AfterDawn logo

DICE testasi Battlefield 4:llä: Mantle vastaan DirectX 11.1

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Battlefield-pelisarjaa kehittävä EA DICE on esitellyt Mantle-rajapinnan vaikutuksia Battlefied 4 -pelin sulavuuteen. Mantle on AMD:n kehittämä uusi alemman tason ohjelmointirajapinta, jolla tavoitellaan peleihin parempaa suorituskykyä Microsoftin DirectX:ään verrattuna.

Mantlen käyttöön vaaditaan ensinnäkin rajapintaa tukeva peli, jollainen EA DICEn uudella päivityksellä varustettu Battlefield 4 on. Tämän lisäksi käyttöjärjestelmän pitää olla 64-bittinen (Windows 7 tai uudempi). Mantlen käyttöön vaaditaan myös Graphics Core Next -arkkitehtuuriin perustuva Radeon-näytönohjain sekä uudet Catalyst-ajurit. Mantle-tuki löytyy Catalyst 14.1 beta-ajureista ja ne tukevat aluksi vain R9 290X-, R9 290- ja R7 260X -näytönohjaimia sekä Kaveri-APU-piirejä.


Mantlen tuomaa suorituskykyparannusta DirectX 11.1:een verrattuna EA DICE testasi Battlefield 4:llä kolmella eri kokoonpanolla, jotka ovat luokiteltu low-end yksinpeliin, 64 pelaajan moninpeliin ja high-end yksinpeliin. Tarkemmat laitteistotiedot ja tulokset löytyvät DICEn Battlefield-blogista.

Testien lopputulos oli, että Mantle parantaa ruudunpäivitysnopeutta laitteistosta riippuen 14–58 prosenttia. Blogissa kuitenkin muistutetaan, että parannuserot riippuvat voimakkaasti vertailun kohteena olevista järjestelmistä. Kokonaisvaltaisemman kuvan Mantlen tuomasta hyödystä saa lukemalla tulevia arvosteluja.

4 KOMMENTTIA

Taeco1/4

Tämä lienee typerä kysymys, mutta mistä tiedän, onko omistamallani 7950 tuki tälle?

teppoI2/4

Originally posted by Taeco:

Tämä lienee typerä kysymys, mutta mistä tiedän, onko omistamallani 7950 tuki tälle?

Tuki tulee 7000-sarjalaisille myöhemmin ajuripäivityksen muodossa.

Agent_0073/4

Originally posted by Taeco:

Tämä lienee typerä kysymys, mutta mistä tiedän, onko omistamallani 7950 tuki tälle?


Näytönohjaimesi perustuu Graphics Core Next -arkkitehtuuriin, joten Mantle kyllä toimii. Battlefieldin Mantle-tuki on tosin tällä hetkellä kai optimoitu vain tietyille korteille.
http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_HD_..._7xxx.29_Series
http://muropaketti.com/nyt-se-tulee-amd-mantle-rajapinta?p=2

Eriol4/4

AMD korjasi EA:n tiedotetta siltä osin että 14.1 ajurit tukevat kaikkia GCN-kortteja, mutta muiden kuin yllä mainittujen korttien osalta optimointi on ilmeisesti keskeneräistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT