AfterDawn logo

Nvidialta loanheittokampanja AMD:n tuotejulkistuksen myötä?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Suomessa ei ehkä olla totuttu näkeämään suuren maailman tyylisiä loanheittokampanjoita edes politiikassa saati sitten yritysten välillä, mutta AMD:lle ja Nvidia:lle agressiivisemmat PR-taktiikat eivät liene vieraita. Tällä kertaa Nvidian epäillään usuttaneen tekniikkasivustoja tekemään negatiivisia artikkeleita AMD:n ongelmista Crossfire-kokoonpanojen kanssa.

Bright Side of News -verkkosivusto on vastikään rynnännyt AMD:n tueksi vihjaamalla, että vastikään ilmestyneiden AMD:n Crossfireen ja sen ongelmiin 4K- ja Eyefinitykäytössä liittyvien artikkelien taustapiruna toimisi Nvidia, joka on toimittanut kyseisille sivustoille 4K-näyttöjä ja testiohjelmia kyseisiä artikkeleita varten.

Muun muassa Techreport on myöntänyt, että Nvidia on ottanut yhteyttä muutamiin sivustoihin näissä merkeissä, tarjoten testattavaksi 4K-näyttöjä ja FCAT-sovellusta jolla mitataan ruudunpäivityksen todellista sulavuutta. AMD on ollut ongelmissa ns. stutteroinnin kanssa, joka ei näy perinteisissä FPS-lukemissa, ja ongelma on erityisen suuri Crossfire-kokoonpanoilla. AMD julkaisi vastikään beta-ajurit ongelman korjaamiseksi, mutta kyseinen ajuri ei tue Eyefinity-kokoonpanoja eikä 4K-näyttöjä. AMD on luvannut korjata ongelmat, mutta ei ole antanut beta-ajurin jälkeen korjaukselle aikataulua.


BSN viittaa artikkelissa erityisesti PCPerspective-verkkosivuston tekemään artikkeliin, jonka mukaan AMD:n nykyinen tilanne Crossfiren ja Eyefinityn ja 4K-monitorien osalta on synkkää katseltavaa. Soppaa sekoittamaan tuli AMD:n Roy Taylor, joka yllättäen linkkasi Twitterissä BSN:n artikkeliin.

PCPerspectiven artikkelista vastaava Ryan Shrout tuohtui vastaavasti väitteestä, että artikkeli olisi tuotosta Nvidian loanheittokampanjasta. Shroutin mukaan artikkelia oli valmisteltu pitkään ja myös AMD:n mielipidettä oli kyselty useaan kertaan, ja AMD oli käytännössä pyrkinyt lähinnä viivyttelemään tai estämään artikkelin julkaisun.

AMD aikoo julkaista tällä viikolla uuden lippulaivanäytönohjaimen, ja GPU 14' Tech Day -tapahtumassa keskitytään kuulemma erityisesti 4K-näyttöihin joita varten epäilemättä tarvitsee tehokkaan näytönohjaimen. Ei ole siis yllättävää, että Nvidia houkuttelee arvostelijoita osoittamaan syyttävällä sormella AMD:n ongelmia, ja AMD:n tapauksessa lienee parempi pysytellä mahdollisimman hiljaa ennen kuin ongelmat on korjattu.

1 KOMMENTTI

H4X0R-X1/1

Jos loanheitto on asiassa totta, niin se kertoo enemmän nVidiasta, kuin AMD:stä.

Samaan aikaan kun heittävät lokaa AMD:n peräkkäisten freimejen latenssista, joka aiheuttaa pääasiallisesti satunnaista stutterointia ja grafiikkavirheitä, niin omassa kilpailevassa kortissaan ruudunpäivitys pökkii samalla resolla ja tasaisempi suorituskyky hukkuu heikommasta ruudunpäivityksestä johtuvaan tahmeuteen.

Ja koko homma siis perustuu siihen, kuinka 1000 euron korteilla pyöritetään 5000 euron näyttöä, jossa GreytoGrey vasteaika on 8 ms. Paitsi että hinnoissa on epäsuhtaa, niin on muutenkin vähän paksua ruveta aukomaan latensseista, jota jäävät kyseisen näytön Black to White vastetta pienemmäksi.

Vielä kun summaa mukaan sen, että AMD:n suurimmat ongelmat ovat "nvidia the way it's meant to be played" peleissä ja muistaa nVidian historia mm. physX kanssa, niin voisi sanoa että tämä loanheitto ei olisi ensimmäinen kerta, kun nVidia pelaa korttinsa rumasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki