AfterDawn logo

Väkivaltaisia pelejä vastustava ex-senaattori tuomitaan aseiden salakuljetuksesta

Matti Robinson Matti Robinson

Yhdysvalloissa tapahtuu ampumavälikohtauksia nuorten välillä selvästi muita länsimaita enemmän. Esimerkiksi perustuslain toisen lisäyksen mukaista aseiden kantolupaa kritisoidaan, mutta sen kannatus on niin vakaata, että painostus muiden syiden etsimiseen on vahvaa.

Yksi viime vuosikymmenien suosikkisyntipukeista onkin ollut videopelit ja erityisesti väkivaltaiset sellaiset. Niiden kieltoa ajoi muun muassa entinen Kalifornian senaattori Leland Yee, jonka tehtävää moraalinvartijana voidaan kuitenkin viimeistään nyt kyseenalaistaa – herra nimittäin tunnusti osallisuutensa kiristysrikoksiin.

Yee otti vastaan lahjuksia FBI-agenteilta äänestystä vastaan ja toimi laittomien aseiden maahantuonnissa Filippiineiltä. Hän tunnusti ottaneensa lahjuksia vastaan n. 35 000 dollarin edestä (n. 31 000 euroa) vuosien 2012-2014 välisenä aikana.

Tunnustuksen myötä Leeland Yee välttynee maksimirangaistukselta, joka on 20 vuotta vankeutta ja 250 000 dollarin sakko. SF Gate kertoo, että Yeen tapaus on osa suurempaa järjestäytyneen rikollisuuden vyyhtiä, jota varten peitetehtäviä käytiin viiden vuoden ajan. Ratkaisu Yeen rangaistuksesta saadaan 21. lokakuuta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT