AfterDawn logo

Facebook ostaa Oculus VR:n - kahden miljardin yllätyskauppa

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
7 kommenttia

Facebook on ilmoittanut blogissaan ostavansa paljon hypeä nostattaneen Oculus Riftin kehittäjän, Oculus VR:n. Kauppahinnaksi on ilmoitettu arviolta kaksi miljardia dollaria, eli noin 1,45 miljardia euroa.

Aivan kuten Whatsapp-kaupankin kanssa, tälläkin kertaa Facebook maksaa vain osan kauppahinnasta käteisellä ja loput yhtiön omilla osakkeilla. Nyt suora raha vaihtaa omistajaa noin 400 miljoonan dollarin arvosta. Kaupan uskotaan saavan sinettinsä vuoden toisen neljänneksen aikana.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi yhtiön auttavan Oculus Riftin kehityksessä ja etsivän uusia yhteistyökumppaneita pelialalta. Näin ollen ei ole siis välitöntä pelkoa siitä, että virtuaalitodellisuuslasien fokus siirtyisi pois pelialalta. Siltä pohjalta on kuitenkin hyvä laajentaa.

- Oculuksella on nyt mahdollisuus luoda maailman sosiaalisin alusta ja muuttaa tapoja joilla teemme töitä, pelaamme ja kommunikoimme, Zuckerberg hehkuttaa.


- Olemme todella innoissamme päästessämme työskentelemään Markin ja Facebook-tiimin kanssa ja rakentamaan maailman parasta virtuaalitodellisuutta, kommentoi Brendan Iribe, Oculus VR:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

7 KOMMENTTIA

munkhead1/7

Kuinka pirusti sillä facebookilla on rahaa?
Ihan tajuttomia kauppoja se izo Z tekee.

MoosesUtopiainen (vahvistamaton)2/7

Jaahas, tämä tarkoittanee sitä, että OR tulee maksamaan sen 500+ euroa, ja OR:n käyttäminen tarvitsee facebook-tilin.

R4ndom13/7

Tämä tarkoittaa että sinulla täytyy olla facebook jotta voit käyttää laseja, lisäksi lasit lähettävät lärvikirjaan noin kymmenen sekunnin välein screenshotteja, hyvänä yllätyksenä laseihin tulee silmien eteen viiden sekunnin välein mainoksia, sekä NSA luonnollisesti voi seurata mitä pelaat ja näet. Taas kerran facebook...

DeNiWar4/7

noni... tuhoon tuomittu tuokin laite.

Michelola5/7

mahtaa vituttaa raskaasti niitä jotka on ennakkotilannut. Itse olin vahvasti oculucsen puolella mutta nyt jää unholaan ihan kokonaan.

Se on taas ihan varma että siellä on kaikkien face-etusivulla ilmoituksia "X vietti virtuaalitodellisuudessa 23 tuntia tänään" muutamien screenshottien saattelemana. Ja jos vähän katsot väärään suuntaan laseilla niin kaikkien etusivulla on ilmotus kuinka tykkäät erinäisistä kääpiöpornosivustoista ja kaveripyyntö lähtenyt muutamalle tuntemattomalle ja liketetty ja sharetettu vahingossa muutamaa muuta juttua

mcmopo6/7

Minecraft + OR = Peruttu

https://twitter.com/notch/status/448586381565390848

Lauzi7/7

Mikä tässä taas mättää? Oculuksen kaverit saivat kohtalaisen apurahan tuon kikottimensa kehittämiseen ja Zuckerberg on luvannut pitää näppinsä erossa kehitystyöstä.

Itse ainakin odottelen edelleen ihan mielenkiinnolla, että mitä tästä tulee ja tämä kauppa vain lisää luottoa lopputulosta kohtaan. Mielenkiinto kyllä lopahtaa, jos tuo pusketaan markkinoille jollain fb-kuorrutuksella, mutta siihen asti on ihan turha ulista ja maalailla piruja seinille.

Oculus ei muutenkaan ihan tasan ole jäämässä ainoaksi VR-laitteksi, joten jos nyt päättävät ampua itseään jalkaan fb-pakolla, niin jääpähän enemmän tilaa kilpailijoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki