AfterDawn logo

Sony askeleen lähempänä omaa maksutelevisiopalvelua

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Wall Street Journalin mukaan Sony on solminut mediayhtiö Viacomin kanssa esisopimuksen, jonka myötä mediayhtiön omistamat televisiokanavat voivat näkyä Sonyn maksutelevisiopalvelussa internetin yli Yhdysvalloissa.

Myös Intel ja Google kehittävät parhaillaan omia verkossa toimivia televisiopalveluita, mutta ne eivät ole vielä päässeet maaliin asti sisältösopimusneuvotteluissa.

Sonyn ja Viacomin pitää vielä neuvotella tarkemmista yksityiskohdista ennen kuin Nickelodeon- ja MTV-kanavat alkavat näkyä Sonyn maksutelevisiopalvelussa. Sony neuvottelee myös Time Warnerin ja Disneyn kanssa. Sopimusten ansiosta televisiolähetyksiä voisi seurata laajakaistan yli Sonyn valmistamilla televisioilla tai PlayStation-konsoleilla. Tavoitteena on avata palvelu viimeistään ensi vuoden alussa.


Jotkut maksutelevisio-operaattorit ovat yrittäneet pitää kynsin ja hampain sisällön kaapelissa. Yksi suurimmista vastaanpuristelijoista on Time Warner Cable, joka on tehnyt kanavien kanssa sopimuksia, jotka estävät niiden sisällön lähettämisen verkossa. Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii millaisia vaikutuksia tällaisilla sopimuksella on.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT