sisällöntuottajan palkan määrä on riippuvainen uutisten klikkausten määrästä, niin sisällön laatu kärsii tästä hyvinkin huomattavasti, kun uutisen tärkeimmäksi lähtökohdaksi kirjoittajan mielessä nousee se saadaanko uutisella klikkauksia.


Siinä mitään väärää jos tuottaa hyvää kiinnostavaa sisältöä, jota luetaan paljon, no sitähän et tuossa tarkoittanut. :-)

Taisit tarkoittaa aivan päinvastaista, eli tätä vedätystä jossa asiakkaita harhautetaan maksamaan harhaanjohtavalla markkinoinnilla, parhimillaan asiakas jää ilman sitä luvattua sisältöä.

saanimaa176/241

Huvittava lukea kommenttejanne.

Jos on adblock pois päältä niin mm. teidän prosessori kuormittuu, kaistaa kuluu, sivu latautuu puolessa minuutissa ja kone on täynnä kaiken maailman virusta ja malwarea.

Kysymys kuuluu, millaisilla vehkeillä oikein nettiä selaatte, 386? Onko vielä modeemi käytössä vai peräti isdn?


Nyt jätkät oikeesti.

NiceMan72177/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti saanimaa:

Huvittava lukea kommenttejanne.

Jos on adblock pois päältä niin mm. teidän prosessori kuormittuu, kaistaa kuluu, sivu latautuu puolessa minuutissa ja kone on täynnä kaiken maailman virusta ja malwarea.

Kysymys kuuluu, millaisilla vehkeillä oikein nettiä selaatte, 386? Onko vielä modeemi käytössä vai peräti isdn?


Nyt jätkät oikeesti.

Ei kaikilla ole uusia koneita... Äiskälle ostin 2 vuotta sitten läppärin lahjaksi että voi kotoa hoitaa laskut etc... Se on hidas kone 1 ytimellä, nettikin on hidas mallia tikku niin sivut joilla näkyisi mainoksia valuavat hitaasti... adblockilla sivut on luottavissa jo 5-10s jälkeen avaamisesta.
Siksi blokattu mainokset etc. sillä koneella.
Itsellä taas on melko uusi ja hyvillä osilla kasattu kone mutta sivuilla on liikkuvia, älämölöä, hyppiviä, peittäviä, ärsyttäviä laatikoita jotka haittaavat lukemista niin siksi itse blokkaan ne häiritsemättä kun ei ole minun vika että eivät osaa tehdä luettavaa sivua niiden kanssa.

naulapaa178/241

Adblock poistettu, ole hyvä Petteri. T. Pitkäaikainen kävijä.

naulapaa179/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NiceMan72:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti saanimaa:

Huvittava lukea kommenttejanne.

Jos on adblock pois päältä niin mm. teidän prosessori kuormittuu, kaistaa kuluu, sivu latautuu puolessa minuutissa ja kone on täynnä kaiken maailman virusta ja malwarea.

Kysymys kuuluu, millaisilla vehkeillä oikein nettiä selaatte, 386? Onko vielä modeemi käytössä vai peräti isdn?


Nyt jätkät oikeesti.

Ei kaikilla ole uusia koneita... Äiskälle ostin 2 vuotta sitten läppärin lahjaksi että voi kotoa hoitaa laskut etc... Se on hidas kone 1 ytimellä, nettikin on hidas mallia tikku niin sivut joilla näkyisi mainoksia valuavat hitaasti... adblockilla sivut on luottavissa jo 5-10s jälkeen avaamisesta.
Siksi blokattu mainokset etc. sillä koneella.
Itsellä taas on melko uusi ja hyvillä osilla kasattu kone mutta sivuilla on liikkuvia, älämölöä, hyppiviä, peittäviä, ärsyttäviä laatikoita jotka haittaavat lukemista niin siksi itse blokkaan ne häiritsemättä kun ei ole minun vika että eivät osaa tehdä luettavaa sivua niiden kanssa.

Tässä jutussa kaiketi pyydetään poistamaan mainosesto vain Afterdawnin kohdalta.

NiceMan72180/241

On adblock poissa ja ei mainoksia... pitää kait noi pari muutakin blokkeria puukottaa kokeeksi uudestaan.

NiceMan72181/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NiceMan72:

On adblock poissa ja ei mainoksia... pitää kait noi pari muutakin blokkeria puukottaa kokeeksi uudestaan.

Laitoin tämän sivun kokeeksi whitelist:lle niin ainakin osa mainoksista näkyy ja samalla sivun lataaminen hidastui mutta näillä mennään hetki riippuen mihin suuntaan kehittyy.
Jännä miten lataa 18:sta eri paikasta sivun elementtejä...

peklee182/241

Adblock poistettu,vähän on hitaampi. Ei haittaa,pidetään AD hengissä.

akse183/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

juuri kaverin kanssa puhuimme viikonloppuna asiasta kun molemmat olemme mobiili/webbi devaajia. Nämä adblocker käyttäjät voisi melkein vetää netin käyttäjistä alhaisimpaan ihmiskuona luokkaan.

Milläköhän oikeudella nämä käyttäjät olettavat että heillä on oikeus saada palvelut ilmaiseksi? Mielestäni mainosten näkyminen sivun yläreunassa tai sivussa on aika hemmetin pieni hinta siitä että saan käyttää palvelua ilmaiseksi.

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla


Millä oikeudella? Mulla on oikeus tehdä omalle tietokoneelle/omalla tietokoneella ihan mitä vaan? Voin vaikka tehdä itse addonin mikä hakee sivustolta vain tekstidatan ilman mitään grafiikkaa. Se on mun oikeus.. jos sivuston ylläpitäjät eivät pidä tästä niin sitten niiden on blockattava mun IP. Sittenkin voin kikkailla proxyjen kautta sivustolle jos haluan.. sekin on mun oikeus.

Mainosten näkyminen sivun yläreunassa ja sivussa OLISI tosiaan pieni hinta.. mutta kun totuus on aivan toinen. Mainokset ovat järjettömän isoja, niitä on joka paikassa ja artikkeleiden välissä. Heti kun nämä whine sivustot muuttavat mainontaansa niin voin ottaa blockia pois.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Snifferr:


Adblokin käyttäjät voi HELPOSTI blokata näkemästä sivuston sisältöä.


Senkus.. eipä se rahavirtaa kasvata juuri yhtään. Itse ainakin jätän käymättä sivustoilla, mitkä tällaista vammailua harrastaa.

yamaneko184/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Juuri nämä saavat käyttämään estäjiä. Itsellä tosin videot eivät käynnisty itsekseen, mutta minulle riittää se että mainos on kesken uutisen. Silloin otetaan Stylebot laajennus käyttöön ja mainokset lähtevät jatkossa pimentoon.

Jos järkeistätte mainonnan, lupaan kokeilla ilman omia virityksiä viikon. Tosin aika harvoin AD:n uutisiin eksyy, juurikin laskeneen laadun vuoksi. Kun kiinnostaa muutkin kuin piraattien asiat ;)

Kaikkein perversseintä on valittaa ärsyttävistä mainoksista, kun oman viestin päättää punaisena vilkkuva banneri.


Heh heh, se oli siinä vähän kuin vitsinä myös. Ja on monta kertaa vähemmän ärsyttävä kuin mitä esim. täällä on nuo mainokset. Tuo on sentään pienen pieni gif-animaatio, ei ääntä, ei jumita jne. Mutta ymmärrän, että sinun piti päästä pätemään, ja ihan aiheesta koskapa vitsi meni sinulta ohi. :D

Ai niin, tiedän kyllä valitettavasti heti paljon perverssimpiä asioita. Kovinpa ahtaassa maailmassa, onneksesi, olet elänyt. Koita jatkaa samalla linjalla.

Henkka4185/241

Ei noi mainokset voi haitata niin paljoa oikeesti.
Tämä kuitenkin yksi parhaimmista foorumeista ja vielä suomeksi.

olegbelov186/241

Omalla koneella ei edes ollut mitään latauseroja tuon blockin poistamisen jälkeen. Toisaalta nahalemi vuodelta 2008 ei muutenkaan saa Sonicia kiinni.

power_age187/241

Kyllä AD on Suomen parhaita tietoteknisiä sivustoja, sekä myöskin ensimmäiseksi löytämäni sivusto josta sain neuvoaja ja tietoa tietokoneen käyttöön ensimmäisen koneen hankittuani, sekä paljon muuta oppia ja tietoa, n. 1kk.n sisällä liityin sivustolle ensikoneen hankinnan jälkeen tein sen ns. nicin kun vähän opin W Vistaa konetta käyttämään.

Kiitos hyvästä sivustosta johon ei ole juurikaan kyllästymään päässyt; omaan niciin sen sijaan on tullut kyllä kyllästyttyä viimeiset 3-4 vuotta lähes viikon tai kahden välein ainakin; nyt on adblock on kytketty itse ohjelmasta sivulla ja myös virustuvassa sivustolta pois käytöstä, joten mainokset saavat näkyä AD.n sivuilla nyt.

akse188/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henkka4:

Ei noi mainokset voi haitata niin paljoa oikeesti.
Tämä kuitenkin yksi parhaimmista foorumeista ja vielä suomeksi.

Vaihtoehtona katsoa niitä tai ei. Jotenkin helppo valinta. Etenkin mobiililaittella selailusta ei tule mitään kiitos mainosten.

RekookeR189/241

En voi sietää mainoksia. Jo VHS aikana vihasin niitä, koska ne kesti jopa 5 minuuttia ja niiden takia piti nousta sohvalta kelaamaan varpaalla, kun kissa oli syönyt kaukosäätimen johdon poikki. Digiboxissa hyppään niiden yli ja netissä estän niiden näkymisen muutoin.
Ja miksikö? Koska ne ovat niin ärsyttäviä jankkaavia ja niillä aivopestään ihmisiä. Niihin syytetään rahaa miljardeja vuosittain, joten miksi ihmeessä tukisin sellaista toimintaa ja tuijottaisin niitä?
Jos jotain ostan, ostan sen täysin sillä perusteella mitä kokemuksia ko. tuotteesta mulle on kertynyt. Mainoksien tarkoitus on vain huijata.


Adblockia sen sijaan en ole ikinä käyttänyt. Mutta nyttemmin se pakkosyötettiin Maxthoniin, eikä sitä saa pois.

yamaneko190/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henkka4:

Ei noi mainokset voi haitata niin paljoa oikeesti.
Tämä kuitenkin yksi parhaimmista foorumeista ja vielä suomeksi.


Subjektiivista. Mielestäni oli joskus, ei enää. Mutta tällekin voi periaatteessa tehdä jotain. :)

Ja kyllä esim. mobiiliselaimella mainokset voivat huonoimmillaan estää jopa sivuston käytön.

Michelola191/241

Radio tappoi musiikkiteollisuuden ja c-kasetti radion ja internet kaiken muun ja nyt vielä adblock tappaa afterdawnin. Kyllä on kaikki huonosti :D

ugge192/241

Kokeilin sivua ilman µblokkia ja tätyy sanoa, että mainokset hukuttaa asiasisällön aivan täysin.

Sivusto on aivan käyttökelvoton mainosten kera.

Olemme oravanpyörässä--- Te lisäätte enemän, isompia ja värikkäämpiä mainoksia koska käyttäjät käyttävät esto ohjemia = yhä useampi tahtoo estää mainokset.
Huonosta trendistä pääsee irti vain vähentämällä mainontaa ja tekemällä siitä hillittyä

NiceMan72193/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henkka4:

Ei noi mainokset voi haitata niin paljoa oikeesti.
Tämä kuitenkin yksi parhaimmista foorumeista ja vielä suomeksi.

Eihän jääpuikko per.. voi haitata ketään jos siitä joku sattuu pitämään...

Itseäni haittaa mainokset, turhia roskia kun tälläkin sivulla 90% mainoksista ei koske minua millään tavalla.
Kun olisivat staattisia ilman välkyntää, ääniä ja ylhäällä ei olisi mitään isoa laatikkoa niin ei olisi ongelma. Sivuilla on paljon tyhjää tilaa.
Tällä hetkellä on blokit pois tältä sivustolta ja katsotaan paraneeko tilanne.

NiceMan72194/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:

Omalla koneella ei edes ollut mitään latauseroja tuon blockin poistamisen jälkeen. Toisaalta nahalemi vuodelta 2008 ei muutenkaan saa Sonicia kiinni.

Itsellä selvä muutos, blokkien kanssa sivu luettavissa 1-2 sekunnissa ja ilman blokkeja menee 5+s ennen kun alkaa tunko tulemaan ja koko sivu täysin valmis 10-20s.
Eli noi ulkoiset linkit/mainokset hidastaa tai niiden servut lagaa...
Linja on 100Mb joten muutama mainos ei tunnu siirroissa mutta mainos servut lagaa/hidastelee.

Saksoboy195/241

Adblock pois. Keskelle artikkelin tekstejä muodostuu reippaan kokonen mainos suklaapatukasta?! AdBlock meni takaisin päälle. AdBlockia käytetään koska mainokset koetaan tungettelevina ja häiritsevinä.

JamesPotkukelkka196/241

Mikä lie muutos aiempiin päiviin AdBlockin ollessa nyt pois päältä, mutta sivusto latautu melkein yhtä nopeasti kuin AdBlockin ollessa päällä. Muutama mainos puuttuu (mm. keskellä ylhäällä ollut isohko mainos).. liekkö siinä syy?

EDIT: että piti sitten paukutella henskeleitä, nyt sinne tuli toisella latauksella videomainoa... ja taas on hidasta lataamista.

altsten197/241

Huomasin, että monet ovat kommentoineet, ettei lahjoitusmalli ole Suomessa mahdollista ilman yleishyödyllistä kohdetta. Sama homma vaikka myymällä virtuaalisia pisteitä joilla ei tee mitään. Vastikkeellista kaupantekoa joissa AD saa rahaa ja antaa takaisin äärimmäisen halpaa tavaraa, joten käytännössä sama asia kuin yksipuolinen lahjoittaminen. Voisihan sitä myydä toki myös käyttäjätunnuksia mainoksettomaan versioon sivustosta jollain kuukausimaksulla.

JOR198/241

Okei
Kenelle tulee mainoslehtiä kotiin...?
Yep. Luen osan koska haluan ilmaista infoa markkinoilla olevista tuotteista.
Sama tapahtuu täällä, paitsi ; mainokset ovat useinkin sellaisia josta olen yleisesti muutenkin kiinnostunut ja joskus tai ehkä useinkin klikkaan vain lisätiedon takia ja ei olisi tullut muuten ehken mieleenkään kokoasian haku. Joten jos tykkää olla ilman mainoksia niin kokeilee itse pistää sivusto pystyyn ja alkaa tekemään tai plagiomaan juttuja muualta. Katsoo siten kuinka helppoa se on ja kuinka aikaa vievää. Tämän sivuston pitäjät ovat omasta mielestäni tasaisen onnistuneita. Että silläti lailati lailaa lailla.
Vähäjärkinen ei ymmärrä terveen ongelmaa.

FORWARD199/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaffella:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FORWARD:


Tämä on ihan hyvä uutissivusto ja mainoksia sopivasti, joten turhaa vinkua. Jos ette pysty hyviä koneita hankkimaan, menkää itseenne ja siihen kykenemättömyyteenne. Katsokaa peiliin, siellä se syyllinen on. Adblokkia ja muuta sontaa laitatte, koska ETTE PYSTY. Olette mitättömiä. Siinä se.

No huh, eikö ihmisten haukkuminen mitättömiksi ala mielestäsi menemään jo vähän pitkälle :)

Joskus sillä kuinka nopealla koneella ja nettiyhteydellä on liikenteessä ei ole väliä. Jos mainoksia JAKAVA serveri tahmaa niin se on sitten ihan sama vaikka alla olisi Tianhe-2 ja miljoona gigabittiä kaistaa. Esimerkiksi ytimg.com (YouTuben CDN-serveri) on "tunnettu" tahmaaja ja selailun hidastaja.

Ei mene. Täällähän yksi jo puhui RAJOITTAMATTOMAN sananvapauden puolesta. Käytän vaan sitä.
No joo, joo. Turhaa selitystä hei. Ainahan voidaan selitellä. Totuus on kuitenkin toinen, Yli 90% vinkujista on tosiaankin jotkut homeiset museokoneet/postimerkki älypuhelin tai joku sentin maksanut tabletti, jolla YRITTÄÄ nettiä selata. Tulee tänne ja huomaa mainoksen ja "aijaa...nämä tahmaa nyt konettani". HEI, tämä on tai on ollut TIETOTEKNIIKKA sivusto. Ostakaa siis OIKEAT TIETOKONEET ja kaistaa nettiyhteydelle ja tulkaa sitten tänne ilman mitään adblokkeja tai muita. Jos ette, niin lopettakaa vinkuminen, saamattomat mitättömät idiootit!! Ei tämä AD ole teille sitten muutenkaan!! Hyvästi!!

RoskaMainontaPois (vahvistamaton)200/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Käytämme DoubleClickiä mainonnan hallintaan, valtaosan mainostajien seuranta-asetuksista voit säätää tämän sivun kautta:

Tuolta ruksit pois keksien trackayksesta ja mikään mainostaja, joka pyörii meillä DoubleClickin kautta, ei käsittääkseni saa sinusta mainosseurantaa mahdollistavaa tietoa.

Tuo nyt on ihan puutaheinää tuo ohje - ei kai nykypäivänä KUKAAN valveutunut enää surffaile kirjautuneena google/fb/... -tileilleen???
Miksi ihmeessä käytätte noita sonnanlevittäjä doubleclikkejä yms, hankkikaa itse oikeita mainostajia ja lyökää mainokset vaikka antiikkisesti käsin jpg:nä sivullenne. Luulisi näkyvän kaikille eikä tarvitsisi parkua kun ei tule helppoa rahaa boikotoitavan arvoisten firmojen jakamana.
P.S. En muuten koskaan lue klikkihuorausotsikoitujakaan juttuja ;)

dRD201/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RoskaMainontaPois:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Käytämme DoubleClickiä mainonnan hallintaan, valtaosan mainostajien seuranta-asetuksista voit säätää tämän sivun kautta:

Tuolta ruksit pois keksien trackayksesta ja mikään mainostaja, joka pyörii meillä DoubleClickin kautta, ei käsittääkseni saa sinusta mainosseurantaa mahdollistavaa tietoa.

Tuo nyt on ihan puutaheinää tuo ohje - ei kai nykypäivänä KUKAAN valveutunut enää surffaile kirjautuneena google/fb/... -tileilleen???

Öö. Kyseinen sivu toimii, vaikket ole kirjautuneenakaan ja vaikuttaa maailman suurimman mainospalvelintarjoajan, DoubleClickin, jakelemiin kekseihin, ilman Google-kirjautumista tai sen kanssa.

DoubleClick on siis mainosteknologiaa tarjoava yritys, eli jos vaikka Kallen Auto Oy ostaa mainostilaa kotimaiselta verkkosivustolta ja lähettää mainoksen ja urlin mihin klikki vie, kyseiselle sivustolle, kyseinen sivusto todennäköisesti ajaa ko. mainoksen DoubleClickin palvelimelta. Tämä siksi, että kyseinen mainosalusta on halpa, nopea, varmatoiminen ja sisältää käytännössä kaikki estot mahdollisten roskaohjelmien tai väärinkäytösten ajamiseksi. DoubleClickin sattuu omistamaan Google.

PatrikSelin202/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RoskaMainontaPois:

Tuo nyt on ihan puutaheinää tuo ohje - ei kai nykypäivänä KUKAAN valveutunut enää surffaile kirjautuneena google/fb/... -tileilleen?

Eiköhän tämä ole aika yleistä, harvalla meistä on kiinnostusta pitää yli 100 eri tunnusta. Ja Googleen voi luottaa, että suojaukset ovat kunnossa.

user@org (vahvistamaton)203/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Öö. Kyseinen sivu toimii, vaikket ole kirjautuneenakaan ja vaikuttaa maailman suurimman mainospalvelintarjoajan, DoubleClickin, jakelemiin kekseihin, ilman Google-kirjautumista tai sen kanssa.


Oletko kokeillut ?
Ja miten homma onnistuu ilman kirjautumista ?
Aika paljon vaatii käyttäjältä osaamista että yleensä moisen tiedostaa ja että löytää URLin ja vielä osaa tehdä hommat.

En silti liikoja laskisen sen varaan että moiset tehoaisi, ja ymmärettävää että jonkinlaista yksityisyyttä tavoittelevat eivät läte tunnetuille ei luotetuilta sivuilta mitään pyyntöjä. Ei vaikka kyse olisi mailman suurimmasta ja tuonnetuimmasta käyttäjän toimia analysoivasta yrityksestä.

Google on kieltämättä erittäin tehokas ja osaa kohdentaa mainokset hyvin. "suojaamattomalla" konella homman huomaa yllättävän helposti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Kyseessä on mielestäni edelleen vastavuoroinen sopimus: luet uutisiamme, joista olemme maksaneet toimittajillemme rahaa, vastapalvelukseksi voit verkkokalvojesi kanssa kestää puolen ruudun mainoksenkin.


Hehe, olis kyse vain ihan omasta salaisesta sopimisesta itsensä kanssa.
Sillä lukijalla voi olla ihan toisenlainen sopimus, ehkä vähän pitävämpi, esim sellainen että hän lataa sen tiedoston jonka selaimella pyytää. siinä voi olla kasa hyperlinkkejä, joiden osalta tekee sitten erikseen päätöksen lataako vai ei.

user@org (vahvistamaton)204/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RoskaMainontaPois:

Tuo nyt on ihan puutaheinää tuo ohje - ei kai nykypäivänä KUKAAN valveutunut enää surffaile kirjautuneena google/fb/... -tileilleen?

Eiköhän tämä ole aika yleistä, harvalla meistä on kiinnostusta pitää yli 100 eri tunnusta. Ja Googleen voi luottaa, että suojaukset ovat kunnossa.

Ihan mutuna uskon että moni pysyy selaimella Googleen kirjautuneena, jos selaimella kirjautumista vaativia Googlen palveluita käyttää.
Sama Facebookilla ja sen tyyppisillä palveluilla.

Kaikki ei kuitenkaan tee niin, ei vaikka olisi oma henkilökohtainen surffailulaite, ja on paljon heitä jotka käyttävät laitetta joika ei ole yksityinen. Ja ihan perussuosituksissa usein ohjeet kirjaudu ulos, kun lopetat. Kirjautumalla ulos voit vähentää suoraan tiliin taltitoitua dataa.

FB, Googlen jne osalta poiskirjautminen ei kuitenkaan totaali auta, tietyntyyppinen linkki säilyy kuitenkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:


Eiköhän tämä ole aika yleistä, harvalla meistä on kiinnostusta pitää yli 100 eri tunnusta.


Googleen ? no kyllä ne linkkaattuu tietylla tavalla yhteen. Eli ei kovin tehokas juttu jos yksityisyyttä varjelee Googleen päin. Eli siinämielessä ei vaivanarvoista.

NiceMan72205/241

Postin tältä sivulta blokit ja tuloksena hidastumista sen takia että haki nyt 45 eri paikasta jotain...
252 seuranta evästettä poistettu.

Nämä vain tältä sivustolta koska kaikilla muilla sivustoilla blokit päällä.

Mihin noita kaikkia tarvii?

Ghostery antoi 45 eri osaa mitä pyörii...

user@org (vahvistamaton)206/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Itseäni häiritsee enemmän tuo "Käytämme evästeitä, koska plaa plaa plaa", joka tulee aina kun mobiililaitteella sivulle tulee =)


Tuo ilmeisesti tehty vähän sinnepäin, sitä ei näytetä kaikille sivun ladanneille, vaikka evästeitä tallennetaan, joillekkin ilmeisesti näytetään toistuvasti vaikka sen kuittaa.

dRD207/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Itseäni häiritsee enemmän tuo "Käytämme evästeitä, koska plaa plaa plaa", joka tulee aina kun mobiililaitteella sivulle tulee =)


Tuo ilmeisesti tehty vähän sinnepäin, sitä ei näytetä kaikille sivun ladanneille, vaikka evästeitä tallennetaan, joillekkin ilmeisesti näytetään toistuvasti vaikka sen kuittaa.

Se kuitataan cookiella. Käytössä on yksi EU:n suosittelemista valmiista skripteistä.

Ja tuo kyselyhän on siksi, että Suomen ja EU:n lainsäädäntö tuon nykyisin vaatii.

superkick208/241

Yritin mutta ei voinut olla ilman. Sivustosta tuli yksinkertaisesti täysin käyttökelvoton. Sisältö hukkuu ja suuret mainokset ovat todella häiritseviä. Varsinkin tekstin sekaan upotetut videot jotka alkavat raikaamaan itsekseen pistävät pinnan kireälle.

user@org (vahvistamaton)209/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Itseäni häiritsee enemmän tuo "Käytämme evästeitä, koska plaa plaa plaa", joka tulee aina kun mobiililaitteella sivulle tulee =)


Tuo ilmeisesti tehty vähän sinnepäin, sitä ei näytetä kaikille sivun ladanneille, vaikka evästeitä tallennetaan, joillekkin ilmeisesti näytetään toistuvasti vaikka sen kuittaa.

Se kuitataan cookiella.


Juu, mutta siis ei toimi kaikissa tapauksissa, eli kysyy toistuvasti, vaikka sen kuittaa, vaikka ei siivoa evästeitä välillä.

Toisissa tapauksissa ei välttämättä kysy mitään, ei siis sitä ensimmäistäkään kertaa, vaikka siis sivu tallentaa evästeitä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Käytössä on yksi EU:n suosittelemista valmiista skripteistä.


No, ihan ei ole onnistunut toteutus.

Siinä evästu toteutuksessa on linkki miten parannetaan palvelua, jossa kerrotaan lisää evästeiden käytöstä, ilmeisesti ajatus on se että tavallinen käyttäjä ei tosiaan lataa niin mainoksia, FB kamoja sun muita.

sepposeponseppo (vahvistamaton)210/241

Ai että ei ole automaattisesti ääniä päästäviä mainoksia? Juuri sellaiseen törmäsin uutista lukiessani, ja adblock pamahti heti päälle. Siinäpähän kuolee poies, ne sivulla olevat mainokset vielä ymmärtäisi mutta kun tulee tekstien välistä ja päältä, yltä, alta, popuppina ja leijuvana...

sepposeponseppo (vahvistamaton)211/241

Korjaus, videoon pärähtää heti äänet päälle kun hiiren vie päälle. Tekstin välissä oleva mainosvideo. Ei näin. Automutelle edes niin ei tarvii käyttää sitä adblockeria.

AfterCooler212/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FORWARD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaffella:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FORWARD:


Tämä on ihan hyvä uutissivusto ja mainoksia sopivasti, joten turhaa vinkua. Jos ette pysty hyviä koneita hankkimaan, menkää itseenne ja siihen kykenemättömyyteenne. Katsokaa peiliin, siellä se syyllinen on. Adblokkia ja muuta sontaa laitatte, koska ETTE PYSTY. Olette mitättömiä. Siinä se.

No huh, eikö ihmisten haukkuminen mitättömiksi ala mielestäsi menemään jo vähän pitkälle :)

Joskus sillä kuinka nopealla koneella ja nettiyhteydellä on liikenteessä ei ole väliä. Jos mainoksia JAKAVA serveri tahmaa niin se on sitten ihan sama vaikka alla olisi Tianhe-2 ja miljoona gigabittiä kaistaa. Esimerkiksi ytimg.com (YouTuben CDN-serveri) on "tunnettu" tahmaaja ja selailun hidastaja.

Ei mene. Täällähän yksi jo puhui RAJOITTAMATTOMAN sananvapauden puolesta. Käytän vaan sitä.
No joo, joo. Turhaa selitystä hei. Ainahan voidaan selitellä. Totuus on kuitenkin toinen, Yli 90% vinkujista on tosiaankin jotkut homeiset museokoneet/postimerkki älypuhelin tai joku sentin maksanut tabletti, jolla YRITTÄÄ nettiä selata. Tulee tänne ja huomaa mainoksen ja "aijaa...nämä tahmaa nyt konettani". HEI, tämä on tai on ollut TIETOTEKNIIKKA sivusto. Ostakaa siis OIKEAT TIETOKONEET ja kaistaa nettiyhteydelle ja tulkaa sitten tänne ilman mitään adblokkeja tai muita. Jos ette, niin lopettakaa vinkuminen, saamattomat mitättömät idiootit!! Ei tämä AD ole teille sitten muutenkaan!! Hyvästi!!Okei. On ostettu oikeaa rautaa pöydälle. Löytyy jopa i7 extreme editionia 24 tuuman näytöllä... -Niin ja kuitu.

Raudasta puheenollen on muitakin muuttujia kuin mainokset tai käytettävä selain (lisäosia unohtamatta).

Omana kokemuksena voin todeta, että meillä on pari vanhaa pöytäkonetta, jotka on valmistettu 2000-luvun alussa. Niissä eniten tökkii selain (=raskas) ja kyky käsitellä liikkuvaa kuvaa (=prossu and näytönohjain). Elikkäs rauta on TODELLA vanhaa. Sitten on pari huomattavasti uudempaa tehomyllyä - joissa toimii kaikki. Ei töki, eikä jumita.

Netin selaamisessa puhelimet ja tabletit ja on suoraan sanottuna leluja. Läppäri menettelee jos käyttää erillistä (isoa) näyttöä, irtonäppistä ja -hiirtä.

d_2ned213/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jugezu1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asiallista:

Asenne kuntoon ihmiset ja lopettakaa palveluiden raiskaaminen adblokkereilla

Kiittäkää MTV(3):a ym. sivustoja, joilla on musiikkia soittavia, vilkkuvia ja välkkyviä päällekäyviä Flash-sontiaisia niin, ettei niillä halua käydä. Kiitos Adblockin, nyt selain toimii hyvin, vaikka olisi 300 välilehteä auki. Työkone on käytännössä samanlainen kuin kotikone ja siellä ei liitännäisiin pysty vaikuttamaan. Saman tasoisella koneella 40 välilehteä auki vetää kaiken täysin tervaan ja selain on pakko vähän väliä tappaa.

En ajatellut luopua adblockista. Tuollaisen vuodatuksen jälkeen voin kyllä luopua mieluummin Afterdawnista, sen verran syyllistävää tekstiä toimitusjohtaja kirjoittaa asiakkailleen. Olisi nyt ymmärtänyt olla fiksu ja pitää turpansa kiinni, mutta tuota ei enää internetistä pois saa.

Oikeastaan kaikista kommenteista huomaa eron siinä, mitkä käyttäjät ovat siirtyneet työelämään ja mitkä eivät. Sähkö tulee seinästä ja raha valtion budjetista, eikös.

Se, että pidät itseäsi "asiakkaana" vaikka samalla vaadit että juuri SINULLE tuotetaan laadukasta sisältöä ilmaiseksi osoittaa niin perustavanlaatuisen kierouman maailmankuvassa että sitä ei paranna kuin vuosien vieriminen.

Et ole asiakas, olet kitisevä vapaamatkustaja, piste.

Lalafell214/241

Minä sanon, että Manu Pitkäsen jutut ovat ainoa asia, mikä tappaa tämän sivuston. Manun jutut on niin hirvittävää iltalehtisontaa niin otsikoineen kuin sisältöineenkin, että lähti tämä sivu monta vuotta säilyneistä kirjainmerkeistä jo pois ihan vain niiden takia. Muiden jutut ovat olleet suhteellisen asialliset.

Kunhan sivusto saa kunnon uutisoijia, katsokaa asiaa uudemman kerran, ennen kuin aletaan itkeä sivuston tappajista.

knyrkki215/241

Tämän uutisen luettuani pikaistuksissani asetin afterdawnin adBlockin poikkeuksiin ja tänään lukiessani mainokset tärähtivät silmille. Ei kestäny kauaakaan kun keskellä artikkelia ollut, ilmeisesti Fazerin, mainosvideo räjäytti tärykalvoni kun hiiren osoitin vahingossa vaelsi sen päälle. Selaimeni ja kaiuttimieni volyymitaso on täysin sopiva kun katselen youtube-videoita tai kuuntelen nettiradioita. Mainosvideosoittimen pakotettu, automaattinen, liian kova äänentaso pilasi käyttökokemukseni. Näin ollen AdBlock napsahti takaisin päälle myös tällä sivustolla. Lohdutukseksi klikkaan yhtä mainosta jossa oli mielenkiintoinen tarjous.

overdose216/241

yhdyn kokeiluun. Adblock on pois päältä. Nyt toivotaan, että mainokset eivät häiritse, uutisoinnin taso lähtisi nousuun ja klikinsäästäjän suodattamat otsikot jäisivät historiaan.

dRD217/241

Palautetta on kuunneltu ja siihen siltä osin reagoitu, kuin me voimme:

Nyt sisäänkirjautuneille käyttäjille ei enää näytetä uutisten väliin latautuvia videomainoksia lainkaan

Tämä pienenä kädenojennuksena teille, ketkä olette kuitenkin valmiit periaatteessa tukemaan sivustoa poistamalla AdBlockin. Kokonaan noita ei voida ottaa pois mitenkään nopealla aikataululla, meillä on tietyt sopimukset mainonnasta meidän mainosverkkojen kanssa, mutta tuolta osin kyllä.

NiceMan72218/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Palautetta on kuunneltu ja siihen siltä osin reagoitu, kuin me voimme:

Nyt sisäänkirjautuneille käyttäjille ei enää näytetä uutisten väliin latautuvia videomainoksia lainkaan

Tämä pienenä kädenojennuksena teille, ketkä olette kuitenkin valmiit periaatteessa tukemaan sivustoa poistamalla AdBlockin. Kokonaan noita ei voida ottaa pois mitenkään nopealla aikataululla, meillä on tietyt sopimukset mainonnasta meidän mainosverkkojen kanssa, mutta tuolta osin kyllä.

Hyvä alku, jos sijoitaisitte kaikki mainokset sivuille eikä yhtään ennen artikkelia tai tekstin sekaan niin lupaan pitää adblockin poissa varsinkin jos ei ääniä päästäviä mainoksia tule.

dRD219/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NiceMan72:

jos sijoitaisitte kaikki mainokset sivuille eikä yhtään ennen artikkelia tai tekstin sekaan niin lupaan pitää adblockin poissa varsinkin jos ei ääniä päästäviä mainoksia tule.

Tähän ei tulla menemään, koska yläbanneripaikka on de facto mainosmuoto, jolle on eniten kysyntää. Tuon poistamalla videomainoksia pitäisi olla pari, kolme per sivu.

Itsestään ääniä päästäviä mainoksia meillä ei ole koskaan ollutkaan, mutta tuo videomainoksen formaatti, joka päästää ääntä hiiren ollessa sen päällä on hieman häiritsevä juurikin sen äänten aktivoinnin "helppouden" vuoksi ja se oli tärkein syy, miksi tähän nyt päädyttiin.

NiceMan72220/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NiceMan72:

jos sijoitaisitte kaikki mainokset sivuille eikä yhtään ennen artikkelia tai tekstin sekaan niin lupaan pitää adblockin poissa varsinkin jos ei ääniä päästäviä mainoksia tule.

Tähän ei tulla menemään, koska yläbanneripaikka on de facto mainosmuoto, jolle on eniten kysyntää. Tuon poistamalla videomainoksia pitäisi olla pari, kolme per sivu.

Itsestään ääniä päästäviä mainoksia meillä ei ole koskaan ollutkaan, mutta tuo videomainoksen formaatti, joka päästää ääntä hiiren ollessa sen päällä on hieman häiritsevä juurikin sen äänten aktivoinnin "helppouden" vuoksi ja se oli tärkein syy, miksi tähän nyt päädyttiin.

Hyväksyn vastauksen, voin yläpalkista blokata ärsyttävimmät mainokset pois manuaalisti ja antaa sivuilla olevat äänettömät rauhassa =)

user@org (vahvistamaton)221/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Palautetta on kuunneltu ja siihen siltä osin reagoitu, kuin me voimme:....


Vielä näkee mm. sellaisia mainoksia joita ei erota sisälöstä.

kikkeri (vahvistamaton)222/241

tehkää vip kuten monissa palveluissa ja mainokset ei näy vipeille, esmes euro kuussa tjsp paypalin kautta, ei pitäis olla it-asioista kirjoittavalle portaalille mikään uusi asia...

yamaneko223/241

Afterdawnin tietoturvakeskus on jätetty päivittämättä aika rankasti. Tai sitten mitään uutta ei ole tullut mainittavaksi sitten 2013. Sivuston jotkut osa-alueet ovat kyllä, ehkä Adblockreiden vuoksi, jäänyt oman onnensa nojaan.

Ihan vain siksi, kun puhutaan sivuston laadusta...

hapi1224/241

Mahtavia kyllä nämä uutisten kommentit. En ole ikinä oikein ymmärtänyt AdBlockaajia, ja tämän jälkeen vielä vähemmän.


Mutta, pieni vinkki AfterDawnille:
Luen Afterdawnin uutiset rss-syötteen kautta. Koska koko uutinen näkyy syötteessä, minun ei käytännössä tarvitsee käydä itse sivulla lukeakseni teidän uutiset. Jos se kohtuullisella työllä on mahdollista, kannattaisi ehkä laittaa rss:ään vain muutama lause jutun alusta, niin että minä ja muut rss:n käyttäjät joutuisivat käydä sivulla katsomassa niitä mainoksia.

Rss:n käyttäjät ovat luultavasti aika marginaalissa, mutta varmaan tuosta joku ropo jäisi enemmän käteen teille.

dRD225/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kikkeri:

tehkää vip kuten monissa palveluissa ja mainokset ei näy vipeille, esmes euro kuussa tjsp paypalin kautta, ei pitäis olla it-asioista kirjoittavalle portaalille mikään uusi asia...

Aihetta olen kommentoinut aiemminkin tässä ketjussa. Laskutusfirman perimä komissio, väistämättä syntyvät palautukset ja tuon mekanismin koodaaminen tekevät yhdessä sen, että hinta kiipeää väistämättä vitosen tms tasoon/kk ja en usko sen koskaan maksavan työmäärään nähden itseään takaisin. Todella moni saitti tuota on kokeillut, hyvin harvalla on mitään kovin hienoa kerrottavaa ko. kokeiluista. Ars Technica ja V2.fi tulevat mieleen ainakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Afterdawnin tietoturvakeskus on jätetty päivittämättä aika rankasti. Tai sitten mitään uutta ei ole tullut mainittavaksi sitten 2013. Sivuston jotkut osa-alueet ovat kyllä, ehkä Adblockreiden vuoksi, jäänyt oman onnensa nojaan.

Ihan vain siksi, kun puhutaan sivuston laadusta...

Resursseja on ollut sen verran vähän käytössä, että on ollut pakko keskittää toimintaa, päädyimme keskittymään uutisoinnin ja arvostelujen ylläpitoon. Mikäli liikevaihto saadaan taas oikaistua, myös tuon tyyliset isommat kokonaisuudet saavat enemmän huomiota.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hapi1:

Luen Afterdawnin uutiset rss-syötteen kautta. Koska koko uutinen näkyy syötteessä, minun ei käytännössä tarvitsee käydä itse sivulla lukeakseni teidän uutiset. Jos se kohtuullisella työllä on mahdollista, kannattaisi ehkä laittaa rss:ään vain muutama lause jutun alusta, niin että minä ja muut rss:n käyttäjät joutuisivat käydä sivulla katsomassa niitä mainoksia.

Rss:n käyttäjät ovat luultavasti aika marginaalissa, mutta varmaan tuosta joku ropo jäisi enemmän käteen teille.

Tuo on haluttu pitää epätyyllisenä ratkaisuna, eli täydet uutiset kokonaan luettavissa, ihan asiakaspalvelun ja reiluuden nimissä. Mielestämme on reilua kohdella käyttäjiä reilusti, koska olemme kuitenkin 16v aikana omasta mielestämme olleet ihan "hyvissä väleissä" käyttäjiemme kanssa ja saavuttaneet tietyntyyppistä YYA-henkeä ja siksi emme tyypillisesti jaksa nillittää pikkuasioista.

Tämä AdBlock-kuvio on nyt vain riistäytynyt täysin hanskasta ja siksi tähän haluttiin herättelyä.

NiceMan72226/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hapi1:

Mahtavia kyllä nämä uutisten kommentit. En ole ikinä oikein ymmärtänyt AdBlockaajia, ja tämän jälkeen vielä vähemmän.

Itse taas ymmärrän kun käytänkin, monet sivut tulevat siistimmiksi ja helpommaksi lukea AdBlockin kanssa kun ei kaiken maailman laatikot etc sotke tekstiä.
Mutta tällä sivulla olen estot poistanut ja muilla jatkan.

Itse en mainoksista tykkää enkä välitä niistä.

NiceMan72227/241

"Tämä AdBlock-kuvio on nyt vain riistäytynyt täysin hanskasta ja siksi tähän haluttiin herättelyä. "

Onko koskaan mietitty miksi? Käyttäjiä on ihan turha syyttää asiasta.

Mutta itse tuen tätä sivustoa antamalla mainoksien valua mutta kun saisi oikeasti toimimaan niin että itse artikkeli latautuisi ensin ja vasta sitten itse mainokset kun nyt välillä kestää ennen kun voi alkaa lukea kun hakee mitä lie kymmenistä paikoista tän sivuston ulkopuolelta.

3rd_party228/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Heh heh, se oli siinä vähän kuin vitsinä myös. Ja on monta kertaa vähemmän ärsyttävä kuin mitä esim. täällä on nuo mainokset. Tuo on sentään pienen pieni gif-animaatio, ei ääntä, ei jumita jne. Mutta ymmärrän, että sinun piti päästä pätemään, ja ihan aiheesta koskapa vitsi meni sinulta ohi. :D

Outo vitsi, ottaen huomioon että se on koristanut käytännössä katsoen jokaista aiempaa viestiäsi (kyllä, sama on pistänyt silmiin aiemminkin). Kerta voisi mennä (huonon) vitsin piikkiin, toinen jääräpäisyyden, mutta siitä eteenpäin on kyllä jo ihan turhaa vedota vitsiin vaikka se esimerkiksi tietyissä poliittisissa piireissä tuntuu vakiopuolustus olevankin.

Ja kyllä, pienen pieni gif jossa on about ärsyttävimmäksi tiedetty väriyhdistelmä. Vilkkuvana. Ja alla mainos. Ja sitten valitetaan kun muut mainostaa. Ja ärsyttäviäkin ne mainokset ovat.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Ai niin, tiedän kyllä valitettavasti heti paljon perverssimpiä asioita. Kovinpa ahtaassa maailmassa, onneksesi, olet elänyt. Koita jatkaa samalla linjalla.

Maailmassa on kaikenlaista pervessiyttä, mutta henkilökohtaisesti pidän tekopyhyyttä ja kaksinaismoralismia pahimpana - tai ainakin yhtenä pahimmista. Toki nämä ilmenevät välillä vielä ikävemmillä tavoilla.

user@org (vahvistamaton)229/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Heh heh, se oli siinä vähän kuin vitsinä myös. Ja on monta kertaa vähemmän ärsyttävä kuin mitä esim. täällä on nuo mainokset. Tuo on sentään pienen pieni gif-animaatio, ei ääntä, ei jumita jne. Mutta ymmärrän, että sinun piti päästä pätemään, ja ihan aiheesta koskapa vitsi meni sinulta ohi. :D

Outo vitsi, ottaen huomioon että se on koristanut käytännössä katsoen jokaista aiempaa viestiäsi (kyllä, sama on pistänyt silmiin aiemminkin). Kerta voisi mennä (huonon) vitsin piikkiin, toinen jääräpäisyyden, mutta siitä eteenpäin on kyllä jo ihan turhaa vedota vitsiin vaikka se esimerkiksi tietyissä poliittisissa piireissä tuntuu vakiopuolustus olevankin.

Ja kyllä, pienen pieni gif jossa on about ärsyttävimmäksi tiedetty väriyhdistelmä. Vilkkuvana. Ja alla mainos. Ja sitten valitetaan kun muut mainostaa. Ja ärsyttäviäkin ne mainokset ovat..


Ilman "turvallisia-asetuksia" lukijat ovat ladanneet tuonkin , täysin tietämättä sen tarkoitusperistä, siihen ei auta Google tilit, se ehkä se vitsi tuossa onkin,

robsku230/241

Koska olen pitkäaikainen faninne, ja vetoomuksenne oli sen verran kohtelias - ettekä tietääkseni käytä mitään anti-adblocker ratkaisuja - päätin valita Adblock Plussassa asetuksen olla blokkaamatta mainoksia tällä sivustolla - jatko riippuu kuinka häiritseviksi mainoksenne totean...

Suosittelisin teitä pyrkimään ABP:n alulle panemaan acceptable ads systeemiin.

dRD231/241

Lainaus:

Suosittelisin teitä pyrkimään ABP:n alulle panemaan acceptable ads systeemiin.

Kyseinen "ohjelma" on itse asiassa puhdasta kiristystä. Siihen liittyminen maksaisi meille tuhansia euroja ja maksaisi jatkossa samanmoisen summan. Käytännössä kyseessä on vain törkeä kiristys, naamioituna joksikin muuksi, mm. todella hirveää jätemainontaa jakelevat taho ovat maksaneet tuosta, eikä kyseessä ole mitään "hyviä ja puhtaita mainoksia", vaan puhtaasti AdBlock Plussan tekijöiden keksimä erittäin härski bisnesidea - "lällällää, sun mainokset näkyy, jos maksat meille".

Lyhyesti: moraalini ei anna periksi suostua tuohon, ennemmin totean, että eiköhän tämä reilut 16v ollut sitten tässä ja suljen AfterDawnin kuin alan maksamaan suojelurahaa mainonnastamme taholle, joka ei ole tehnyt mitään ansaitakseen siitä siivua :-)

AfterCooler232/241

Ok.


Jos mainokset on nyt käsitelty, niin voisin kuvailla ensi vaikutelmia afterin ja hardwaren sisällöstä.

Muutamia mietteitä. Harwaressa kiinnitin huomiota siihe, että mitä näen enimmäkseen. Yllätys ei ollut kovin yllättävää: Microsoft ja AMD. Intelliäkin löytyy, mutta ei päällimmäisenä.

Microsoft on meikälle lähinnä viihdettä ja AMDeestä en välitä.

Huvikseni tein Linux haun ko. sivustolla. Viimeisin uusin uutinen 26. maaliskuu 2013.

Mistä moinen? Maksaako Microsoft siitä, että pumppaatte sivuston täyteen Microsoftin uutisia "mainoksina"?.

Afterista linux haku tuotti tulosta vain download . fi sivulta, josta en ole 8 vuoden aikana ladannut yhtään mitään. Käytän muita tapoja.

En osaa sanoa tarvetta muutokseen (sisältöön), mutta itseäni kiinnostaa tietoturva, Linuxin käyttö ja siihen liittyvä "säätö" (jota varsinkin WinPojat inhoaa yli kaiken). Minusta se on kivaa. Tavallaan se on yhden sortin ohjelmointia.

Tässä hajatelmiani.

yamaneko233/241

Linux on kuitenkin aikaa marginaalista touhua, joten jos vähäiset resurssit ovat jaettava, niin ymmärrän hyvin että Linux tipahtaa pois.

Tai Pyyny voi tietenkin kertoa olenko väärässä ja miksi Linux on jäänyt pois.

Peace! :) Joo, paljon on Linuxeja palvelimissa ja Android on myös Linux (silloin kun se sopii, silloin ei kun ei sovi ;) ).

AfterCooler234/241

Vai marginaalia? Miksi sitten Microsoft vaivautuu esimerkiksi tekemään diiliä Red Hatin kanssa?

Www(.)tivi(.)fi/Kaikki_uutiset/microsoft-ja-linux-historiallinen-diili-6062793


Skuikki235/241

Tästä ois kiva saada statistiikkaa onko uutisen jälkeen asiat parantunut vai ei? Ilman Adblockkia netin selailu tuntuu vähän niinkuin ilman kumia rajan takana.. Mutta kyllä voin myöntää että esim. AD:n tapauksessa voin tehdä poikkeuksen, jos se omalta osalta yhtään auttaa jatkossa.

NiceMan72236/241

Onko noi tarveepiset kaikki 40-60 sivustun ulkopuolista palikkaa? Välillä tulee lähes 60kpl lista Ghostery ilmoitama... Onko kaikki varmasti puhtoisia mainostuottajia ?
Muilla sivuilla kun ei tule noin pitkää listaa...

Esim:

http://riceracing.net/Gallery/displayimage.php?pid=1045

Pisin lista ollut 61kpl....

NiceMan72237/241

http://riceracing.net/Gallery/displayimage.php?pid=1046

Tuli 55kpl...

Mitä kaikkea nuo tekee? Miettiin sivusto jonkin aikaa alussa kun latailee noin monesta paikkaa...

dRD239/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AfterCooler:

Huvikseni tein Linux haun ko. sivustolla. Viimeisin uusin uutinen 26. maaliskuu 2013.

Mistä moinen? Maksaako Microsoft siitä, että pumppaatte sivuston täyteen Microsoftin uutisia "mainoksina"?.

On noita tuoreempiakin, mm. Ubuntun tärkeimmät uudet versiojulkistukset on uutisoitu aina, jne. Mutta kysymys on puhtaasti resursseista - Linux-uutisia luetaan selkeästi, merkittävästi vähemmän silloin kun niistä kirjoitetaan kuin vaikkapa Windows 10:iin liittyviä uutisia. Sama syy, miksi ns. yleissanomalehdet eivät kirjoita kokosivun juttuja esim. ringettepeleistä - aihe on aivan yhtä tärkeä kuin vaikka jääkiekkokin, mutta kiinnostaa vain rajallista lukijakuntaa.

Lainaus:

En osaa sanoa tarvetta muutokseen (sisältöön), mutta itseäni kiinnostaa tietoturva, Linuxin käyttö ja siihen liittyvä "säätö" (jota varsinkin WinPojat inhoaa yli kaiken). Minusta se on kivaa. Tavallaan se on yhden sortin ohjelmointia.

Jep, mutta kuten sanottu, kiinnostus on niin pientä, että kun on kirjoitettu ihan pidempiäkin Linux-juttuja tässä 16v aikana, ne jäävät väistämättä ehkä 1/4 ns. normaaliartikkelien lukumääristä. Ja kun kuitenkin palkkaa maksetaan kirjoittajille ja resurssit ovat rajalliset, pitää panoksia pistää siihen, mikä lukijoita kiinnostaa.

Paljon teemme myös toki kokeiluita, emmekä ainoastaan tuudittaudu kirjoittamaan samoista aiheista aina - vaan testaamme aika ajoin "tarttuisiko" joku aihe lukijoihimme. Ja jos näin on, lisäämme kyseisen aihealueen uutisointia. Tästä esimerkkinä vaikkapa sähköautojen teknologia viimeisen parin vuoden ajalta.

Samahan pätee oikeastaan kaikkiin isompiin teknologiasivustoihin - ja osittain ns. nicheteknologioissa käykin niin, että niiden ympärille syntyy pari, kolme globaalia uutissivustoa, jotka keskittyvät ko. nicheen ja valtaosa kyseisen teknologiankäyttäjistä seuraa uutisia sen kautta. Retrotietokoneet ovat tästä loistava esimerkki - joku tekee edelleen jonkinlaista järkevähkö liiketoimintaa Amigasta uutisoimalla :-) Ja näin uskon Linuxinkin kanssa olevan, eli maailmalla on nippu pelkästään Linuxiin keskittyviä uutissivustoja ja uutisointi sekä lukijat keskittyvät niihin. Suomen kokoisessa markkinassa on vain vaikea nähdä, että lukijakunta riittäisi välttämättä yhdenkään täyspäiväisesti ylläpidetyn Linux-uutissivuston pyörittämiseen.

joopajoo4 (vahvistamaton)240/241

Heh. Ehkä voisin harkita jos mainokset olisivat järkeviä.
Juurikin tämän sivun lataus kestää keskimäärin 3-4x kauemmin ilman mainosten estämistä.
Suorittimen käyttöaste pomppaa ja keskusmuistia sivu hörppää lähes kaksi kertaa enemmän kaiken maailman mainostenne kanssa.
Pitäkää tunkkinne.

urpot (vahvistamaton)241/241

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti joopajoo4:

Heh. Ehkä voisin harkita jos mainokset olisivat järkeviä.
Juurikin tämän sivun lataus kestää keskimäärin 3-4x kauemmin ilman mainosten estämistä.
Suorittimen käyttöaste pomppaa ja keskusmuistia sivu hörppää lähes kaksi kertaa enemmän kaiken maailman mainostenne kanssa.
Pitäkää tunkkinne.

Ajatella, että oikein suorittimen käyttöaste kasvaa ja keskusmuistia kuluu. Voi hyvänen aika sentään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT