AfterDawn logo

Esittelikö Nokia juuri iPad mini -kloonin? Vertailussa Nokia N1 ja iPad mini 3

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokian tänään Slushissa esittelemän N1-tabletin ulkonäköä katsellessa ja speksilistaa lukiessa ei voinut olla näkemättä yhteneväisyyksiä Applen iPad miniin. Alle olemme koonneet taulukon, jossa vertailemme Nokia N1:n ja kolmannen generaation iPad miniä toisiinsa.

Molempien tablettien runko on valmistettu alumiinista ja lisäksi ne ovat lähes saman kokoiset, vaaka tosin näyttää N1:n kohdalla hieman vähemmän. Molemmissa tableteissa on lisäksi saman kokoinen näyttö, sama resoluutio ja sitä kautta myös sama kuvasuhde. Android-tablettien ehkä suurin ongelma on tähän asti hölmöhkö 16:9-kuvasuhde, jonka takia laitetta ei ole kovin mukava käyttää pystyasennossa (liian kapea ja korkea).

Langattomien yhteyksien kohdalla tablettien väliltä ei löydy muuta eroa kuin, että iPad mini on saatavilla cellular-versiona (N1:stä tulee saataville pelkkä Wi-Fi-versio). N1:n erikoisuus on uusi Type C -mallinen USB-portti, jonka ansiosta kaapeli voidaan kytkeä laitteeseen molemmissa asennoissa (kuten iPadin Lightning-portissakin). Molemmissa tableteissa on lisäksi kahdeksan megapikselin takakamera. N1:n etukameraan on valittu tarkempi 5 megapikselin kenno ja Applen iPad minin erikoisuudeksi voidaan lukea Touch ID -sormenjälkilukija.


Oleellisin ero laitteiden välille näyttäisikin muodostuvan käyttöjärjestelmästä ja hinnasta. Teknisesti iPad miniä muistuttavan Nokia N1:n hinta ennen veroja on 249 dollaria, iPad ministä (16 GB versio) saa maksaa 150 dollaria enemmän.

Yhden kysymysmerkin Nokia jätti kuitenkin julkistustilaisuuden jälkeen ilmaan: Mikä sovelluskauppa N1:stä löytyy? Kiinalaisen yhteistyökumppanin perusteella voisi olettaa, ettei Google Playtä välttämättä käytettäisi.

Nimi Apple iPad Air mini 3 Nokia N1
Koko 200 x 134,7 x 7,5 mm 200,7 x 138,6 x 6,9 mm
Paino (Wi-Fi / LTE) 331 / 341 g 318 g
Runko Alumiinia Alumiinia
Käyttöjärjestelmä iOS 8 Android 5.0 + Z Launcher
Näyttö 7,9" (2048 x 1536 pikseliä), ei laminoitu 7,9" (2048 x 1536 pikseliä), laminoitu
Suoritin A7 (64-bit, tuplaydin) + M7 Intel Atom (64-bit, neliydin, 2,3 GHz)
RAM 1 GB 2 GB
Yhteydet 802.11ac (dual channel), Bluetooth 4.0, (LTE) 802.11ac (dual channel), Bluetooth 4.0
Kamera Takana 8 MP (f/2,4)
Edessä 1,2 MP
Takana 8 MP
Edessä 5 MP
Tallennustilaa 16 / 64 / 128 GB 32 GB
Akkukesto (Wi-Fi) 10 h Ei mainittu
Äänentoisto Pohjassa Pohjassa
Hinta (alk.) alk. 399 dollaria 249 dollaria (ei sis. veroja)

3 KOMMENTTIA

ernonbogel1/3

Generaation? Ei hyvää päivää... Olisko kuitenkin sukupolvi parempi sana? Tai hieman suomalaisempi.

N8okia2/3

Oho, onko tuo ipad oikeasti vain 5,7mm paksu? :o aika paljon parannusta ipad mini 2:teen

teppoI3/3

Originally posted by N8okia:

Oho, onko tuo ipad oikeasti vain 5,7mm paksu? :o aika paljon parannusta ipad mini 2:teen

Typo, piti olla 7,5 mm :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT