AfterDawn logo

Suomi pelaa tänään Age of Empires 2 -jättiturnauksessa pronssista ja tuhansista euroista – lähetys netissä

Sami Koivunen Sami Koivunen

Verkkopelialusta Vooblyn ja kiinalaisen SY-joukkueen yhdessä järjestämä 50 tuhannen dollarin Nations Cup II on loppusuoralla.

Turnaus pelataan muiden isojen Age of Empires 2 -kilpapeliturnauksien tapaan alkuperäisen pelin The Conquerors -lisäosalla. Pelialustana peleille toimii Voobly, joka kantaa jo vuonna 2000 julkaistun pelin nykyisestä kehityksestä ja mainonnasta isoa vastuuta.

Suomi lähti Nations Cupiin altavastaajana, vaikka joukkueen rungossa tiedettiinkin olevan kokeneita pelaajia. Maanosittain rajatuissa alkulohkoissa Suomi päihitti puhtaalla pelillä Ruotsin, Belgian, Saksan B-joukkueen ja Iso-Britannian. Varsinaisessa lohkovaiheessa Suomi sijoittui toiseksi Kiinan A-joukkueen taakse pähittäen kuitenkin Yhdysvallat, Puolan, Kiina D:n ja Venäjän.

Lopulliseen round robin -vaiheeseen Suomi eteni kukistamalla pudotuspeleissä Saksan ja Norjan ykkösjoukkueet. Finaalivaiheessa Suomi on jo kohdannut Kiinan ja Kanadan, joista tuloksena oli tappiot. Vietnamia vastaan Suomella pitäisi kuitenkin olla ennakkoon selvästi paremmat mahdollisuudet. Finaalisarjassa Suomen tapaan häviöt ennakkosuosikeilta ottanut Vietnam pelaa Suomen kanssa käytännössä Nations Cupin kolmannesta sijasta, joka oikeuttaisi 7500 dollarin palkintorahoihin. Neljännelle on turnauksesta luvassa 5000 dollaria.


Turnaukseen ennakkosuosikkeina lähteneet Kiina ja Kanada kilpailevat Nations Cupin voitosta myöhemmin.

Suomi ilmoitti turnaukseen alun perin kahdeksan hengen joukkueen, jonka kapteenina toimii Zuppi. Zupin lisäksi joukkueen runkoon on ratkaisupeleissä kuulunut NorthernPike, Rubenstock ja TheMax_. Alkusarjassa tositoimissa nähtiin myös Sunset ja Jupe.

Tämän päivän ottelua voi seurata suorana Vooblyn virallisella Twitch-kanavalla. Pelin odotettu alkamisaika on klo 17.45 ja yhteensä paras yhdeksästä -menetelmällä pelattava peli kestänee useita tunteja.

"Tottakai lähdetään voitosta taistelemaan, koska voittaja ottaa kolmannen sijan. Kukaan meistä ei olisi uskonut, että oltaisiin voitu päästä neljän parhaan joukkoon eli sinällään odotukset turnauksen osalta on jo ylitetty, mutta nyt kun ollaan täällä, niin neljänneksi jääminen olisi suuri pettymys." -Zuppi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT