AfterDawn logo

AMD:ltä piiri uuteen nimeltä mainitsemattomaan pelikonsoliin?

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

AMD:n APU-suorittimia löytyy pelikonsoleista Sonyn ja Microsoftin uusista konsoleista, ja Nintendon Wii U:n sisälläkin sykkii AMD:n näytönohjain. Näin ollen yrityksen piirit ovat saavuttaneet kovan suosion pelikonsolien valmistajien osalta. Uusimpien tietojen mukaan AMD onkin solminut sopimuksen uudesta kustomoidusta piiristä, joka tulee vielä nimeltä mainitsemattomaan pelilaitteeseen.

AMD:n CFO Devinder Kumarin mukaan AMD:n semi-custom piiri tulee löytymään jälleen yhdestä uudesta pelilaitteesta. Tarkempaa kuvausta ei luonnollisesti annettu, vaan se tapahtuu vasta kun AMD:n asiakas julkaisee kyseisen laitteen. AMD:n mukaan se on saanut kaksi design-voittoa viime lokakuussa, joista X86-ytimellinen APU kuuluu ilmeisesti pelilaitteelle, ja toinen piiri on kustomoitu ARM-piiri, joka on suunnattu Kumarin sanojen mukaan: "beyond gaming".

Uusien piirien tuottama liikevaihto arvioidaan miljardiin dollariin kolmen vuoden ajalta, alkaen vuodesta 2016. AMD laskutti 100$ per piiri Microsoftin ja Sonyn uusista konsoleista julkaisuaikoihin. Arvoiden mukaan AMD suunnittelee valmistavansa 14-15 miljoonaa SoC-piiriä kahden uuden semi-custom piirin osalta kolmen vuoden aikana, ja näiden keskihinta olisi siis suurin piirtein 70$. Koska arviot koskevat kolmen vuoden suunnitelmaa, kyseessä ei ole välttämättä varsinainen pelikonsoli, vaan mahdollisesti jonkinlainen mediakeskus, joita on nähty esimerkiksi Kiinan markkinoilla.

6 KOMMENTTIA

extralow1/6

Ihme kun Apple ei itse sitä suunnitellut...... :)

keijo1232/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti extralow:

Ihme kun Apple ei itse sitä suunnitellut...... :)

Miten apple liittyy asiaan?

tikte763/6

Tuossa on suomalainen juttu

http://www.gamereactor.fi/uutiset/17983...lin+parissa%3F/

2 konsolia toinen käsikonsoli.
Ja tekniset tiedot englanniksi tuolla.
http://nintendonews.com/2014/01/nintend...-hardware-name/

DonZQ4/6

100$ per piiri? Taitaa olla katteet kohdillaan...

Mauriland5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

100$ per piiri? Taitaa olla katteet kohdillaan...

meinaatko että vain fyysinen valmistaminen pitäisi laskuttaa eikä suunnittelutyötä jne ;)

mjk6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

100$ per piiri? Taitaa olla katteet kohdillaan...

meinaatko että vain fyysinen valmistaminen pitäisi laskuttaa eikä suunnittelutyötä jne ;)

Työ maksaa vai meinaako DonZQ tehdä ilmaista työtä :p

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT