AfterDawn logo

Onko iPad mini 3:n 16 GB:n mallissa mitään järkeä?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Applen eilisen julkistustilaisuuden vetonauloja olivat kiistatta iPad Air 2 sekä Retina 5K -näytöllä varustettu 27-tuumainen iMac. Samassa yhteydessä esitelty iPad mini 3 käsiteltiin nopeasti ilman ylimääräisiä jorinoita – ja syystäkin, mitään uutta kerrottavaa siitä ei oikeastaan löydy.

Edullisimmillaan 409 euroa maksava IPad mini 3 on suurilta osin täysin sama vehje kuin vuosi sitten esitelty iPad mini 2, jonka perusmalli maksaa 309 euroa. Jos vertailuun otetaan 16 gigatavun iPad mini 2 ja mini 3, on niiden ainoat erot värivaihtoehdoissa ja Touch ID:ssä: mini 3:a saa kullanvärisenä, minkä lisäksi siitä löytyy sormenjälkilukija. Hintaeroa Touch ID -sormenjälkilukija aiheuttaa laitteiden välille Suomessa sata euroa.

Näyttö, suoritin ja langattomat yhteydet ovat uudessa ja vanhassa minissä samat. On aika vaikea perustella miksi kannattaisi ostaa 16 gigatavun iPad mini 3 vanhemman ja edullisemman mini 2:n sijaan.Verkkokaupoissa maksamista helpottavaa sormenjälkilukijaa tai kultaista värivaihtoehtoa täytyy haluta todella paljon. Isompaa tallennustilaa kaipaavalle tarjolla on myös 32 gigatavun iPad mini 2 (Wi-Fi, 359 €), mutta Touch ID:n ja 32 gigatavua tallennustilaa saa lisää ostamalla 150 euroa kallimman 64 GB:n iPad mini 3:n. Valikoimista löytyy myös 128 gigatavun iPad mini 3 (609 €).

4 KOMMENTTIA

AkZuh1/4

Kylmä tosiasia, että ei oikein ole järkeä. TouchID on jees puhelimessa, mutta pädissä en itse välttämättä sitä ainakaan kaipaa varsinkaan kun 2 vs 3 erot on ainoastaan äkkiseltään tuossa ominaisuudessa. Tarkoituksena on ollut uuden minin osto nykyisen 1gen minin tilalle, mutta taitaa tulla gen2 retina eikä kolmosta.

Olli502/4

No ei, ainakaan tuohon hintaan. Kiinasta saa Android-tabletteja reilusti alle satasen+vero, ja ominaisuuksia on vaikka muille jakaa. Kuka nyt ostaisi Applen laitteita, kun parempia on saatavilla.

absx3/4

On siinä, hinnoittelun kannalta. Ks. "Goldilocks pricing", tai "good-better-best pricing".

hannibal_pjv4/4

Ainahan edellistä mallia on saanut halvemmalla, vaikka eroa edelliseen ei juuri olisikaan... Niin se talous vain toimii.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki