AfterDawn logo

Microsoft laajentamassa Xbox Live -palvelua iOS- ja Android-alustoille

Juha Tuppi Juha Tuppi
1 kommentti

Microsoft pyrkii houkuttelemaan lisää pelikehittäjiä ja palveluidensa käyttäjiä puolelleen laajentamalla Xbox Live -palvelua useammalle alustalle.

The Verge raportoi eilen Microsoftin tuoreimmista suunnitelmista, joiden mukaan yhtiö pyrkii laajentamaan Xbox Live -pelipalveluaan kattamaan myös iOS- ja Android-pelejä. Toistaiseksi Xbox Liveä on voinut käyttää pääasiassa Xbox-, Windows- sekä Windows Phone -pelien saavutusten keräämiseen, kaverilistojen kokoamiseen sekä verkkopelaamiseen.

Xbox Livestä on myös tarkoitus tehdä avoimempi ja paremmilla kehitystyökaluilla varustettu, jotta Microsoft saisi palveluunsa enemmän pelejä ja sovelluksia. Yhtiö toivoo herättävänsä näin myös pelikehittäjien mielenkiinnon ja mahdollisesti jopa värväävänsä näitä kilpailijoiltaan.

Lähteen mukaan Microsoft pyrkii uudistuksillaan tuomaan varteenotettavan vaihtoehdon Googlen Google Play Games -palvelulle sekä Applen Game Centerille. Kuten viime kuussa julkistetuista Nokia X -älypuhelimista voi päätellä, Microsoft on joutunut hyväksymään, että se ei voi enää suhtautua muihin käyttöjärjestelmiin yhtä tiukasti kuin aikaisemmin, mikäli se haluaa pysytellä kilpailijoidensa tasalla.

1 KOMMENTTI

Mauriland1/1

onhan toi wordament ollut jo pitkään ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT