AfterDawn logo

Intelin kerroinlukottomat Broadwell-suorittimet tulossa myyntiin kesäkuussa

Panu Roivas Panu Roivas

Japanilaisen Hermitage Akihabara -sivuston mukaan Intel aikoo julkaista tulevat Broadwell-arkkitehtuurin työpöytäsuorittimet 2. kesäkuuta.

Intelin Broadwell-arkkitehtuurin suorittimia ollaan nähty jo viime vuoden puolella mobiililaitteissa, mutta työpöytäsuorittimien osalta Intel on tyytynyt päivitettyihin Haswell-malleihin. Nyt tarjolle on kuitenkin tulossa uusia maksimissaan 65W TDP-arvolla varustettuja suorittimia integroidulla Iris Pro 6200 -näytönohjaimella. Tarjolle tulevat mallit ovat C-merkittyjä, mikä on ilmeisesti Intelin tapa ilmoittaa suorittimen olevan kerroinlukoton ja Iris Pro -näytönohjaimella varustettu.

LGA 1150 -kantaan tulevia malleja on ilmeisesti ainakin alkuun tarjolla vain kaksi kappaletta: Core i7-5775C ja Core i5-5675C. i7-5775C on tuttuun tapaan neliytiminen kahdeksalla säikeellä, ja hitaampi i5-malli tyytyy neljään säikeeseen. 65W TDP-arvon pitämiseksi kellotaajuuksia on laskettu Haswell-malleihin verrattuna, ja i7-5775C:n taajudet ovat 3,3/3,8 GHz ja i5-5675C:n 3,1/3,6 GHz.


Broadwell-malleja on jo ehditty ylikellotella maailmalla 5 GHz kellotaajuudelle ilmajäähdytyksen voimin. Broadwell-mallit saattavat kuitenkin päätyä selvästi kalliimmaksi kuin nykyiset kerroinlukottomat Haswell-mallit, joihin ei ole integroitu hintavaa Iris Pro -näytönohjainta. Näin ollen Broadwell-suorittimia ei välttämättä kannata harkita kokoonpanoihin, joissa käytetään erillisnäytönohjainta.

Broadwellin elämä työpöytäsuorittimien osalta jäänee lyhyeksi, sillä Intelin uskotaan julkaisevan seuraavan sukupolven Skylake S -suorittimet ensimmäisenä kerroinlukottomien työpöytämallien osalta jo Q3 aikana. Skylake tuo mukanaan uuden LGA 1151-alustan ja DDR4-muistit ensimmäistä kertaa kuluttajaluokan emolevyille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki