AfterDawn logo

Nadella: 110 miljoonaa Windows 10 -laitetta aktivoitu

AfterDawn AfterDawn
8 kommenttia

Microsoft kertoi viimeksi noin kuukausi Windows 10 -julkistuksen jälkeen lukuja käyttöjärjestelmän aktivoinneista ja sen jälkeen luvuista on ainoastaan kolmannen osapuolen arvioita. Tänään Microsoft julkaisi uusia Windows 10 -laitteita ja toimitusjohtaja Satya Nadella päivitti myös aktivointilukuja.

Nadellan mukaan nyt noin kaksi kuukautta Windows 10:n julkistuksen jälkeen käyttöjärjestelmä on aktivoitu yli 110 miljoonassa laitteessa. Ensimmäiset arviot Windows 10:n suosiosta olivat noin 3 viikon jälkeen, kun se ohitti 53 miljoonalla aktivoinnilla Apple OS X Yosemiten. Viralliset luvut kerrottiin noin kuukausi julkaisun jälkeen ja tällöin käyttöjärjestelmä oli aktivoitu noin 75 miljoonassa laitteessa.

Nyt hieman reilun kahden kuukauden jälkeen tahti on hidastunut hieman, mutta Nadellan mukaan 110 miljoonaa aktivointia on silti ylivoimaisesti nopein päivitystahti Windowsilla. Uudet tuotteet nostanevat ennen joulua jälleen Windows 10 -päivitysten määrää, joten pientä piikkiä laskevassa käyrässä varmasti nähdään.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

8 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/8

Microsoftin servereistä ja pilvestä:

kun nettikamera kytkeytyy Windowsissa päälle, n. 35 megatavua dataa lähtee matkaan välittömästi kohteisiin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com
oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
vortex-sandbox(dot)data(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net

Päälle kytketty mikrofoni taas lähettää kaiken puhutun seuraaviin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com
oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
vortex-sandbox(dot)data(dot)microsoft(dot)com
pre(dot)footprintpredict(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
telemetry(dot)appex(dot)bing(dot)net
telemetry(dot)urs(dot)microsoft(dot)com
cs1(dot)wpc(dot)v0cdn(dot)net
statsfe1(dot)ws(dot)microsoft(dot)com

Kyseinen toiminta jatkuu edelleen vaikka Cortana olisi kytketty täysin pois päältä tai jopa kokonaan "poistettu".

Vakoilua ei todellakaan saa täppejä klikkailemalla (tai rekisterejä muokkaamalla) pois, vaikka jotkut olettavat niin. Ympäristön koodi on umpisuljettu, jota ei pääse tarkastelemaan, täynnä salaisuuksia. Windows ja muut Microsoft tuotteet ovat syystä suljettua tavaraa.

Firmoille ja valtionvirastoihin Windows 10? Entä puolustusvoimat jne?

Nyt Suomi, herätys.

kayttaja52/8

Originally posted by guy_fawkes:

Microsoftin servereistä ja pilvestä:

kun nettikamera kytkeytyy Windowsissa päälle, n. 35 megatavua dataa lähtee matkaan välittömästi kohteisiin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com
oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
vortex-sandbox(dot)data(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net

Päälle kytketty mikrofoni taas lähettää kaiken puhutun seuraaviin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com
oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
vortex-sandbox(dot)data(dot)microsoft(dot)com
pre(dot)footprintpredict(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com
i1(dot)services(dot)social(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
telemetry(dot)appex(dot)bing(dot)net
telemetry(dot)urs(dot)microsoft(dot)com
cs1(dot)wpc(dot)v0cdn(dot)net
statsfe1(dot)ws(dot)microsoft(dot)com

Kyseinen toiminta jatkuu edelleen vaikka Cortana olisi kytketty täysin pois päältä tai jopa kokonaan "poistettu".

Vakoilua ei todellakaan saa täppejä klikkailemalla (tai rekisterejä muokkaamalla) pois, vaikka jotkut olettavat niin. Ympäristön koodi on umpisuljettu, jota ei pääse tarkastelemaan, täynnä salaisuuksia. Windows ja muut Microsoft tuotteet ovat syystä suljettua tavaraa.

Firmoille ja valtionvirastoihin Windows 10? Entä puolustusvoimat jne?

Nyt Suomi, herätys.

höpö höpö :3

Lumikki3/8

Quote:

höpö höpö :3


Useita ihmisiä kutsuttiin "foliohatuiksi" aikoinaan jopa täällä, mutta kun NSA paljastukset tuli julkisuuteen niin huomattiin että ne "foliohatut" oli ihan oikeassa. Joten en lähtisi ihan suoralta kädeltä väittämään suuntaan tai toiseen. Koska sen verran kavalia asioita monet yritykset ovat vuosien saatossa tehneet ihmisten seläntakana. Kuinkahan usein ne ei edes jää kiinni teoistaan?

Mitä tulee varsinaiseen asiaan että aktivointeja tapahtuu paljon niin en yhtään ihmettele asiaa kun tietää mikä on tilanne ja miten Microsoft on hoitanut näitä Windows 10 asioita. Kuinkahan monella ihmisellä nytkin se vanha Windows siellä käynnistyksen yhteydessä "ehdottaa" Windows 10:n asennusta.

qwerty834/8

Originally posted by Lumikki:


Mitä tulee varsinaiseen asiaan että aktivointeja tapahtuu paljon niin en yhtään ihmettele asiaa kun tietää mikä on tilanne ja miten Microsoft on hoitanut näitä Windows 10 asioita. Kuinkahan monella ihmisellä nytkin se vanha Windows siellä käynnistyksen yhteydessä "ehdottaa" Windows 10:n asennusta.


Samaan tapaan se Ubuntukin ilmoittaa päivityksistä, eikä tarvi edelleenkään ihmetellä miksi se ei ole yleistynyt käyttiksenä :D

hannibal_pjv5/8

Niinpä...

pentsu6/8

Originally posted by Lumikki:Mitä tulee varsinaiseen asiaan että aktivointeja tapahtuu paljon niin en yhtään ihmettele asiaa kun tietää mikä on tilanne ja miten Microsoft on hoitanut näitä Windows 10 asioita. Kuinkahan monella ihmisellä nytkin se vanha Windows siellä käynnistyksen yhteydessä "ehdottaa" Windows 10:n asennusta.

Ovat siis onnistuneet ja tehneet päivittämisen helpoksi. Helppoutta kuluttajat arvostavat.

Lumikki7/8

Quote:

Ovat siis onnistuneet ja tehneet päivittämisen helpoksi. Helppoutta kuluttajat arvostavat.


Riippuu arvomaailmasta, tarpeista ja näkökulmista. Esimerkiksi...

Joku voi ajatella että Microsoft on onnistunut liiketaloudellisesti erinomaisesti ja tarjonnut helpon tavan välittää käyttöjärjestelmän niille jonka sen Windows 10:n halusi.

Joku toinen voi ajatella että Microsoft on käyttänyt määräävää markkina-asemaan ja sopimuksiaan väärin jakaessaan käyttöjärjestelmää pakko syötöllä oman päivitysjärjestelmän kautta ihmisille jotka eivät edes halua Windows 10:ä.

Tarkoitan tällä että kyse on täysin siitä miten jokainen HALUAA nähdä asian. Joka yleensä taas riippuu siitä että mikä on oma arvomaailma, henkilökohtainen tarve ja suhtautuminen Windows 10:iin.

Lumikki8/8

Ajattele esimerkiksi asiaa kuka saa Windows 10 käyttöjärjestelmän Windows updatin kautta?

Vain ne asiakkaat joilla on Windows update automaattisella päivityksellä. Eli ne ihmiset saavat Windows 10:n päivitysten kautta automaattisesti jotka eivät tarkista sitä mitä päivityksiä saavat.

Mitä se tarkoittaa että jollain ei ole Windows update automaattisella päivityksellä?

Ehkä sitä että ihminen on tarkka päivityksien suhteen eli mitä sieltä tulee. Tällöin sitä Windows 10:ä ei siis näille ihmisille edes tarjota. Eli ihminen joka tarkistaa mitä päivityksiä saa niin niille ei asiaa edes tarjottu.

Käytännössä siis tässä käytetään samalla tavalla ihmisten luonnetta hyväksi kuin yritysten tekemissä yksitystietojen keruussa. Eli ei kysytä oikeasti mitään lupaa vaan vain tehdään asia, koska itse halutaan jotain. Käytetään hyväksi ihmisten osaamattomuutta, tietämättömyyttä, välinpitämättömyyttä ja/tai sokeaa luottamusta yritykseen.

Kyse ei siis ole siitä että yritys tietäisi mitä se asiakas oikeasti haluaa, vaan yritys tekee mitä se itse haluaa ja toivoo että se kuluttaja oli asiaan tyytyväinen. Se että jotkut eivät ole tyytyväisiä niin siitä ei välitetä sitten yhtään. Yritys siis ajaa väkisin omia etujaan moraalista välittämättä. Eli ei edes vaivaudu kysymään sitä asiakkaaltaan, haluaako tämä jotain tai ei.

Se miten kuluttaja suhtautuu tähän asiaa on taas täysin riippuvainen siitä miten sen yrityksen käyttäytyminen sopii sen kuluttajan tarpeisiin ja arvomaailmaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT