AfterDawn logo

Apple yllätti iPad-julkaisulla: nimi vaihtuu iPad Airiksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Apple esitteli tänään uudistetun iPadin. Uudessa designissa on otettu mallia viime vuonna julkistetusta iPad ministä ja sen kapeista näyttöä ympäröivistä kehyksistä.

Uusi tabletti on on vain 7,5 millimetriä paksu ja painaa 469 grammaa. Se on selvästi ohuempi ja pienempi kuin edellinen 9,7 tuuman iPad. Sen takia laite on päätetty nimetä uudelleen iPad Airiksi. Uuden 64-bittisen A7-suorittimen ja tehokkaamman grafiikkapiirin ansiosta iPad Air on myös nopeampi kuin viime vuoden malli. Kamerassa on pysytelty viidessä megapikselissä ja etukameran pikseleiden kokoa on kasvatettu. Wi-Fiä on parannettu ottamalla käyttöön MiMo-antennitekniikka, jonka ansiosta iPad Air voi muodostaa samanaikaisesti useamman yhteyden.

Touch ID -sormenjälkilukijaa uudessa tabletissa ei ole, vaikka sellaista iPhone 5s:n jälkeen huhuiltiikin.

IPad Airin hinnat alkavat 499 dollarista (16 GB, Wi-Fi) ja se tulee myyntiin useissa maissa (Suomi mukaan luettuna) 1. marraskuuta.

3 KOMMENTTIA

Sefriol1/3

Aika kovat katteet Apple näillä tuotteillaan saa. Jos vertaa Nokian julkistukseen, niin tehot voitaisiin ajatella suhkot samoiksi, Applella on tarkempi näyttö, mutta taas Nokialla on LTE-yhteydet ja paremmat kamerat. Hinta on molemmilla sama (tosin 3G-iPadistä saa maksaa enemmän).

capuzino2/3

Originally posted by Sefriol:

Aika kovat katteet Apple näillä tuotteillaan saa. Jos vertaa Nokian julkistukseen, niin tehot voitaisiin ajatella suhkot samoiksi, Applella on tarkempi näyttö, mutta taas Nokialla on LTE-yhteydet ja paremmat kamerat. Hinta on molemmilla sama (tosin 3G-iPadistä saa maksaa enemmän).

Viilataanpas pilkkua sen verran, että kyseessä on 4G/LTE-iPad, ei 3G, ja siinä erona, että missä Lumia 2520 on kolme eri mallia eri aluille (3-5 eri taajuutta per versio), tukee uusi iPad yhteensä 14 eri LTE-taajuutta - Applen sanojen mukaan "kaikkia". Tavallisille tallaajille tuskin mitään hyötyä, mutta paljon matkustaville sitäkin enemmän.

Mutta eiköhän näiden laitteiden välille käyttäjät jakaudu sen mukaan, kummasta tykkää enemmän/kumpi miellyttää itseään enemmän.

jonppaa3/3

Kaunista :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki