AfterDawn logo

AMD: Valtaosa tulevista DX12-peleistä tehdään yhteistyössä AMD:n kanssa – Nvidian tuki puutteellinen

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Windows 10:n tulon myötä PC-pelaajien maailma järkkyy taas DirectX 12 -rajapinnan myötä. Ensimmäisen DX12-pelin, eli Ashes of the Singularity -betan julkaisun jälkeen Nvidian DX12-suorituskykyä on kyseenalaistettu, ja nyt AMD:n markkinointipäällikkö Robert Hallock on kommentoinut asiaa ilmoittamalla, että 2015/2016 julkaistavista DX12-peleistä valtaosa on partnerisopimuksessa AMD:n kanssa.

Nvidian suorituskyky Ashes of the Singularityn beta-vaiheessa jätti toivomisen varaa asynkronisten varjostimien toiminnan osalta. Taustasyyksi paljastui toimivan ajurituen puute. Sittemmin Nvidia ja AotS:n kehittäjä Oxide Games ovat luvanneet korjata ongelmat, mutta käytännössä vaikuttaa siltä, että Nvidian nykyinen Maxwell-arkkitehtuuri ei ole suunniteltu pelikonsoleissa ja AMD:n näytönohjaimissa käytettävän GCN-arkkitehtuurin tapaan suorittaa asynkroniset varjostimet. Näin ollen Nvidia saattaa kärsiä jatkossakin suorituskykyongelmista peleissä, joissa käytetään asynkronisia varjostimia käytetään. Jatkossa kuitenkin pelikonsoleita varten kehitetyt pelit tulevat todennäköisesti käyttämään entistä enemmän GCN-arkkitehtuurin asynkronisia varjostimia, joten ei liene yllätys jos sama kehitys nähdään myös näiden pelien PC-versioissa.


AMD:n Robert Hallockin mukaan Mantle opetti pelikehittäjät matalan tason rajapintojen käyttöön, ja pelikonsolien ollessa AMD:n rautaa lopputuloksena on se, että suurin osa tulevista DX12-peleistä on partneroitu AMD:n kanssa. Lisäksi Hallock lisäsi, että Nvidian "täysi tuki" DX12-rajapinnalle unohtaa kokonaan asynkronisen laskennan, joka vaatii Nvidian nykyisellä arkkitehtuurilla hidasta kontekstinvaihtoa.


AMD:n video esittelee asynkronisten varjostimien etuja

2 KOMMENTTIA

Skalevi1/2

Muuta ei voi sanoa kuin että AMD tekee hyviä näytönohjaimia. Ylikuumenemis ongelmat ja valtava virran käyttö on historiaa.

i9Extreme2/2

Originally posted by Skalevi:

Muuta ei voi sanoa kuin että AMD tekee hyviä näytönohjaimia. Ylikuumenemis ongelmat ja valtava virran käyttö on historiaa.


Kuinka niin, kun ei ole tullut sitten 2012 mitään uutta, pois lukien Fufy X. Joka sekin vaatii vesijäähyn.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT