AfterDawn logo

Selvitys paljastaa kuinka halpaa tekniikkaa $200 Beats-kuulokkeet sisältävät

Matti Robinson Matti Robinson
14 kommenttia

Beatsin b-logo näkyy näyttävästi lentokentillä, joukkoliikenteessä sekä televisio-ohjelmissa ja elokuvissa. Selvästi brändimainonta on onnistunut, vaikka useat ovat kyseenalaistaneet Dr. Dren kuulokkeiden laadun.

Nyt Medium on julkaissut prototyyppi-insinööri Avery Louien jutun Beatsin parin sadan dollarin kuulokkeista ja niiden rakennusmateriaaleista. Jutusta selviää, että nykyisin Applen omistaman Beatsin katteet ovat ehkä odottomattomankin suuret.

Pelkkien osien yhteissummaksi Louie saa vaatimattoman 17 dollaria. Toki laitteen kokoamiseen ja muihin kustannuksiin kuluu merkittävästi rahaa, mutta vaikuttaa siltä, että laitteen suureen hintaan ei ole ainakaan teknistä syytä.

Louie lisäksi huomioi, että arvokas tuntuma on saatu aikaan lisäämällä turhia metallipaloja luomaan ylimääräistä painoa. Arvokas tuntuma, trendikäs ulkonäkö sekä onnistunut markkinointi ovatkin Beatsin onnistumisen salaisuus, ei tekninen laatu.


Apple lienee erittäin tyytyväinen juuri marginaaliin, joka asettaa jopa iPhonen häpeään.

14 KOMMENTTIA

pcpelaaaja1/14

Tässä on syy miksi ostan suurelle yleisölle tuntemattomien merkkien tuotteita. Kun rahat laitetaan laadukkaisiin osiin markkinoinnin sijasta saa rhoillensa kunnolla vastinetta.
ps. hyvää jussia

xbkrypt0n2/14

Toivottavasti ei tullut kenellekään yllätyksenä. Beats oli jo ennen Applea korkeintaan keskinkertainen ja ylihintainen ja nykyään ilmeisesti huono ja ylihintainen.

Lisäksi uutisessa tuohon 17 dollariin on lisätty mainonta, paketti jossa kuulokkeet tulevat asiakkaalle, ym. mikä ei liity kuulokkeiden valmistukseen mitenkään. Pelkkien osien ja nimenomaan pelkkien osien kustannukset ovat siis $9,892 eli noin $10 mukaanlukien valmistuskulut (production & tooling).

erkkila1 (vahvistamaton)3/14

Kyllä Beatsin kuulokkeet ovat aika laadukkaat. Ne, jotka niitä kritisoivat, haluavat sellaisen kuulokkeet, joiden äänentoisto on täysin autenttinen. Beatsin kuulokkeet on jossain määrin ns. bassokuulokkeet, ja se on ihan tarkoitusella. Jotkut tykkäävät, että bassot korostuu.

Siili1 (vahvistamaton)4/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erkkila1:

Kyllä Beatsin kuulokkeet ovat aika laadukkaat. Ne, jotka niitä kritisoivat, haluavat sellaisen kuulokkeet, joiden äänentoisto on täysin autenttinen. Beatsin kuulokkeet on jossain määrin ns. bassokuulokkeet, ja se on ihan tarkoitusella. Jotkut tykkäävät, että bassot korostuu.

Eli pilaat artistin näkemyksen ja musiikin. Ei niitä levyjä ole turhaan masteroitu.Samoin nämä apinat jotka EQ:ta käyttävät.

jartar5/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erkkila1:

Kyllä Beatsin kuulokkeet ovat aika laadukkaat. Ne, jotka niitä kritisoivat, haluavat sellaisen kuulokkeet, joiden äänentoisto on täysin autenttinen. Beatsin kuulokkeet on jossain määrin ns. bassokuulokkeet, ja se on ihan tarkoitusella. Jotkut tykkäävät, että bassot korostuu.


Ovat hintaansa nähden täyttä orgaanista jätettä. Ne ei kelpaa hi-fi toistoon eikä varsinkaan "bassokuulokkeiksi". Basson laatu kun ei päätä huimaa, eikä se missään nimessä vastaa hintaa.

WereCatf6/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erkkila1:

Kyllä Beatsin kuulokkeet ovat aika laadukkaat.

Mikä niissä on laadukasta? Kuten on jo sanottu ja todistettukin, ite elementit on muutaman euron off-the-shelf - komponentteja ja loppu on vaan perusmuovia ja ne metallipainot siellä muoviin piilotettuna.

Lumikki7/14

Joillakin ihmisillä on sellainen luulo että laatu on sama kuin korkea hinta. Pitäisi tajuta että korkeaa hintaa voi pyytää myös huonolaatuisista asioista. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

xbkrypt0n8/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Joillakin ihmisillä on sellainen luulo että laatu on sama kuin korkea hinta.

Toinen on myös tuo uutisessa mainittu paino. Osa valmistajista tekee tahallaan tuotteistaan painavia, että ne vaikuttaisivat laadukkailta. Olen itsekin löytänyt täysin turhia metallipainoja/-sylintereitä tavaroiden sisältä jotka ovat siellä vaan tuotteen painoa nostamassa.

DeNiWar9/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Joillakin ihmisillä on sellainen luulo että laatu on sama kuin korkea hinta. Pitäisi tajuta että korkeaa hintaa voi pyytää myös huonolaatuisista asioista. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Näinpä, ja tuotehan on itseasiassa aikahyvin onnistunut yhtiön kannalta kun porukka on valmis maksamaan tuotteesta pyydetyn hinnan eikä kyseenalaista sitä tai laatua millään tavalla.

Pörssiyritystoiminnan tarkoitushan on tehdä mahdollisimman suuri tuotto mahdollisimman pienillä kustannuksilla ja apple taitaa onnistua siinä toiminnassa tätänykyä parhaiten ja tekivät hyvän kaupan tuossa beatsissakin joka tuottaa firmalle moninkertaisen myyntivoiton pienillä valmistuskustannuksilla ja ostajia riittää jonoksi asti, markkinointiinkaan ei kulu enää julkaisun jälkeen paljoa kun merkkiuskolliset ostajat hoitavat sen itse.

Ei se ole lainkaan tyhmää laittaa mahdollisimman suuri hintalappu jos sillä hinnalla riittää ostajia jotka vielä ylistävät tuotetta ja lisäävät sen myyntiä kyseisellä hinnalla.

teppoI10/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Joillakin ihmisillä on sellainen luulo että laatu on sama kuin korkea hinta. Pitäisi tajuta että korkeaa hintaa voi pyytää myös huonolaatuisista asioista. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Näinpä, ja tuotehan on itseasiassa aikahyvin onnistunut yhtiön kannalta kun porukka on valmis maksamaan tuotteesta pyydetyn hinnan eikä kyseenalaista sitä tai laatua millään tavalla.

En osaa sanoa juuta tai jaata Beatsin kuulokkeiden laadusta, kun en ole koskaan sellaisia käyttänyt.

Joka tapauksessa tulee muistaa että Beatsin kohdemarkkina ei ole hifistit, jotka ovat valmiita maksamaan hyvän hinnan mahdollisimman korkeasta äänenlaadusta, vaan keskiluokkaisista kuluttajista, jotka kuuntelevat musiikkia milloin missäkin ja haluavat samalla jonkinlaisen status-symbolin itselleen.

Status-symboleita harvoin syntyy sellaisista tuotteista, jotka on hinnoiteltu bulkkitavaraksi. Kun kuulokkeet hinnoitellaan 300 dollariin, viestii ostaja samalla ympäristöönsä, että "hei, minulla on ollut varaa maksaa 300 dollaria kuulokkeista".

Ei Audeista ja Bemareistakaan makseta 50.000 euroa sen takia, että niiden moottoritekniikka olisi ylivoimaisesti parempi kuin 10.000 euron KIAssa tai niiden valmistuskustannukset olisivat halvempia autoja poikkeuksellisen paljon suuremmat.

Eivätkä merenrantatontille rakennetut talotkaan maksa ylettömästi sen takia, että rantakalliolle rakentaminen olisi jotenkin kalliimpaa kuin keskelle metsää. Ne maksavat, koska joku on valmis maksamaan paikasta.

jartar11/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:


Joka tapauksessa tulee muistaa että Beatsin kohdemarkkina ei ole hifistit, jotka ovat valmiita maksamaan hyvän hinnan mahdollisimman korkeasta äänenlaadusta, vaan keskiluokkaisista kuluttajista, jotka kuuntelevat musiikkia milloin missäkin ja haluavat samalla jonkinlaisen status-symbolin itselleen.

Status-symboleita harvoin syntyy sellaisista tuotteista, jotka on hinnoiteltu bulkkitavaraksi. Kun kuulokkeet hinnoitellaan 300 dollariin, viestii ostaja samalla ympäristöönsä, että "hei, minulla on ollut varaa maksaa 300 dollaria kuulokkeista".


Se, että maksaa paljon huonosta äänestä kertoo aika paljon käyttäjästä. Statusta se ei nosta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Ei Audeista ja Bemareistakaan makseta 50.000 euroa sen takia, että niiden moottoritekniikka olisi ylivoimaisesti parempi kuin 10.000 euron KIAssa tai niiden valmistuskustannukset olisivat halvempia autoja poikkeuksellisen paljon suuremmat.


Vertaus huono sillä se 10 000 euron KIA ei ole parempi kuin 50 000 euron Audi tai Bemari. Eikä 50 000 euron bemarissa tai audissa makseta roska laadusta. Beats audion tapauksessa taas asia menee juuri niin. Kallis tuote on paljon huonompi kuin huomattavasti halvemmat versiot.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Eivätkä merenrantatontille rakennetut talotkaan maksa ylettömästi sen takia, että rantakalliolle rakentaminen olisi jotenkin kalliimpaa kuin keskelle metsää. Ne maksavat, koska joku on valmis maksamaan paikasta.


Paikka niissä maksaa. Beatsin tapauksessa merenranta olisi likainen lammikko ja se maksaisi samanverran kuin upea merenranta tontti. Merenranta tunnelma yritettäisiin huijata tuulettimella ja merenrantaa jäljittelevillä tuoksuilla.

DjZorlag12/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Paikka niissä maksaa. Beatsin tapauksessa merenranta olisi likainen lammikko ja se maksaisi samanverran kuin upea merenranta tontti. Merenranta tunnelma yritettäisiin huijata tuulettimella ja merenrantaa jäljittelevillä tuoksuilla.


Ratkesin tälle. :D Juuri näin.

Merenrannan kohina kuuluisi lammikon reunalla sijaitsevista 10e muovipurkeista, joista pyydettäisiin 200e lisähintaa.

qwerty8313/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erkkila1:

Kyllä Beatsin kuulokkeet ovat aika laadukkaat....

Skeidaa ne on.

G0lden_Kebab14/14

Kallista kakkaa paketissa noi kuulokkeet on. Tiesin tämän noista jo ennen tätä uutista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki