AfterDawn logo

iPadin suurimmat puutteet ovat pian historiaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vaikka iPadit ovatkin tableteissa selviä markkinajohtajia, eivät ne ole kuitenkaan aivan täydellisiä laitteita noin viiden vuoden kehityskaaren jälkeenkään. Toivotuimpia ominaisuuksista on ollut mahdollisuus luoda kirjautumistunnukset useammalle henkilölle (kuten tietokoneissakin) ja tuki usean sovelluksen samanaikaiselle käytölle.

Nämä kaksi iPadin kenties toivotuinta ominaisuutta ja suurinta puutetta on 9to5macin luotettavien lähteiden mukaan tulossa vihdoin saataville tämän vuoden aikana. Apple testasi mahdollisuutta jakaa iPadin näyttöä useammalle sovellukselle jo iOS 8:n testausvaiheessa, mutta se päätettiin tiputtaa ominaisuuslistalta pois, kun siitä ei saatu tarpeeksi valmista tekelettä.

9to5macin mukaan tuki usean sovelluksen käytölle aktivoidaan iOS 9:ssä ja sen avulla ohjelmia voi ajaa joko 1/2-, 1/3- tai 2/3-tiloissa. Samanaikaisesti esillä olevien sovellusten määrä on rajoitettu kahteen eli käyttäjä ei voi suorittaa kolmea ohjelmaa 1/3-näkymässä. Samasta sovelluksesta voi kuitenkin aukaista kaksi ikkunaa, esimerkiksi Safarin tapauksessa ruudulle saa näkyviin kaksi välilehteä. Kahden näkymän tila samasta sovelluksesta voi tulla kuitenkin iOS 9:ään myöhemmin julkaistavan ohjelmistopäivityksen muodossa.


Usean sovelluksen samanaikainen käyttö suunniteltiin alun perin isompaa ja toistaiseksi julkistamatonta "iPad Prota" silmällä pitäen, mutta 9to5macin mukaan ominaisuus on tarkoitus julkaista myös nykyisille iPadeille.

IPadeihin on tulossa myös mahdollisuus luoda samalle laitteille useita eri käyttäjäprofiileita, mikä helpottaa laitteen jakamista esimerkiksi perheen kesken. 9to5macin jutusta ei kuitenkaan ilmennyt, että tukeeko ominaisuus Touch ID:tä eli voisiko esimerkiksi iPad Air 2:ssa omalle käyttäjätilille kirjautua suoraviivaisesti oman sormenjäljen avulla. Ominaisuus ei kuitenkaan välttämättä valmistu vielä iOS 9:n julkaisuun mennessä, vaan se voi tulla saataville myöhemmin 9.x-päivitysten mukana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki