AfterDawn logo

Suomi ylsi pronssille 50 000 dollarin Age of Empires 2 -jättiturnauksessa

Sami Koivunen Sami Koivunen

Suomi on sijoittunut kolmanneksi Nations Cup II -turnauksessa voitettuaan eilen illalla Vietnamin.

Uutisoimme turnauksesta jo eilen. Suomi voitti Vietnamin lopulta selvästi numeroin 5-0 ja tasoero oli nähtävillä heti ottelusarjan alettua.

"Vähän yllätyksenä tuli että voitettiin 5-0, vaikka voittoa lähdettiin hakemaan. Oltiin tutustuttu jonkin verran Vietnamin pelityyliin ja tiedettiin aika hyvin, mitä ne aiko tehdä." -Rubenstock

"Lähettiin kyllä voittomielellä pelaamaan, mutta 5-0 ei ollu se kaikista todennäköisin tulos. Sitten kun voitettiin ne 30 minuutissa niiden omassa homemapissa oltiin jo varmoja" -NorthernPike

Suomen joukkueen rungon muodostivat turnauksessa Zuppi, NorthernPike, Rubenstock ja TheMax_. Lisäksi joitakin pelejä turnauksen aikana pelasivat Sunset ja Jupe. Suomen joukkue tulee kuittamaan eilisen voiton myötä 7500 dollarin palkintorahat. Joukkueen vahvuudet olivat suomalaisille tyypillisesti tiimityöskentely, valmistautuminen ja kommunikointi.


"Alussa meillä oli tähtäimessä, että päästään top 8:n joukkoon. Nyt ollaan tyytyväisiä ja odotukset ylitettiin moneen kertaan. Kolmas sija turnauksessa on erittäin hyvä saavutus ja seuraavassa Nations Cupissa päästään taas parantamaan." -NorthernPike

MM-kisoja vastaavan Nations Cupin ensimmäisen pelit pelattiin jo toukokuussa. Suomen viime vuoden sijoitus oli 14.

"Alkulohkoissa ei ollut mitään ihmeellistä. Päästiin pelaamaan Ruotsin A-joukkuetta vastaan, joka oli hauska matchuppi, mutta ei kovin haastava. Lopullisen lohkovaiheen Kiina D oli ensimmäinen peli, jossa oli paljon paineita, mutta voitettiin ne 3-1. Kiina A:ta vastaan hävittiin ikävästi 3-0, mutta sitten Final Stagessa kävi kunnon onni. Ensin tehtiin comeback Brasilia B:tä vastaan ja voitettiin ne 3-2. Kiina B:n lähdettyä pois Norjan lohkosta meidän piti pelata ensin Saksa A:ta vastaan ja sitten Norja A:ta. Norja A oli ehdottomasti se syy miksi päästiin suht helposti Top 4:ään ja sitten kun Vietnam meni voittamaan oman lohkonsa aukesi tie Top 3:een." -NorthernPike

Viimeisellä round robin -kierroksella Kiina ja Kanada osoittautuivat kuitenkin liian haastaviksi.

"Odotukset ylitettiin moninkertaisesti, kun päästiin jo neljän joukkoon. Ei ehkä lähdetty pelaamaan aivan sataprosenttisesti molempia Kiina ja Kanadaa vastaan. Ei odotettu, että voitettaisiin Kiinalta niin monta peliä." -Rubenstock

"Yli kymmenen tunnin pelimaratooni Kiinaa vastaan oli hermoja raastava. Kanada-pelissä oli huonoa joukkuetyöskentelyä ja tuli aivan surkeita mappeja. Jos oltais pelattu paremmin, olisi se voinut ehkä kaatua. Kaduttaa vähän, kun tuli itse kuoltua niin pahasti Kanadaa vastaan, koska saatiin ne kolme peliä Kiinaa vastaan ja olisi ehkä ollut mahdollista jopa hävitä Kanadalle 5-4 ja tulla vielä toiseksi." -NorthernPike

Nations Cupin voittaja selviää myöhemmin, kun turnaukseen ennakkosuosikkeina lähteneiden Kiinan ja Kanadan ykkösjoukkueet kohtaavat toisensa.

Alla näkyvällä videolla on selostettu Suomi-Saksa-otteluparin ratkaisevat pelit.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT