AfterDawn logo

Järjestelmässäsi voi olla gigatavuja ei-toivottuja Windows 10 -tiedostoja, näin pääset eroon

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Microsoftin Windows Update -sovellus lataa suhteellisen aggressiivisesti tiedostoja valmiiksi, jotta tietoturva- ja muut päivitykset ovat käyttäjän asennettavissa mahdollisimman nopeasti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft on kenties hieman liian herkkä lataamaan Windows 10:n päivitystietoja päivittämättömille koneille.

Yhtiöstä on vahvistettu The Inquirerille, että Windows Update lataa Windows 10 -päivityksen tiedostoja "varmuuden vuoksi" ennen kuin käyttäjä on edes varannut päivitystä. Jos kyseessä olisi megatavujen kokoinen päivitysasentaja, niin ongelmaa ei todennäköisesti olisi, mutta tietojen mukaan tiedostot voivat viedä useita gigatavuja – arvioiden mukaan 3,5 - 6 gigatavua.

Onneksi tiedostoista ja jopa automaattisesti lataamisesta pääsee eroon. Ghacks on listannut helpot ohjeet, joilla pääsee eroon Windows 10 -tiedostojen lataamisesta. Mikäli haluaa päästä eroon myös gigatavuja käyttävistä tiedostoista, niin AddictiveTipsillä on apu ongelmaan.


Käytännössä tiedostot voi poistaa Windows-aseman $WINDOWS.~BT-kansiosta, mutta mikäli päivityksiä ei poista Windows Updatesta, niin ne ladataan takaisin. AddictiveTips kertoo eliminoimaan KB3035583-päivityksen ja Ghacks puolestaan myös 2952664 ja 3021917 (Windows 7) tai 2976978 (Windows 8) -päivitykset.

Yksi tapa päästä ongelmasta eroon on tietysti päivittää Windows 10:een, joka on useimmille suositeltava käyttöjärjestelmäpäivitys. Windows Updaten toiminnasta johtuen päivitys onkin jo käytännössä koneellasi.

2 KOMMENTTIA

Zunter1/2

Aloinkin ihmettelemään kun yhtäkkiä C-asemalla olikin enää muutama giga tilaa jäljellä.

guy_fawkes2/2

Muuta mahdollisesti ei-toivottua:

Kaikki näppäimistöllä kirjoitettu teksti varastoidaan väliaikaisiin tiedostoihin ja lähetetään kerran 30 minuutissa kohteisiin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
pre(dot)footprintpredict(dot)com
reports(dot)wes(dot)df(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com

Miksi näin toimitaan, ei luonnollisestikaan tiedetä / siitä ei kerrota. Joissakin kentissä käyttöjärjestelmän sisällä on tekstinkorjaus, ja että sillä väitetään vain parannettavan automaattisen korjauksen toimintoja kaikkien laitteiden välillä. Se, onko koko näppäinpainanta-loki välttämätön lähetettäväksi, eikä vain korjatut sanat, on kyseenalaista. Lisäksi, tämä näyttää tapahtuvan vaikka käyttäjä ei olisi edes kirjautunut Microsoft-tililleen, joka eliminoi myös laitteiden välisen hyödyn.

Voitte telnetata nuo osoitteet ja ne vastaavat. Oli pakko laittaa (dot) pisteiden tilalle jotta tämä järjestelmä päästäisi viestin läpi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT