AfterDawn logo

Puretut Beats-kuulokkeet olivatkin halvat kopiot?

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Toissaviikolla Mediumissa julkaistu artikkeli kertoi Beats-kuulokkeiden komponenteista, jotka kyseisen tuotteen hinnoittelun huomioon ottaen olivat kyseenalaisia. Artikkeli keräsi paljon kiinnostusta ja tapauksessa huomattiin tarkemman tarkastelun yhteydessä muutamia ongelmia.

Prototyyppi-insinööri Avery Louie purki Beats-kuulokkeet ja totesi, ettei sisältä löytynyt mitään varsinaista syytä korkeaan hintaan. Hän vertasi sisälmyksiä muutaman euron komponentteihin ja huomioi ylimääräiset metallipalat, joiden lisäämiseen hän ei nähnyt muuta virkaa kuin painon lisäämisen.

Jälkikäteen on kuitenkin verkossa puntaroitu onko kyseessä ollut kuitenkin väärennös eivätkä aidot Beats-kuulokkeet. Verkossa on julkaistu useita vertailuja Louien käyttämien kuulokkeiden ja aitojen Beats-kuulokkeiden välillä, ja vaikuttaa siltä, että insinööri on haksahtanut väärennökseen.

Imgurissa julkaistu kuvakavalkaadi kertoo useista virheistä, joista osa on vaikeampi ja osa erittäin helppo huomata. Toisaalta feikkikuulokkeet ovat erittäin hyvä väärennös ja ulkoisesti ne voi olla harjaamattomalle silmälle lähes mahdoton erottaa (katso video alta), mutta esimerkiksi toisen kaiuttimen puuttuminen molemmin puolin olisi pitänyt huomata purkaessa. Kommentoijat myös huomioivat, etteivät metalliosat ole pelkästään lisäämässä painoa, vaan niillä on myös rakenteellisia tehtäviä.


Paljastukset kertovat, että aidot Beats-kuulokkeet ovat laadukkaammat kuin purkuartikkeliin päässeet feikkiversiot. Mitä mieltä olette uusien tietojen valosa, täyttääkö laatu 200 euron hintalapun odotukset?

6 KOMMENTTIA

Kake411/6

Samaa paskaa eri paketissa.

DeNiWar2/6

Pistäkää purkaen ne "aidot" ja katsokaa.

Mutta tuskinpa niistä paljoa sen suurempia valmistus ja pakkauskustannuksia löytyy.

yourJoost3/6

Parisataa tyhjäst, kun parilkypäl saapi Kossin Sportaprot. Ja Ne on kuuluvasti paremmat. No merkkiuskolliselle nämä tiätty kelpaa ja silloin ei äänen laadullä nii välii.

Michelola4/6

kossin porta prot vasta rimpulat paskat ovatkin. Tuli jonkun kännykän tai mp3 soittimen mukana ilmaiseksi joskus vuosikymmen sitten ja vaihtu kyllä aika äkkiä. Ei sovi päähän sitten mitenkään päin. Paremmin istuvilta nämä näyttävät vaikka naurettavan hintaset toki on

RekookeR5/6

Jos ne olisi väärennetyt, niin olisi Apple taatusti ärähtänyt.
Hiljaisuus on myöntymisen merkki tässäkin tapauksessa.

user@org (vahvistamaton)6/6

Lainaus:

mutta esimerkiksi toisen kaiuttimen puuttuminen molemmin puolin olisi pitänyt huomata purkaessa


Miten sen voi tosta huomata feikiksi, jos oletetaan että purkaessa on siinä uskossa että ehdottomasti aidot on kyseessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki