AfterDawn logo

Suuri ja mahtava iPad Pro saapuukin vasta ensi vuonna?

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Applen uudet puhelimet on esitelty, joten nyt spekulointi on siirtynyt iPadiin. Myös iPad odottelee tietysti päivitystä, mutta milloin ja mitä tulee tarjolle?

Taiwanilaisen The Commercial Timesin mukaan odotettua iPad Prota ei tulla näkemään vielä pitkään aikaan. Ennen tuota huhujen mukaan 12,9-tuuman korkearesoluutioisella näytöllä varustettua mammuttia nähdään pari muuta laiteversiota.

Ensimmäisenä huhujen mukaan markkinoille saapuu 9,7-tuumaisen iPad Airin (kuvassa) uusi versio. Kyseessä olisi näiden tietojen varjolla ainoa tänä vuonna julkaistava, ja joulumarkkinoille kerkeävä uusi iPad. Jopa uusi Retina-näytöllä varustettu iPad mini olilsi valumassa ensi vuodelle.

Laitteista kenties merkittävin, iPad Pro, julkaistaan taiwanilaislähteen mukaan vasta ensi vuoden toisella neljänneksellä. Viimeksi Apple on julkaissut tabletin toisella neljänneksellä, kun se esitteli ensimmäisen iPadin keväällä 2010.


Huhuja on ollut liikkeellä tietysti myös siitä, että kaikki kolme tablettia julkaistaisiin tänä vuonna. Puolestaan MacRumors kertoo, että The Loopin Jim Dalrymple kiisti, että lokakuussa järjestettävässä mediatapahtumassa julkaistaisiin kaksikko iPad Air 2 ja Retina iPad mini.

Koska huhuja liikkuu joka suuntaan, kuten Applen kohdalla ollaan totuttu, niin on vaikea hahmottaa mikä voisi olla todennäköisin ratkaisu. Tällä hetkellä kuitenkin iPad Pron saapuminen pikaisella aikataululla näyttää epävarmimmalta.

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

Ja hinta varmaan niin korkea että windows 8 hybridit tarjoavat paljon parempaa jopa halvemmalla.

Yli 500 euron tabletti/hybridiä ostettaessa järkevin vaihtoehto on windows 8 varustettu eikä paljon vähemmän mahdollisuuksia tarjoava ipad saati android.

overdose2/3

Originally posted by tataka:

Ja hinta varmaan niin korkea että windows 8 hybridit tarjoavat paljon parempaa jopa halvemmalla.

Yli 500 euron tabletti/hybridiä ostettaessa järkevin vaihtoehto on windows 8 varustettu eikä paljon vähemmän mahdollisuuksia tarjoava ipad saati android.

Järkevin on tässä tapauksessa hyvin kyseenalainen ilmaisu. Jos sattuu olemaan ennestään applen tuotteita, niin w8 laite ei varmaan ole kovinkaan järkevä vaihtoehto. Tai kuten itsellä, että ei nyt satu olemaan missään laitteessa mitään microsoftin tuotosta, niin miksi hankkia laite, joka ei toimi erityisen hyvin minkään muun kanssa.

Toki ei käy kieltäminen, että applen tuotteissa on törkeät katteet. Mutta käytettävyys ainakin omasta mielestäni on todella hyvä. Ainakin entisenä android käyttäjänä. Androidissa kun tuntuu paperilla yleensä laitteissa olevan paljon tehoa, mutta käytännössä laitteet jumittavat. Custom rommilla saa välillä pahimmat jumitulset pois tosin. (Pakko tähän väliin antaa pisteet androidille muokattavuudesta.)

Windows phone/tablet jne laitteista en voi sen suuremmin mitään sanoa, kun en ole muutamaa minuuttia pidempään käyttänyt.

Ja itse uutiseen: sen suuremmin en ole uutta tablettia kaivannut, kun hieman vajaa 2 vuotias ipad toimii hyvin, mutta jos sattuisi vaikka sormenjälkitunnistin olemaan uutuudessa, niin ehkä saattaisi pieni innostus päivitykseen löytyä. Vaikka mitäpä sitä toisaalta päivittämään ennen kuin vanha on kaput.

hannibal_pjv3/3

Jos seuraa puhelimen esimerkkiä, niin kulutus pienenee, mutta muuten ei hirvittävästi tule muutosta edelliseen Airiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT