AfterDawn logo

Menettikö Oculus VR uskottavuutensa pelipiireissä Facebook-kaupan myötä?

Juha Tuppi Juha Tuppi
14 kommenttia

Oculus Rift -virtuaalilasien kehittäjä ja virtuaalitodellisuuden johtohahmo Oculus VR ällistytti internetiä suostumalla Facebookin noin kahden miljardin dollarin ostotarjoukseen. Mutta myikö yritys samalla tulevaisuutensa pelialalla?

Facebookin Oculus VR -hankinnan tultua julki muun muassa suositun Minecraft-pelin kehittäjä Markus "Notch" Persson twiittasi lopettavansa neuvottelut Minecraftin Oculus Rift -versiosta Facebookia kohtaan tuntemansa vastenmielisyyden vuoksi. Persson perusteli jyrkkää reaktiotaan myöhemmin blogikirjoituksessaan, jossa hän kertoi uskovansa Facebookin haluavan viedä Oculus Riftiä sosiaalisen median suuntaan, kun hän puolestaan tahtoo työskennellä puhtaasti pelien parissa.


Useat pelikehittäjät vaikuttavat olevan samaa mieltä Perssonin kanssa: esimerkiksi Frog Fractions 2 -pelin kehittäjien Kickstarter-rahoituskampanjasivustolle lisättiin ilmoituksen jälkeen ylimääräinen rahoitustavoite kahden miljardin kohdalle, jonka saavuttamisen myötä kehittäjät ostaisivat Oculus VR:n takaisin.


Vaikka Facebookin alaisuudessa toimiminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että Oculus VR siirtyisi kehittämään laitteestaan yksinomaan sosiaalisen median välinettä, The New York Times raportoi sisäpiirin lähteen kertoneen Facebookin suunnittelevan ennen pitkää "laitteiston uudelleensuunnittelua ja Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä" laitteeseen. Tämänkaltaiset paljastukset tuskin lisäävät Oculus Riftin uskottavuutta pelipiireissä.

Aika näyttää, miten itsenäisenä Oculus VR saa jatkaa toimintaansa, ja miten se kykenee hankkimaan yhteistyökumppaneita pelikehittäjistä. Varmaa on kuitenkin se, että Sony saa kaupan myötä Morpheus-virtuaalilaseilleen uuden huomattavilla resursseilla varustetun kilpailijan.

14 KOMMENTTIA

Ranvier1/14

Lainaus:

The New York Times raportoi sisäpiirin lähteen kertoneen Facebookin suunnittelevan ennen pitkää "laitteiston uudelleensuunnittelua ja Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä" laitteeseen.J-lalli2/14

Elikkäs odotellaan sitten noita Sonyn 'kiikareita'.

mcmopo3/14

Kyllähän tuo vaikuttaa tuohon oculukseen aika paljon. Mitä useampia foorumeita olen seuraillut niin monet indie kehittäjät on perunut suunnitelmiaan. Vielä kun ottaa huomioon että Palmer oli sanonut aikaisemmissa haastatteluissa että oculusta ei myydä mistään hinnasta. Tokaisi vielä että haluavat kehittää tuon riippumattomana mistään muusta firmasta. Tuon takia palmerin sanan arvo on tippunut aikapaljon ja kukaan ei usko enään selittelyja siitä että oculus toimini itsenäisenä irti naamakirjasta.

_WindWaker_4/14

Enpä muista koska olisin viimeksi ärsyyntynyt näin paljon teknologiauutisen vuoksi.

Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.

muppis5/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _WindWaker_:


Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.


Valve, Sony tai joku muu, mikä. Nyt olisi oivallinen paikka viedä markkinat.


G0lden_Kebab6/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _WindWaker_:


Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.


Valve, Sony tai joku muu, mikä. Nyt olisi oivallinen paikka viedä markkinat.

Todellakin.

En vain käsitä mihin joku Facebook tarvitsee virtuaalitodellisuuslaseja? Ja vielä tuolla hinnalla?

Mikäköhän mahtaa olla facebookin ajatus tuon kaupan takana, en kyllä pidä siitä, että joku naamakirja ostelee kaikki "hyvät ideat" itselleen ja sitten pilaa ne tavalla tai toisella facebook intergraatioillaan tai ei ja pakottaa itseään ihan joka läpeen.

"Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä""

Facebook lasit kirjaimellisesti face.

R3DgRu7/14

Naamakirja boikotti käyntiin. Itse olen jo aloittanut.

DonZQ8/14

Siis miettikään niitä mahdollisuuksia joita Facebook-kauppa tuo VR-maailmaan! Kuvitelkaas, facebook, instagram ja Whatsapp Oculus Riftillä? Vie SOME-kokemuksen aivan uusiin fääreihin!

Tätä on odotettu!

Nikonboxi9/14

Kyllähän tämä aika suunnattomasti ottaa päähän, vaikka Facebookia ahkerasti käytänkin. No, jos positiivisesti ajatellaan, niin tuskinpa näiden lasien alkuperäinen käyttötarkoitus, eli 3D-pelaaminen, tästä minnekään katoaa. Toivottavasti ei vain tule mitään Facebookiin kirjautumispakkoa, että laitetta pääsee käyttämään.

johtaja5910/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Vie SOME-kokemuksen aivan uusiin fääreihin!
Tätä on odotettu!


Hieman repesin :)

Mutta tosiaan, nyt varmasti moni peruu suunnitelmansa oculuksen suhteen ja suuntaan katseensa Sonyn suuntaan. Olisi M$:n kannattanut ennemmin ostaa Oculus VR, eikä "Microsoft ei hätäile virtuaalitodellisuuslaitteiden kanssa: katsotaan, miten ala kehittyy".

Sefriol11/14

Toivottavasti Oculus ei menetä pohjaansa aivan totaalisesti, sillä vastaavaa laitetta ei PC:lle ole ainakaan tällä hetkellä tulossa...
Se, että Sonyn laite on suunniteltu PS:lle, ei nosta omia odotuksiani hirveän korkealle. Jos PC-versiota tullaan edes näkemään.

miksu199712/14

Olis hyvä myyntilause "Jaa mitä näet, näe mitä jaat"

DeNiWar13/14

kaikki mihin facebook koskee, muuttuu p*skaksi... suckkerpeleen ruskea kosketus.

ei paljoa luo turvallisuudentunnetta ja vakautta kun katsoo mitä pärstälauta tekee omallakin sivullaan.
kokoajan pitää muutella ja tuhota toimivia osioita jonkajälkeen korjata niitä ja tuhota seuraavia, yksityisyyden poistamisesta puhumattakaan, enää voi edes poistaa sivuaan hausta saati estää viestejä muilta kuin kavereilta ja profiili ja kansikuvat ovat julkisina. se on hauskaa varsinkin niille joilla on vihamiehiä ja ihmisiä joiden ei haluaisi antaa löytää itsestä uutta tietoa tai lähetellä uhojaan.
Sama tulee näkymään varmasti tuossakin, puhumattakaan ohjelmiston muuttumisesta elefanttitautiseksi etanaksi (vrt.fb:n oma kännykkäsovellus joka alkuaikoinaan toimi nopeasti ja ongelmitta, muttei enää) joka kasvaa, hidastuu ja muuttuu toimimattomampaan suuntaan jokaisen päivityksensä myötä.

Boss9314/14

Oculuksen laseilla ei sitten pelatakaan enään mitään muuta, kuin Zyngan pelejä... Ja nehän toimii aina niiiin täydellisesti!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki